Lad os gøre plads til sårbarheden

Af Katrine Blauenfeldt 15

I går var jeg til foredrag om feminisme i Politikens Hus. Det var en debat, eller nærmere samtale, mellem Rasmus Brygger, Emma Holten, Sanne Søndergaard, Natasha Al-Hariri og Henrik Marstal. Der blev talt om en masse vigtige aspekter af feminisme, og de blev alle nøje undersøgt fra forskellige vinkler. Det, der ramte mig mest, var da Holten talte om sårbarhed. Når man åbent bekendtgør, at man er feminist, så skal man være klar på at forsvare sin position igen og igen. Når man påpeger at visse samfundsstrukturer er kvindeundertrykkende, får man at vide, at man er en hystade, som bare skal slappe lidt af og måske lige gå ud og investere i en ordentlig humor. For vi skal lære at grine af os selv. Vi skal lade være med at være så snerpede. Vi skal lade være med at hade mænd. Vi skal lade være med at opfinde problemer, som ikke eksisterer. Og vi skal altid have styr på statistikker og alverdens undersøgelser, så vi lynhurtigt kan bakke vores påstande op med noget konkret, når vi bliver udspurgt af en skeptisk person.

Det er hårdt at være feminist. Men det er ikke i orden at sige, at det er hårdt at være feminist. For så trækker man offer-kortet. Og offer-kortet er det værste man kan trække. Ingen vil være et offer, for det betyder at du er svag, og at du rent faktisk bliver påvirket af hvad der sker omkring dig. Hvis du blander dig i den offentlige debat, så skal du lære at være kold og kynisk og bare grine af dem, som sviner dig til. Og det gælder i særdeleshed, hvis du er feminist.

Jeg har skrevet en hel del om feminisme, voldtægtskultur, problematisk maskulinitet og sexisme, og hver eneste gang er jeg blevet latterliggjort, hånet og svinet til. Man kan argumentere for, at jeg selv kører en ret hård tone og at det er derfor, at folk er hårde mod mig. Dog har jeg forsøgt masser af gange at være blød, sød og smilende, når jeg taler om hvorfor feminisme er vigtig, og det gør ingen forskel. Jeg bliver angrebet uanset hvad. Derfor er det nemmere at gå i forsvarsposition med det samme og adoptere en ’fuck jer’-attitude.

Det er trygt at gemme sig bag en barsk facade, så folk får fornemmelsen af, at man er usårlig og derfor lader være med at grave alt for insisterende efter ens ømme punkter. Det er nemlig blevet et minus at vise følelser, medmindre du sidder hjemme i din egen sofa. Og det er her min enorme beundring for Emma Holten kommer til udtryk, for hun taler åbent om at være sårbar, om at bevare sine menneskelige sider, om at det selvfølgelig har påvirket hende at læse, hvad der nogle gange er blevet skrevet om hende. Det gik op for mig under foredraget, at jeg virkelig havde brug for at høre det, fordi jeg selv altid hårdnakket har påstået, at det slet ikke generer mig, når folk kalder mig ’møgkælling’, ’luder’, ’sædcontainer’, ’for grim til at voldtage’ og meget andet. Og jeg har da også opbygget en ret høj tolerance for den slags, men selvfølgelig er det hårdt. Og det er helt okay at indrømme. Det gør mig ikke til et svagt menneske. Tværtimod.

Tak til dig, Emma.

15 kommentarer RSS

 1. Af mads jensen

  -

  Der er allerede gjort plads til masser af sårbarhed. Danskerne er nu som nøgne mennesker der bombarderes med sten, spyd og pile. BT fortæller at politiet nu dropper voldssager. Der er så mange at man ikke kan følge med. Over hundrede biler er blevet brændt af inden for de sidste to måneder. Tyverier, svindel, røverier, voldtægter og vanvidskørsel osv. hærger som aldrig før. Oveni er der de utallige nedskæringer og forringelser. Men “humanisterne” tænker kun på om migranterne har det godt nok. Deres egne, danskerne, er de ligeglade med.

 2. Af ole hansen

  -

  Forskellen på Danmark og Sverige bliver mindre og mindre. I Sverige har de røde femi-fascister som bekendt sejret ad helvede til.

 3. Af P Christensen

  -

  At netop Politiken afholder foredrag om feminisme, svarer til at gå til grisefest i en moske.

  Den avis er indbegrebet af venstreradikales kolossale svigt overfor kvindekampen ved deres kritikløse leflen for de kvindeforagtende mentaliteter i ideologier som fx. islam.

 4. Af Anders Munch

  -

  “Den avis er indbegrebet af venstreradikales kolossale svigt overfor kvindekampen ” P Christensen
  Hvilken kvindekamp? Hvad kæmper kvinder for?

 5. Af bent rasmussen

  -

  Ja, det er da virkelig underligt. De rødstrømper, feminister, ligestillingsdamer og kvindesagskvinder som siden 1968 har påstået at de arbejdede for at kvinder skulle få det bedre, nu er skiftet til at være forkæmpere for at de skal få det værre, meget værre! Er kvindesagens kampkvinder så sindsforvirrede, at de ikke kender forskel på sort og hvidt eller lys og mørke? Eller drejer de som vejrhaner for ethvert vindpust?

 6. Af bent rasmussen

  -

  Ja, det er virkelig underligt. De rødstrømper, feminister, ligestillingsdamer og kvindesagskvinder som siden 1968 har påstået at de arbejdede for at kvinder skulle få det bedre, er nu skiftet til at være forkæmpere for at de skal få det værre, meget værre! Er kvindesagens kampkvinder så sindsforvirrede, at de IKKE KENDER FORSKEL PÅ ISLAMISME OG CIVILISATION, på krig og fred, på bestialsk barbari og barmhjertig kultur? Eller drejer de som vejrhaner for ethvert vindpust?

 7. Af Hul igennem?

  -

  Blauenfeldt & Cordua & Steno & Ellemann & Ash & & & …
  ja.. hvad så?

  Hvad med fremtiden? Hvor kommer maden fra? Hvor skal jeg sove? Hvor skal jeg have familie— mange ubesvarede spørgsmål
  mvh

 8. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Da jeg selv er feminist, kan jeg ikke have andet end respekt for Katherine Blauenfelds seneste indlæg.
  Super flot formuleret.
  Jeg har førhen forholdt mig, berettiget mener / føler jeg, kritisk reflekterende til især Katherine Blauenfeldts selviscenesættelse og nedgørelse af andre mennesker.
  Men her er et værdigt indlæg.
  Hold fanen højt kære Katrine Blauenfeldt.
  Dine basale grundholdninger har størrer opbakning, end du måske umiddelbart tror.

 9. Af Kim Eriksen

  -

  Hvad rimer på Musse?

 10. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt feminisme i en nøddeskal.

  Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS
  https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

 11. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos – “feminist sårbarhed”. Er det fisse – på dates – til få eller mange kugler i dåsen? Jeg gætter umiddelbart – på det første 🙁

 12. Af bent rasmussen

  -

  And ers kirkegård skriver at han er feminist. Er AK en kvinde der kalder sig anders? Eller er AK en stakkels feminiseret og hjernevasket rød klaphat der intet fatter?

 13. Af P Christensen

  -

  Munch:
  Hihi, I radikale er sgu sjove,
  når I skal bortforklare jeres forsvar af nazismen version 2.0.

 14. Af Anders Munch

  -

  “Munch:
  Hihi, I radikale er sgu sjove,
  når I skal bortforklare jeres forsvar af nazismen version 2.0.” P Christensen
  Hvorfor svarer du ikke bare på spørgsmålet? Du nævner en kvindekamp, så jeg spørger, hvad kæmper kvinder for? Kvinder har været flertallet af stemmeberettigede i over 100 år nu. Så hvad kæmper kvinder for, hvad mere mangler de? Oprigtigt, hvad mere skal mænd give dem?
  Jeg prøver ikke at bortforklare noget, og seriøst, du skriver nazist, fordi du ikke lige har noget svar? Lol. Er du kvinde?
  Jeg er forresten ikke radikal, jeg gav vælgererklæring til Nye Borgerlige.
  Ser du, hvor du ser en kvindekamp, ser jeg bare kvinder, der prøver at rage så meget af mænds værdier og arbejdskraft til sig via staten.

 15. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Sådan burde det være: at kunne vise sårbarhed – men det udnyttes også af nogle. Desværre.

Kommentarer er lukket.