Ekspertråd: Du skal ikke skide på din dates pladespiller

Af Katrine Blauenfeldt 19

Jeg er blevet sexolog. Det har jeg lige besluttet mig for. Sexolog er nemlig ikke en beskyttet titel, hvilket vil sige, at alle kan kalde sig sexolog og kaste om sig med gode sex- og parforholdsråd. Og det er lige præcis hvad sexologen Jakob Olrik gør. Igen og igen. Jeg har aldrig rigtig forstået, hvorfor han får så meget taletid i diverse medier, for han siger aldrig noget brugbart. Som regel er det bare en masse slidte klichéer, han kaster ud til højre og venstre og håber rammer en eller anden forvirret stakkel i nakken, som så overgiver sig til Olriks vise ord.

Hvad der har fået mig til tasterne nu, er et indlæg skrevet af Olrik som Euroman har bragt i dag. Indlægget hedder ’10 ting, kvinder hader ved mænd’, og med sådan en titel, så ved man bare, at man kommer til at læse de mest generaliserende og udtrådte banaliteter, som verden har at byde på. Og Olrik skuffer da heller ikke; han skriver blandt andet, at kvinder ikke kan fordrage at blive talt ned til, at kvinder sætter pris på hjælp til de huslige pligter, at kvinder godt kan lide, hvis du overholder dine aftaler med hende, og ikke mindst, så bryder en kvinde sig ikke om, hvis du ignorerer jeres børn og generelt er en dårlig far.

Som Phoebe fra Friends ville have sagt det: ”THIS IS BRAND NEW INFORMATION”.

Hvis det er så nemt at være sexolog, så tænker jeg, at jeg også lige vil give det et skud. Hvem ved, måske kunne jeg blive fast sexskribent for et stort magasin eller få min egen serie på DR, hvor jeg giver gyldne råd til hvordan man bedst slikker punani. Mulighederne er mange. Så her kommer 10 ting, som mænd hader ved kvinder:

 1. Hvis en mand køber en drink til dig i byen og du takker ja til den, så vil han ofte blive lidt mopset, hvis du går ud på vejen og hælder den ned i et afløb.
 1. Du må ikke kalde en mands penis for din fars navn. Eller din brors navn. Eller din eks’ navn. Kvindenavne går heller ikke – det er vist noget vi alle sammen lærte ved at se How to Lose a Guy in 10 Days.
 1. Hvis du har en aftale med en mand, I skal måske hjem til ham og se hans store vinylsamling, så vil han typisk smide dig ud og smække døren meget hårdt i, hvis du sætte dig på hug og lægger en dampende lort på hans nyindkøbte pladespiller.
 1. Når man begynder at date en mand, så spiller de fleste efter nogle uskrevne regler, såsom at virke lidt kostbar, men hvornår Sørensen har man spillet for kostbar? Hvis du sletter hans nummer, sletter ham fra Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat, så er du gået for langt, og han får fornemmelsen af, at du i virkeligheden ikke er interesseret i ham.
 1. Hvis der er noget mænd hader, så er det stortudende tøser, så hvis du er typen, der græder ned i din mad, når din Carbonara er blevet helt perfekt, eller hulker helt utrøsteligt, når du ser et lille nuttet egern, eller åbner for sluserne, hver gang I har sex, så kommer jeres forhold nok ikke til at holde i længden.
 1. Hvis du er en todimensionel papfigur, der altid nikker, når han nikker og som aldrig har formet en selvstændig tanke, så er der en høj risiko for, at han ret hurtigt vil blive træt af dig, for mænd kan godt lide mennesker, der har en personlighed.
 1. Hvis alt, der kommer ud af din mund er en løgn og han derfor slet ikke, på nogen måde, overhovedet, kan stole på dig, så er det ikke altid, at et forhold kan fungere.
 1. Har du nu fundet en mand, som kan holde dig ud og I rent faktisk får børn sammen, så er det vigtigt at huske, at han nok ikke vil sætte pris på, at du er en elendig mor, som kun giver jeres børn opmærksomhed, når du slår dem. Der kan det godt ske, at han sætter en grænse.
 1. Når du elsker din eks højere end ham. Ja, det kan komme bag på de fleste, men en mand kan godt lide at være i et forhold, hvor hans kæreste ikke er snotforelsket i sin eks.
 1. Og sidst men bestemt ikke mindst, så er det virkelig ikke populært at vække mænd ved at hoppe på dem. De er nogle følsomme væsner, der ikke kan lide at få tæsket al luft ud af dem i det sekund de vågner.

Værsgo, gå så ud i verden og date på livet løs, for nu har jeg givet jer nogle nyttige råd, som ingen selv kunne have tænkt sig til. You’re welcome.

19 kommentarer RSS

 1. Af David Breuer

  -

  Katrine, jeg synes at du har bestået den tværfaglige eksamen til sexolog og clickbait-journalist med 13 (på den gammel og snart ny karakterskala).

  Jeg glæder mig til flere klummer fra dig.

 2. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, som opfølgning på denne blogs latrinære overskrift, en artikel på MX.dk:

  “Hver tredje kvinde gør dette ‘forkert’ på toilettet
  Underlivsbetændelse og ildelugtende skede. Det kan være konsekvenserne ved at tørre sig forfra, når man har lavet stort. Noget cirka hver tredje kvinde gør, viser ny undersøgelse.”

 3. Af Magnus Culus

  -

  Har kvindelige hånd- og fodboldspillere små babser?

 4. Af jan nielsen

  -

  Hvis medierne bliver ved med at fremture i spekulation, damebladshistorier, billige sensationer, lummer sexsnak, opdigtede historier, syge hetzkampagner, cen sur og systematisk vildledning osv., mister de troværdighed, og til sidst vil kun tåberne bruge tid og penge på dem.

 5. Af jan nielsen

  -

  Hvis medierne bliver ved med at fremture i spekulation, damebladshistorier, billige sensationer, lumre og vulgære

 6. Af j nielsen

  -

  “Du skal ikke skide på din dates pladespiller.”

  Satans. Hvad er plan B?

  — det ser forkert ud. Der skulle nok have stået datters.

 7. Af Niels Thomsen

  -

  Debatten her er temmelig svinsk og vulgær, men det er måske et led i noget journalistisk “fornyelse”??

 8. Af Jan Petersen

  -

  Jeg er iøvrigt meget enig i, at det er rimelig svinsk – at hver tredje (dansk) kvinde ikke har lært at tørre sig korrekt bagi – efter at have lavet noget stort på potten – det hører ingen steder hjemme 🙁

 9. Af christian petersen

  -

  Fodboldkamp endte i voldsorgier, mindre end 1 uges fængsel for 120 kriminelle forhold, skoledreng knivmyrdet, venligboer overfaldet og flok-voldtaget, chokerende film den 11. september 2016. Calais JUNGLE. Barbarisk politik vinder frem. Se den korte og snaphanen.

 10. Af Magnus Culus

  -

  @NIELS THOMSEN – 19. SEPTEMBER 2016 22:55
  “Debatten her er temmelig svinsk…”

  Det må jeg øffe nej til – oink, oink!
  Honi soi qui mal y pense.

 11. Af Arvid Holm

  -

  Sokrates forklarede, at han søgte udfordringen, da han giftede sig med Xanthippe: “Jeg ønsker at have at gøre med mennesker hver for sig og beskæftige mig med menneskeheden generelt, og derfor mit valg i ægtefælle. Jeg ved, at hvis jeg kan tolerere hendes vilde ånd, så kan jeg med lethed knytte mig til ethvert menneske.”
  Han sprang over, hvor gærdet var højest.
  Det er svært at tro på.
  Forklaringen er mere sandsynligt en efterrationalisering.
  Gode sex- og parforholdsråd handler derfor om gærders lavpunkter.
  Hvordan finder man et lavtpunkt.
  Og hvordan fremtræder man som et sådant.

 12. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Jeg er blevet damebladsskribent.

  Hvorfor? Fordi dem der giver gode råd i den slags blade er primitive og dumme.
  (Tænk at jeg først har opdaget det nu, men det har jeg altså).

  Så nu vil jeg give 10 gode til hvordan juleaften forløber problemfrit, som INGEN ANDEN ville have fantasi til at udtænke (stor trompetfanfare…..Jeg er bare så god).

  1. Hvis du…Ups. Ingen gider læse videre.

  Jeg troede ellers, jeg havde refereret til en amerikansk fjernsynsserie, og at jeg er ironisk raffineret morsom.

 13. Af Jonss Olsen

  -

  Sikke mange sexologer der med et blev i lille Danmark. Du skal være velkommen til at komme med ekspert udtalelser på min hjemmeside til enhver tid 🙂

 14. Af bent nielsen

  -

  Er det bare mig der synes at fornyelsen af en vis avis mest består i at den er blevet mere poppet, fjollet, plat og vulgær samt damebladsagtig?

 15. Af Anders Munch

  -

  ““Du skal ikke skide på din dates pladespiller.”

  Satans. Hvad er plan B?” J Nielsen

  Mit umiddelbare gæt er at købe hus med en mand, som man ikke er forelsket i og flytte sammen med hans 2 børn.

 16. Af Anders Munch

  -

  ““Du skal ikke skide på din dates pladespiller.”
  Satans. Hvad er plan B?” J Nielsen
  Mit umiddelbare gæt er at købe hus med en mand, som man ikke er forelsket i og flytte sammen med hans 2 børn.

 17. Af Gert Olesen

  -

  Underlødige undersøgelser og damebladsartikler kan nok skaffe tante B 25 nye fans. Men mon ikke 250 eller 2500 af de læsere der foretrækker seriøs journalistik, vil forsvinde?

 18. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos – “Du skal ikke skide på din dates pladespiller “- eller andre . . . mere intime steder . . . på din første date 🙁

  http://ekstrabladet.dk/ingemann/shit-happens/6300195

 19. Af Urban Hansen

  -

  Jeg ville så gerne være dameblads skribent, men desværre, min IQ er over 60.

Kommentarer er lukket.