Når homomiljøet bliver ekskluderende

Af Katrine Blauenfeldt 27

De fleste mennesker vil gerne være en del af et fællesskab. Det kan være i form af et politisk parti, en fodboldklub, en strikkeforening eller noget helt fjerde. Nogle fællesskaber er meget selektive, når det kommer til at vælge hvilke personer, der skal tages ind og hvilke personer, der skal stødes bort. Andre fællesskaber har som deres grundprincip, at alle er velkomne. Sådan har jeg næsten altid opfattet homomiljøet. Et slags fristed for folk, som ikke lige passer ind i nogle rigide kønsroller. Et sted for folk, som har oplevet diskrimination på baggrund af deres seksualitet. Foreninger, klubber, barer og meget andet, hvor queer mennesker kan få lov til at slappe af, have det sjovt, diskutere livets store spørgsmål og knytte bånd til andre mennesker, som også har følt sig marginaliseret af samfundets heteronormative regler og praksisser.

Dog er homomiljøet ikke kun regnbuer, hotpants og inkluderende kram. Passer du heller ikke helt ind i de homonormative rammer, så bliver du stadig set ned på. Jeg identificerer ikke mig selv som homo eller hetero, hvilket har resulteret i, at jeg tit er blevet mødt med mistænkelighed og afstandstagen af folk, der passer ind i en af de to bokse. Jeg har flere gange været på date med en lesbisk, som har afvist mig, da hun finder ud af, at jeg ikke er homo med homo på. Forklaringen som jeg får smasket i hovedet er som regel, at biseksuelle er grådige, beregnende, forvirrede og egoistiske. Jeg får at vide, at jeg nok ikke rigtigt er til kvinder, men at jeg nok bare vil eksperimentere lidt. Jeg får at vide, at jeg ikke er til at stole på fordi jeg umuligt kan tænke på andet end sex, når jeg nu er til både det ene og det andet. Jeg får skudt en masse ting i skoene og det er oftest lesbiske, som antager de værste ting om mig.

For et par uger siden faldt jeg i snak med en 65-årig lesbisk. Hun fortalte om dengang, hun var med til at starte den lesbiske feminisme her i Danmark i slutningen af 60’erne og op gennem 70’erne. Vi talte om, hvordan homomiljøet havde ændret sig fra dengang til nu. Da jeg fortalte hende om, hvor tit jeg er blevet mistænkeliggjort af lesbiske fordi jeg ikke selv er en del af flokken, så nikkede hun forstående. Hun sagde, at jeg skulle være glad for, at jeg ikke var ung og biseksuel i 70’erne, for der ville jeg have haft endnu sværere ved at finde forståelse for min seksualitet. Vi snakkede længe og jeg følte, at mine frustrationer blev hørt. Lige indtil hun tippede hovedet lidt på skrå, kiggede undersøgende på mig og spurgte: ”Men helt ærligt, er det der biseksualitet ikke lidt noget pjat? Kan du ikke bare sige, at du er lesbisk, når du befinder dig i homomiljøet?”

Det er som om L og G i LGBTQIA er de to vigtige bogstaver, resten er bare for at virke omfavnende. Misforstå mig ikke, jeg har mødt masser af vidunderlige lesbiske, men samtidig er det også fra lesbiske, at jeg har modtaget flest nedladende kommentarer omkring min seksualitet.

Jeg er mindst lige så træt af lesbiske, som tror de er hævet over alle andre fordi de kun dater damer, som jeg er af heteroseksuelle mænd, der påstår, at sexisme ikke eksisterer.

27 kommentarer RSS

 1. Af A. Bierce

  -

  Kan vi der er ‘normale’ ikke snart blive fri for afvigernes bombardement af uønsket reklame og anden støjende adfærd. Der er absolut intet interessant ved at nogen har varierende opfattelse af kønspolitisk normalitet. Hvilke homoer gider overvære et ’straight pride’ optog?
  Gå hjem og bol.

 2. Af R. Vangkilde

  -

  BAGEDYSTEN OM IGEN ! – lyserød eller lyseblå, ELLER homo nautrale symboler, måske skulle den dejlige have været lysegrøn. ELLER HVOR BLEV KÆRLIGHEDEN AF?

 3. Af Niels Vestergaard Thomsen

  -

  Jeg er også biseksuel og har heller aldrig mødt den store åbenhed og forståelse i homomiljøet for min biseksualitet. Mange biseksuelle i miljøet siger eller lader bare som om, at de er homoseksuelle ligesom de andre for ikke at skabe for meget forvirring. Det er ikke biseksualitet i sig selv, der er noget problem, men omverdens reaktioner og holdninger, der gør det besværligt at finde en biseksuel livsform, hvor man føler sig i harmoni med sig selv. Bøsser kan være ligeså afvisende og uforstående for min seksualitet som heteroseksuelle kvinder. Homoseksuelle er ikke mere tolerante og fordomsfrie end alle andre mennesker, selv om de foregiver at være det. Det er særligt svært at møde nogen til en date, når man søger et fast forhold. Jeg er 40 år og er kommet til den erfaring og erkendelse, at jeg kun kan leve i et fast forhold med en biseksuel mand eller kvinde, hvor man deler en eller flere elskere sammen. Det mest optimale ville måske være at leve et polyamourøst forhold, hvor man er tre eller fire biseksuelle personer af forskellige køn, der elsker hinanden. Det er dog de færreste, der er så åbne og eksperimenterende. Personligt har jeg også nået en alder, hvor jeg gerne ville kombinere ønsket om at få børn med behovet for at leve i et kærlighedsforhold med både en mand og en kvinde. Der er rigeligt med udfordringer, når man opfatter sig som biseksuel. Men jeg ville ønske, at flere biseksuelle mænd og kvinder ville stå mere fast på deres biseksualitet i mødet med både homoseksuelle og heteroseksuelle.

 4. Af finn andersen

  -

  Hvis Danmark islamiseres, vil bøsserne være blandt de første der ekskluderes, eller rettere myrdes. Kommunisterne, ateisterne og alle de “urene” og “vantro” vil følge lige efter, sammen med alle de kvinder der kun fortjener at blive stenet. Så tiden største problem er ikke hvad eller hvem homoerne ekskluderer, men at vi alle snart risikerer at blive ekskluderet/likvideret i det kæmpeopgør der kan være på vej. På 180g/den korte og snaph under 11. sept. kan man se videofilm om hvad korrupte, forrykte og forræderiske politikere har i “godteposen” til os allesammen.

 5. Af pikkip cdf

  -

  @ finn – Drop din jøde-forfølgelse! har du INTET lært af historien!! Det jødiske folk blev jo forfulgt og slået ihjel på grund af den type had du spreder !!!!

 6. Af Kristian Mikkelsen

  -

  Kællingepladder.

 7. Af J L

  -

  Katrine Blauenfeldt virker på mig utroværdig, når man sammenholder dette indlæg med hendes tidligere indlæg “Hvordan knalder lebber?”, hvor hun giver udtryk for slet ikke at være interesseret i sex med mænd.

  /Jesper Lund

 8. Af finn andersen

  -

  Svar til 21.10: Næh, forskellen er at jøderne blev forfulgt, selvom de var fredelige og harmløse. De voldsparate var nazisterne i Tyskland, og kommunisterne i Sovjet-unionen. De brugte vold, terror og mord mod millioner af uskyldige børn og voksne. De voldsparate og massemyrdende i dag er islam isterne, som det fremgår af dokumentar-film om hvad der foregår i områder hvor ISIS/ISIL har magten. En bog “Under hage kors og halvmåne” beretter om hvordan na zi sterne og islam isterne samarbejdede om at dræbe så mange jøder som muligt. Se snaph 11. sept. om stormløbet på Europa som EU og den tidligere kommunist mer kel har igangsat. Vi der advarer om truslen mod Europa, advarer om udemokratisk totalitær politik som altid er endt i elendighed og død for millioner af sagesløse mennesker. Man er nødt til at forsvare sig mod totalitære kræfter, for ellers bliver samfundet til et rædselskabinet og en dødsfabrik. Kun tåber frygter ikke totalitære fanatikere.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Sidder iøvrigt, i denne sene nattetime, og bladrer lidt rundt på forskellige medier (er B-menneske). Faldt tilfældigt over denne herlige artikel på Information.dk:

  “Jeg har fået så meget fisse af feminismen”
  https://www.information.dk/debat/2016/10/faaet-saa-fisse-feminismen

  Personlig har jeg scoret fræk fisse i endeløse baner takket være min meget dybe stemme, der tilsyneladende farer direkte i trusserne på mange kaglende høns. Til alle håbefulde pussy-hunters – læs artiklen – måske et par scoretrick der kan bruges 🙂

 10. Af finn andersen

  -

  Artiklen er vel bare skrevet af en journalist på linjebetaling. Informations læsere er jo ikke de skarpeste knive i skuffen, så de er vel tilfredse med plat og fordummende underholdning, digt og spekulation.

 11. Af Birgit Lajer

  -

  Ku’ vi ikke lige blive fritaget for den ynk – det er ikke sværere end, at hverken en mand eller en kvinde gider en partner og sit følelsesliv, når denne siges at kunne stryge når som helst til en anden – uanset side af seksualitet.

  Det er umodenhed af værste skuffe! Så er det sagt – og klummen ville være bedre uden alt dette privateri.

 12. Af Arvid Holm

  -

  Homomiljøet kan vel karakteriseres som et sådant, når miljøet hovedsageligt omfatter homoer?
  Den status kan kun etableres og opretholdes ved eksklusion.
  Homoer må foretrække andre homoers selskab, eller ikke-homoer må foretrække at socialisere med ikke-homoer.
  Det er ensbetydende med, at homoer fravælger/ekskluderer ikke-homoer, eller ikke-homoer fravælger/ekskluderer homoer.
  Der er tale om frivillig og/eller påtvunget isolering.
  Formodentlig er der tale om lidt af begge dele?
  Hvis ingen af disse former for eksklusion forekom, ville der ikke være et homomiljø.
  Det samme gælder for alle andre miljøer og grupper.
  Der eksisterer kun et hønseavlermiljø eller en hønseavlergruppe, fordi hønseavlere helst vil socialisere med andre hønseavlere, der har samme interesser og normer som dem selv.

 13. Af Arvid Holm

  -

  Homomiljøet kan vel karakteriseres som et sådant, når miljøet hovedsageligt omfatter homoer?
  Den status kan kun etableres og opretholdes ved eksklusion.
  Homoer må foretrække andre homoers selskab, eller ikke-homoer må foretrække at socialisere med ikke-homoer.
  Det er ensbetydende med, at homoer fravælger/ekskluderer ikke-homoer, eller ikke-homoer fravælger/ekskluderer homoer.
  Der er tale om frivillig og/eller påtvunget isolering.
  Formodentlig er der tale om lidt af begge dele?
  Hvis ingen af disse former for eksklusion forekom, ville der ikke være et homomiljø.
  Det samme gælder for alle andre miljøer og grupper.
  Der eksisterer kun et hønseavlermiljø eller en hønseavlergruppe, fordi hønseavlere helst vil socialisere med andre hønseavlere, der har samme interesser og normer som dem selv.

 14. Af Ole P.

  -

  Fri os da for den fremturen om at homoseksuelle bliver set ned på eller bliver ekskluderet.

  Hvis I (homoseksuelle (og “ligestillede”) lod være med absolut at skulle gøre opmærksom på jer selv i f.eks. “pride” optogene, tror jeg faktisk at det stort set hørte op. Vi gider simpelthen ikke fortsat se på at I hele tiden skal promovere jer selv og stå frem som prügelknabe.

  Det er kun jer selv, der synes at I er så spændende …..!

 15. Af Kim Sørensen

  -

  Når bloggen bliver skrevet under den fælles overskrift “Millenials”, er det vel forventeligt, med en betydelig del forvænthed og “white privilege”. Men jeg synes vi nærmer os kvalmegrænsen, når en køn, blond kvinde sidder og hælder vand ud af ørerne, fordi alle verdens lesbiske ikke går sammen og erklærer den kønne, blonde kvinde det mest fantastiske, der nogensinde er sket dem og deres seksualitet.
  Som heteroseksuel mand, der er cis as fuck, kan jeg selvfølgelig kun gisne og det endda med største varsomhed. Men jeg forestiller mig, at en væsentlig årsag til homoseksuelle samles i forskellige fællesskaber netop er, at så er man ligesom ude over hele diskussionen og “fascinationen” omkring de enkelte personers seksualitet. Derfor kan jeg da også sagtens forestille mig det vil være rimeligt frustrerende eller i hvert fald en uvelkommen stillingtagen for en lesbisk, der indfinder sig i toppen af kinseyskalaen, at skulle forholde sig til alle mulige “blåøjede” millenials fra den nedre halvdel af skalaen, i en ellers homoseksuel kontekst.
  I en perfekt verden ville vi selvfølgelig alle kunne hygge os sammen i socialt lag, på tværs af seksuelle orienteringer. Men i den henseende er verden jo ikke perfekt og der ligger ikke nødvendigvis en ekskluderende bagtanke i at lesbiske kvinder opsøger andre lesbiske kvinders selskab. Jeg synes i hvert fald det er en underlig og dybt egoistisk tankegang, at lesbiske skulle have et særligt ansvar i forhold til at uddele kram og romantisk bekræftelse til biseksuelle kvinder.
  Der er per definition forskel på at være lesbisk og biseksuel. Det ville klæde skribenten, at anerkende dette, i stedet for at gøre sig til dommer over for andre kvinders seksuelle og sociale præferencer.

 16. Af J. Hanse n

  -

  De fleste mennesker vil gerne være en del af et fællesskab.
  Forklarer Katrine Blauenfeldt.
  Som mener at det er vigtigt at ens seksuelle bedrifter er offentligt tilgængelige.

  Denne gang diskuterer vi så biseksuelle.

  For et stykke tid siden indsatte Katrine Blauenfeldt et indlæg, hvor hun berettede for os, at når hun deltog i sammenkomster med venner og bekendte, så betragtede hun det som sin ret at jagte og nedlægge venindernes mænd.
  Så meget for hendes behov for et fællesskab.

  Et par blogs efter var hun blevet lesbisk, betroede hun os.
  Og nu var det så mændene som skulle vogte over konerne. Når Katrine invaderede fællesskabet.

  Denne gang er hun så biseksuel.
  Her er det vel kun fantasien som sætter grænserne.
  Vi glæder os til Katrines næste interresante indlæg om, hvad hun fordriver tiden med.
  Hendes indlæg er næsten lige så interresante som indlæggene fra hende, der skriver om gylletanke.

 17. Af J. Hanse n

  -

  Interessant skulle der nok have stået.

 18. Af Lars tyndskid

  -

  J.han.sen

  Ja, katrine er godt nok på vej til at blive dronningen af platheder i B.blogge,..En rent B hold generelt godt nok, så det kan trods alt ikke blive meget værre…

 19. Af Lars tyndskid

  -

  Jo, ASH slår hende vel i dagens avis?

  PS ASH Hvis man gav ASH et spark i røven, kunne man så få hende ud på en rigtig arbejdsplads og et rigtigt job? Ikke noget med mikronfonholder på overførselsindkomst, eller løgner taler for forsikringsselskaber, næh man et rigtigt produktivt job, der ikke koster os alle kassen?

  ASH får 7000 kr. pr. time radio hun laver i 24/7..Hele sit liv har hun været på luksus overførselsindkomst som kun en politiker ellers kan være. Hun har haft nallerne i statskassen hele sit liv, men stadig bliver den “værdig trængende” ved med at rage til sig fra den offentlige kasse..

 20. Af Sørine Pind

  -

  Hvorfor diskriminerer homomiljøet mandlige friblødere?

  Fascister.

 21. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvis der er en mistænksomhed overfor biseksuelle i homomiljøet, så skyldes det vel, at mange homoseksuelle stadig er en smule i tvivl om, om de virkeligt er homoseksuelle.

  Biseksuelle minder dem om deres egen tvivl. For det er en myte, at nogle fødes som homoseksuelle; der findes ikke et homogen. Homosekualitet er en vane, som nogle har lige så svært ved at slippe, som inkarnerede rygere, der dør med en cigaret i munden, har. Bisekuelle minder de homoseksuelle om, at de rent faktrisk selv bestemmer over deres seksualitet, og at dén sag ikke er afgjort én gang for alle.

  Homomiljøet vrimler med fortællinger om heteroseksuelle, der pludseligt har “indset”, at de er homoseksuelle.

  Sexologer, der hjælper tidligere heteroseksuelle med, at “erkende” deres homosekualitet, bliver aldrig fordømt af offentligheden, mens terapeuter, der hjælper personer, der har levet som homoseksuelle, men som ikke kan finde sig til rette med en identitet som homoseksuelle, med at finde tilbage til sig selv og deres oprindelige seksualitet igen, bliver fordømt af offentligheden.

  Katrines helt, Ulrik Frost, blev berømt for en kronik i Information, hvor han skrev at han “boller med din mand” på Amager Fælled, dengang han staigf var homoseksuel.

  Ulrik har netop skrevet en ny kronik i Information, hvor han springer ud som fuldsblodsheteroseksuel idiot, der praler på latterligste vis af sine erobringer.

  Jeg må indrømme, at jeg mistænker Ulrik Frost for at være fuld af løgn – både, da han pralede af, at bolle med gifte mænd på Amager Fælled, og nu, hvor han påstår, at han er sprunget ud, som heteroseksuel præmietyr, for jeg har cyklet meget – virkeligt meget og overalt – på Amager Fælled, og jeg har aldrig set så meget som skyggen af homoseksuel aktivitet.

  Homoseksualitet er ikke medfødt, der findes ikke et homogen.

  Der findes kun nogle epigenetiske markører, der kan nedarves i et par generationer, og som påvirkes af traumatiske oplevelser, men som ikke har en vedvarende effekt på arvemassen.

  Homoseksualitet er et valg, ligesom bisekualitet er, og dét minder de biseksuelle, de homosekuelle om, og den permanente, grundeksistentielle uvished, som den erkendelse kan medføre, bryder de sig ikke om.

 22. Af Jesper Egede

  -

  Hold da op, Kathrine, havde du forventet så megen ondskab og nedladenhed i kommentarfeltet i forbindelse med dette blogindlæg? Det er da helt overvældende. Gad vide hvorfor de ikke bare tænker ’skidt-pyt’ og springer videre?

 23. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Der må være et indlæg fra mig i filteret ?

 24. Af Kim Sørensen

  -

  @Jakob

  Hvorfor bruger du ikke bare en app, i stedet for at ligge og trampe rundt ude på fælleden, i håbet om at møde din drømmefyr? Grindr skulle være populær 😉

 25. Af j nielsen

  -

  ” Grindr skulle være populær”

  Vel kun blandt svært overvægtige færinger.

 26. Af j nielsen

  -

  “Homoseksualitet er ikke medfødt, der findes ikke et homogen. (….) Homoseksualitet er et valg, ”

  Det er noget sludder.

  Homoseksualitet kan udmærket være medfødt uden at være nedarvet. Der kan ske meget på ni måneder. Miljøet under fosterets vækst kan spille en rolle. Og det kan være alt fra deciderede skavanker (hvilke thalidomidbørn har valgt at blive født uden arme?) til ændringer der ikke lige er til at se.

  Man kender til andre dyrearter hvor hormonel påvirkning i fosterstadiet fører til kønsskifte. Hvorfor skulle mindre variationer ikke kunne føre til homoseksualitet eller biseksualitet.

  Og gør det det, så er der ikke tale om et valg. Vi har da også endnu til gode at opleve et vidnesudsagn fra en person, der selv har valgt sin homoseksualitet. Alle som én siger de, at de aldrig har kendt til andet – sådan har jeg altid været.

  Hvilke subtile forskelle afgør hvad mennesker bliver tiltrukket af? Hvad afgør hvilke dufte vi synes om? Hvor den ene oplever vellugt, oplever den anden stank. Der er et indlysende eksempel, som jeg ikke vil komme nærmere ind på her, bortset fra disse to ord: Dutch Oven.

  Det er ret sikkert, at kvindelige duftstoffer. altså feromoner, er beregnet på at tiltrække mænd, og mandlige duftstoffer er beregnet på at tiltrække kvinder. Mænd synes at kvinder lugter godt, og kvinder synes at mænd lugter godt. Ellers var vi nok ikke syv milliarder.

  Men mens kvinder i almindelighed ikke har noget specielt imod lugten af andre kvinder, bryder mænd sig ikke ret godt om lugten af andre mænd. I hvert fald ikke i intim forstand. Mænd synes at mænd stinker. Mandelugten siger: Bliv væk. her bor jeg. Det har vi til fælles med en række andre arter. – tal om at pisse territoriet af.

  Sådan siger kvindelugten ikke – så var det nok ikke muligt at holde harem. Der er forskel på mandlig og kvindelig homoseksualitet. Hvis ikke af andre grunde, så af denne.

  Men af en eller anden grund er der nogle mænd der ikke føler en vis grad af afsky ved andre mænds lugt, men ligefrem føler sig tiltrukket. Det er ikke noget man kan vælge. Det svarer til at vælge at mene at dårlig ånde ikke blot er til at leve med, men ligefrem er attråværdig. Det kan man ikke beslutte sig til. Det er ikke et valg, det er et vilkår.

 27. Af Javier Martinez

  -

  15oo dyrearter praktisere homoseksualitet, og da så lidt vides om dyreverden generelt er dette blot det kendte antal indtil videre…Hvorfor skulle den menneskelige dyreart være forskellig?
  http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/1500-animal-species-practice-homosexuality.aspx

Kommentarer er lukket.