Kvinder elsker kvinder

Af Katrine Blauenfeldt 38

’Kvinde er kvinde værst’ er et udsagn, der giver mig lyst til at skrige. Det er et udsagn, der bliver brugt til at spille kvinder ud mod hinanden. Det bliver brugt til at forhindre kvinder i at skabe dybe og meningsfulde forhold til andre kvinder. Det bliver brugt til at holde kvinder tilbage. Det bliver brugt til at få kvinder til at bruge deres energi på at bekrige andre kvinder.

Bliver du, som kvinde, ved med at få at vide, at andre kvinder ikke vil dig dit bedste, at de bagtaler dig så snart du ikke er til stede, at de bliver misundelige, hvis du er meget succesfuld, så ender du med at tro på det. Ikke nok med det, men du begynder selv at blive sådan.

Idéen om at kvinder er kvinder værst er vigtig for patriarkatets opretholdelse. Et patriarkat får ekstremt svært ved at bestå, hvis kvinder begynder at knytte tætte og betydningsfulde bånd, fordi det kunne ende i en revolution, der kunne få kvinder til at indse, at de ikke er hinandens fjender og derfor begynder at samarbejde og opmuntre hinanden. Det er giftigt for et patriarkat, hvis kvinder begynder at føle sig stærke, set, hørt og vigtige, for så mister mænd deres magt over dem.

Feministiske grupper i 1970’erne tog et kæmpe skridt i den rigtige retning. Selvom Rødstrømperne ikke altid var så inkluderende, som de hævdede at være, så spillede bevægelsen en anseelig rolle i kvinders frigørelse og i flere politiske tiltag, som havde stor betydning for kvinder, såsom fri abort og ligelønsloven.

Dog er vi ikke i mål endnu, når det kommer til ligestilling. Én af grundene er, at piger stadig bliver opdraget til at se andre piger som konkurrenter. Vi lærer, at vi er mod hinanden i løbet om at sikre os den bedste mand, de sødeste børn, den smukkeste krop og det flotteste hjem. Vi lærer at fokusere på andre kvinders ”fejl” og vi lærer, at kvinder er manipulerende og kalkulerende.

Hvor mange gange har man ikke hørt en kvinde sige flere af følgende sætninger, ”jeg har flest drengevenner, de er bare nemmere at hænge ud med end piger”, ”jeg kunne aldrig arbejde et sted, hvor der kun er kvinder, det bliver til en ren hønsegård”, ”hun har sikkert bollet sig til tops”, ”hun har sikkert lavt selvværd, siden hun har behov for at være i centrum hele tiden” eller andre lignende udtalelser? Jeg har selv været skyldig i dem alle sammen og mange flere. Desværre. Heldigvis har jeg lært, at det ikke er en særlig vindende livsstrategi at nedgøre andre kvinder. Tværtimod.

Og jeg tror, at de fleste kvinder har det på samme måde. Jeg ser i hvert fald en tydelig søstersolidaritet i mit eget liv og på de sociale medier. Jeg bruger Instagram utroligt meget og jeg har en hel del følgere, både mænd og kvinder. Men det er typisk kvinderne, der bakker mig op og støtter mig, hvis jeg er sur, træt eller opgivende. Jeg oplever så meget kærlighed fra kvinder og til kvinder netop på Instagram. Det kan måske lyde ganske overfladisk, men mange af disse kvinder har jeg også mødt i virkeligheden, enten tilfældigt eller via en aftale. For blot et par dage siden stod jeg i en genbrugsbutik på Nørrebro og hørte pludselig en stemme spørge, ”undskyld, hedder du ikke Katrine?”. Det viste sig at være en kvinder, der følger mig på Instagram. Vi fik os en lille, kort sludder og hun fik mig til at smile bare ved at sige hej.

Patriarkatet har fået os kvinder til at tro, at vi skal være på vagt overfor andre kvinder – hvilket er en genistreg – for så bruger vi vores tid og energi på det, i stedet for at nedbryde selve patriarkatet. Men det er ved at ændre sig, for vi ved jo godt, at ’kvinde er kvinde værst’ er en kæmpe omgang vrøvl. Nogle gange skal vi bare lige mindes om det.

38 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Homoseksuelle – mænd eller kvinder – har en uforholdsmæssig stor magt idag. De udgør reelt en minoritet af minoriteter, men sidder på helt afgørende magt i feks Folketinget og mainstream medier. Det ændrer sig sikkert – på den ene eller anden måde 🙂

 2. Af ove petersen

  -

  Det gamle ordsprog om at kvinder er kvinder værst, har nok ikke megen indflydelse på tidens politik eller samfundsudvikling. Og i almindelighed er der vist mere sammenhold mellem kvinder end mellem mænd. I politik er der jo masser af kvinder som arbejder på større rettigheder til kvinder via lovgivning, positiv særbehandling, kvoter og diverse.
  Men nogle gange er kvinder nok deres egne værste fjender. Se hvad der foregår i Tyskland, Frankrig og Sverige, hvor tusindvis af kvinder er ofre for den kriminalitet merkel og deres andre medsøstre i partierne har skaffet ind i landene. Snaphanen og den korte bringer nu et væld af nyheder og film om den mere og mere dystre situation EU befinder sig i. Se f.eks. “Calais jungle”, kæmpedemonstrationer i tyske byer, “70.000 forbrydelser”, “nye smitsomme sygdomme” og “300 millioner fra Afrika og Mellemøsten er på vej mod Europa”.

 3. Af Tom Erne

  -

  Det er nu alligevel interessant at laere her, at kvinders indbyrdes kappen er noget patriarkatet staar bag.
  Patriarkatet er (skal vi vist forstaa) en ondsindet loge af magtliderlige maend, som lever for, og af, at udtaenke planer for hvordan kvinder kan fastholdes i undertrykkelse og mindrevaerd.
  De hoerer til paa en hemmelig addresse i indre by, lige ved siden af Illuminati. Rygter vil vide, at baaede JFKs -rigtige- morder og Elvis bor i samme bygning.

 4. Af bent thomsen

  -

  Snaphanen, gå ind på “Calais har fået nok”, kør rød bold i underkanten af film mod højre, derefter kommer der fire eller seks filmtilbud frem, og ved at klikke og prøve sig frem, får man adgang til fantastiske videofilm om invasionen af Italien, Tyskland, Sverige og Frankrig og meget mere. Se de voldsomme og blodige uroligheder der er på vej mod nord.

 5. Af bent thomsen

  -

  Snaphanen, gå ind på “Calais har fået nok”, kør rød bold i underkanten af film mod højre, derefter kommer der fire filmtilbud frem, og ved at klikke og prøve sig frem, får man adgang til fantastiske videofilm om invasionen af EU. Se de voldsomme og blodige uroligheder.

 6. Af bent thomsen

  -

  The Calais jungle: camp of saints/merkel BREAK EUROPE.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt forklares hønsegårdens indbyrdes fight meget enkelt i denne video:

  Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS
  https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

 8. Af bent thomsen

  -

  For 35 år siden lå Danmark og Schweitz side om side. Nu er DK taberlandet, og Schweitz vinderlandet. Se snaphanen (jep pe ju hl og la rs tve de)

 9. Af Jan thomsen

  -

  For 35 år siden lå Danmark og Schweitz side om side. Nu er DK taberen, og Schweitz vinderen. Se snapha (jep pe ju hl og la rs tve de)

 10. Af bent thomsen

  -

  Hvorfor er avisen begyndt at sætte andre navne og emails på i eet forvirret rod? Andres e-mailadresser popper op??? jan petersen har vist fornylig skrevet om det.

 11. Af Hanna broholm

  -

  Alt dette ævl. Lev nu bare dit liv unge menneske. Skid på konventionerne og alt det intellektuelle pladder og analyse. Det betyder Intet at the end of the day..

 12. Af Bjørn Sørensen

  -

  “For 35 år siden lå Danmark og Schweitz side om side. Nu er DK taberen, og Schweitz vinderen.”

  Sådan går det med alle socialistiske eksperimenter. For når alle har snabelen nede i fælleskassen, så bliver den hurtigt tømt.

  Ja – Sådan går det, når man får rettigheder uden at skulle yde.

 13. Af ill ary

  -

  Nær død oplevelse

 14. Af bent thomsen

  -

  Den virkelighed mange partier og medier prøver at skjule, kan nu ses på videofilm. Der er THE CALAIS JUNGLE: CAMP OF SAINTS. En anden øjenåbner er BREAK EUROPE, en film om hvordan die rote führerinn merkel har inviteret 300 millioner eller 500 millioner afrikanere og arabere til at slå sig ned i Europa. Se snaphanen.

 15. Af bent thomsen

  -

  Der foregår nu MASSEOVERFALD på kvinder i Tyskland, Frankrig, Sverige og Italien mv. I Sverige er der desuden rekorder i mordforsøg og mord, i påsatte brande, i stenkast fra vejbroer, i røverier, nedbrænding af biler, skoler og villaer, i skyderier, knivstik og hverdagsterror. Se snaph/den korte/180gr.

 16. Af anders nielsen

  -

  Kommunisme/socialisme/falsk borgerlighed/falsk humanisme ender altid i løgn, tyranni, fattigdom og massedød. Det må man ikke skrive om hos pind. Så falder censurhammeren.

 17. Af anders nielsen

  -

  Er pind overhovedet en demokratisk politiker? Eller er han bare EU og merkel-medløber ligesom pladderhumanisten lars ulykke?

 18. Af ill ary

  -

  Hvis det er patriarkatet der holder kvinder tilbage,
  må K.B. da se at komme i gang med at bekrige yallah? Yallah er jo ikke andet end utrolig lillepik.

 19. Af Simon Nicolai Choleva

  -

  Kære Katrine,

  I Bob Fosse berømte musical fra 1972, Cabaret, der handler om hvordan Tyskland, i overværelse af forfatteren Brian Robert spillet af Michael York, pludselig synker ned i facismens afgrund fra at have været et af verdens kulturelle og humanistiske fyrtårne, er der en scene på en café, hvor Brian Roberts spørger en tysker om, hvorfor man dog har en så fuldstændig irrationel modvilje mod jøder, hvortil tyskeren med tung germansk dialekt svarer noget i retning af; “It is a well known fact that there exists a worldwide conspiracy between jews and communists to take over the world”. Hvilket Bob Fosse på denne måde naturligvis ønsker at udstille, som det vanvittige vås det naturligvis var og stadig er.

  Uden nogen sammenligning i øvrigt med den tragedie som nazismen førte med sig, så bruger du faktisk samme metode i dit blogindlæg, når du som præmisse taler om et patriarkat uden i øvrigt at have skyggen af dokumentation eller rimeligt bevis for at et sådant eksisterer.

  Jeg kan som jødisk mand forsikre dig om, at jeg hverken konspirerer med kommunister eller mænd, om hvordan vi skal styre verden, og jeg tror ikke, det selv med den bedste lup, vil lykkes dig at finde normale mænd, der seriøst prøver på at opretholde noget der bare ligner et patriarkat.

  Din præmisse er jo, at det er et velkendt faktum, at der blandt mænd findes en sammensværgelse om at behold magten i verden på mandehænder. Men bllot tanken om, at der skulle findes en slags “hemmelig sammensværgelse” mellem mænd, hvor man forsøger at opretholde et patriarkalsk samfund, er lige så tåbelig som at der skulle findes en hemmelig sammensværgelse mellem jøder og kommunister.

  Men, hvor du selvfølgelig, går jeg stærkt ud fra, finder ideen om sammensværgelsen mellem jøder og kommunister for aldeles tåbelig, så har du, fordi det passer ind i din verdensopfattelse, ingen skrupler, når du fremturer med en lige så tåbelig påstand, om at der blandt mænd skulle findes en fælles aftale op opretholdelsen af et patriarkat.

  Katrine, tag nu og forstå, der findes intet patriarkat, der forsøger at opretholde et mandsdomineret samfund i Danmark, fx ved små ondskabsfuldheder, som at sætte kvinder op mod kvinder. Jeg ved ikke hvorfra ordsproget “Kvinde er kvinde værst” stammer, men jeg går udfra, at det udspringer af “Frænde er frænde værst”, der muligvis, for jeg aner det ikke, er opfundet af en mand. Men det må i så fald stå for hans egen regning.

  For mit eget vedkommende, og jeg er temmelig sikker på, at det samme gælder for næsten alle mænd, så elsker jeg kvinder mindst lige så højt, hvis ikke højere, end jeg elsker mænd, og herefter agerer jeg selvfølgelig også i min hverdag, når jeg færdes blandt mennesker af begge køn, dvs. at jeg ikke hele tiden går rundt og tænker på hvilke små ubehagligheder, jeg skal udsætte min mor, min søster, min datter og ikke mindst min kone samt andre kvinder for i dag.

  For fuldstændig ligesom kvinder, så ææælsker jeg kvinder.

 20. Af Simon Nicolai Choleva

  -

  Kære Katrine,

  I Bob Fosse berømte musical fra 1972, Cabaret, der handler om hvordan Tyskland, i overværelse af forfatteren Brian Robert spillet af Michael York, pludselig synker ned i facismens afgrund fra at have været et af verdens kulturelle og humanistiske fyrtårne, er der en scene på en café, hvor Brian Roberts spørger en tysker om, hvorfor man dog har en så fuldstændig irrationel modvilje mod jøder, hvortil tyskeren med tung germansk dialekt svarer noget i retning af; “It is a well known fact that there exists a worldwide conspiracy between jews and communists to take over the world”. Hvilket Bob Fosse på denne måde naturligvis ønsker at udstille, som det vanvittige vås det naturligvis var og stadig er.

  Uden nogen sammenligning i øvrigt med den tragedie som nazismen førte med sig, så bruger du faktisk samme metode i dit blogindlæg, når du som præmisse taler om et patriarkat uden i øvrigt at have skyggen af dokumentation eller rimeligt bevis for at et sådant eksisterer.

  Jeg kan som jødisk mand forsikre dig om, at jeg hverken konspirerer med kommunister eller mænd, om hvordan vi skal styre verden, og jeg tror ikke, det selv med den bedste lup, vil lykkes dig at finde normale mænd, der seriøst prøver på at opretholde noget der bare ligner et patriarkat.

  Din præmisse er jo, at det er et velkendt faktum, at der blandt mænd findes en sammensværgelse om at behold magten i verden på mandehænder. Men bllot tanken om, at der skulle findes en slags “hemmelig sammensværgelse” mellem mænd, hvor man forsøger at opretholde et patriarkalsk samfund, er lige så tåbelig som at der skulle findes en hemmelig sammensværgelse mellem jøder og kommunister.

  Men, hvor du selvfølgelig, går jeg stærkt ud fra, finder ideen om sammensværgelsen mellem jøder og kommunister for aldeles tåbelig, så har du, fordi det passer ind i din verdensopfattelse, ingen skrupler, når du fremturer med en lige så tåbelig påstand, om at der blandt mænd skulle findes en fælles aftale op opretholdelsen af et patriarkat.

  Katrine, tag nu og forstå, der findes intet patriarkat, der forsøger at opretholde et mandsdomineret samfund i Danmark, fx ved små ondskabsfuldheder, som at sætte kvinder op mod kvinder. Jeg ved ikke hvorfra ordsproget “Kvinde er kvinde værst” stammer, men jeg går udfra, at det udspringer af “Frænde er frænde værst”, der muligvis, for jeg aner det ikke, er opfundet af en mand. Men det må i så fald stå for hans egen regning.

  For mit eget vedkommende, og jeg er temmelig sikker på, at det samme gælder for næsten alle mænd, så elsker jeg kvinder mindst lige så højt, hvis ikke højere, end jeg elsker mænd, og herefter agerer jeg selvfølgelig også i min hverdag, når jeg færdes blandt mennesker af begge køn, dvs. at jeg ikke hele tiden går rundt og tænker på hvilke små ubehagligheder, jeg skal udsætte min mor, min søster, min datter og ikke mindst min kone samt andre kvinder for i dag.

  For fuldstændig ligesom kvinder, så ææælsker vi mænd kvinder.

 21. Af ill ary

  -

  Citatet stammer fra Peder Laale s latinbog fra ca 1500. Et andet af de slagfærdige citater er ;
  “Hvis musen vil fjærte som en hest, får den røvhullet sprængt.”

  En kvindenedgørende vittighed fra vore dage er; “Hvorfor har kvinder en hjernecelle mere end høns?” svar; “For at de ikke skal skide på gulvet.”

  Folk uden humor lever ikke længe.

 22. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvis kvinder per definition elsker kvinder, så er det åbenbart rigtigt, at man tugter den, man elsker…

  Uddrag fra “Vold i lesbiske parforhold er tabu” af Af Nadine Lensborn, juli 2012:

  “Undersøgelser fra Sverige og USA viser, at der tilsyneladende forekommer mere vold i parforhold med to af samme køn end i forhold med to af forskelligt køn.”

  “Når Lucy ser tilbage på fortidens lesbiske miljø, husker hun en stor tendens til at undskylde volden. I dag oplever hun samme tendens, når hun har lesbiske par i terapi, hvor der foregår vold mellem parterne.

  ”Når folk kommer i terapi og indrømmer, de slår hinanden, så skynder de sig at bedyre, at de også elsker hinanden. Så er det ligesom om, at det så ikke hedder vold,” siger hun.”

  “At være lesbisk er for mange stadig tabubelagt. At være lesbisk og voldsramt bliver derfor til et dobbelt-tabu. Forfatter og familieterapeut Lucy Ludvigsen kender til det. Hun er lesbisk og oplevede for mange år siden psykisk vold og stalking fra en ekskæreste.

  Lucys nyere tekst om stalking handler om mistroen til, at kvinder kan være voldelige. Lucy følte selv, at hverken politi eller veninder tog hende alvorligt, da hun blev udsat for stalking. Hendes stalker var jo også charmerende. Og kvinde.

  Lucy erfarede dengang, hvordan hendes seksualitet blev til et ekstra tabu, der skulle brydes, udover at hun skulle sætte ord på den psykiske vold.”

  Med andre ord, så gør dit blogindlæg ikke meget godt for de mange, voldsramte, lesbiske kvinder, der får tæv af deres kæreste eller kone…

 23. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Louise Frevert er en af de mange lesbiske kvinder, der har haft et “stormfuldt” forhold til en anden lesbisk kvinde.

  I det følgende uddrag fortæller den tidligere luder Lone, om sit forhold til Lousie Frevert.

  Uddrag fra “Hitlers fødselsdag” af Jeppsen, Ekstra Bladet 26. okt. 2005:

  “- Var det et romantisk forhold, du og Louise havde?

  – Hvad tror du selv!? Hun er sadist, og jeg er masochist.

  Hun skulle ydmyge mig
  Lone finder gamle billeder frem fra skabet, imens hun snakker. Det er ret eksplicit. Og masser af billeder af hagekors og deslige.

  – Hvorfor ligger du med ansigtet mod jorden, imens hun står oven på dig? Det er da noget mærkeligt noget.

  – Fordi det hele handlede om, at hun skulle ydmyge mig. Nu har hun fået en kone. Men hun er bare så grim. Ha ha… Nej, jeg er også selv mest til ældre damer. Louise var også ti år ældre end mig.

  – Du siger i bogen, at hun insisterede på, at I fejrede Hitlers fødselsdag hvert år.

  – Ja, men det var mere noget med uniformerne og magten. Men det var hende, der var vild med ham. Ikke mig, jeg gjorde det for hendes skyld. Egentlig er det noget mærkeligt noget.

  Der ligger håndvægte rundt omkring i den ellers pæne lejlighed. Lone træner for at holde musklerne ved lige.

  – Men det hele var vel ikke kun dig med hundehalsbånd og hagekors, som du beskriver så fint. I var vel også stille og rolige og så tv?

  – Jo… Men når man er sadomasochist, så går det altså lidt hårdt for sig. Det er ikke romantisk.”

  Måske er det de voldelige matriarker i lesbiske forhold, der har behov for at overbevise deres voldsramte kærester om, at mænd er onde, der har skabt myten om, at alle hvide, kristne mænd er voldelige, patriarkalske kvindehadere, der kun drømmer om, at få de kvinder, de elsker, ned med nakken…

 24. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er ikke kun lesbiske matriarker, der tæver deres kærester, der har behov for at skabe fuldstændigt uforsonelige fjendebilleder af heteroseksuelle mænd, for at aflede opmærksomheden fra dén vold, som de selv begår mod andre kvinder.

  Nogle homoseksuelle mænd har også behov for at skabe fuldstændigt uforsonelige fjendebilleder af heteroseksuelle mænd, som får skylden for alle verdens ulykker, fordi de selv indgår i et voldeligt, homoseksuelt forhold, og vil aflede opmærksomheden fra sig selv, netop fordi de selv er mere voldelige overfor deres egen kæreste, end de fleste, heteroseksuelle mænd er.

  Uddrag fra “Bøsser får oftere tæsk af kæresten” af Sune Bové Christensen, Avisen.dk Tirsdag 6 maj. 2008:

  “Vi kender bedst partnervold i klassisk forstand, hvor manden tæsker sin kone gul og blå.

  Men det er ikke kun kvinder, der får tæsk af deres mænd. Også mange mænd er udsat for vold fra deres kærester. Og det gælder især homoseksuelle mænd.

  De har nemlig langt større risiko for at blive udsat for vold fra deres mandlige partnere end heteroseksuelle mænd har fra deres kvindelige, skriver Urban tirsdag.

  Det er en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, der punkterer myten om, at den voldsramte i et parforhold altid er en kvinde.

  – Det er meget tydeligt, at bi- og homoseksuelle hyppigere er udsat for vold i parforhold end heteroseksuelle, siger speciallæge ved Statens Institut for Folkesundhed Karin Helweg-Larsen til Urban. ”

  De værste homofober er tilsyneladende selv bi- eller homoseksuelle; tænk bare på Orlando…

 25. Af j nielsen

  -

  “Din præmis er jo, at det er et velkendt faktum, at der blandt mænd findes en sammensværgelse om at behold magten i verden på mandehænder. Men blot tanken om, at der skulle findes en slags “hemmelig sammensværgelse” mellem mænd, hvor man forsøger at opretholde et patriarkalsk samfund, er lige så tåbelig som at der skulle findes en hemmelig sammensværgelse mellem jøder og kommunister.”

  Den første sammensværgelse er ellers beskrevet i detaljer i dokumentarfilmen “De lydige koner i Stepford”.

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Et par studentikose løg, der intet har lært og kan endnu mindre.

  De har f.eks. ikke forstået den forrige regering og den hønsegård, hvor Anette Wilhelmsen, Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager, Pia Kjærsgaard og den små spruthysteriske Johanne hvæssede klør i hinanden – der var ikke tale om uenighed – det var rendyrket had.

  For et maskulint væsen var det underholdende med en missekamp hvor hår, kosmetik og perfiditeter sprøjtede. Hvor berigende den bestandige diskussion af sko og håndtasker var, er stadig et åbent spørgsmål – tid tog det.

  Jeg siger ikke, at Helle Thorning var en dårlig statsminister; men anderledes var hun – MEGET endda.

 27. Af jørgen mikkelsen

  -

  Frau merkel er vist et eksempel på en kvinde der ikke elsker andre kvinder, men hader eller foragter dem. For snaphanens videofilm CAMP OF SAINTs og BREAK EUROPE viser nu at merkel gladeligt har udleveret sit land og utallige tyske kvinder til en krank og sørgelig skæbne.

 28. Af Mads F

  -

  Hah, hvor er det typisk for en feminist at vende virkeligheden på hovedet. “Det er patriarkatets skyld at kvinder er onde ved andre kvinder, de bliver spillet ud mod hinanden”. Hold dog op. Kvinde er kvinde værst er en beskrivelse, ikke en opfordring. At det skulle forholde sig anderledes bakkes tilsyneladende op af det hav af kommentarer kvinder skriver til hinanden på Facebook “arj, du er bare så super møzzer smuksak”. Mænd giver tilsyneladende ikke den samme opbakning… Nej, naturligvis ikke, for ingen gider hænges ud som et klamt svin af en eller anden galning der ikke kan tage en kompliment.

  Selv hvis kvinder bare er åh så søde ved hinanden til tider, har det overhovedet ingen indflydelse på hvorvidt de også er utroligt lede.

 29. Af Peter Bjørn Hansen

  -

  Mytomanien fortsætter. Simple fraser som stopklodser for kvinders frie udfoldelse. Fremmanede abstraktioner præsenteret som om de var en allestedsnærværende ondskabsfuld realitet.

  At kvinder “lærer at få fat i den bedste mand” og derved konkurrerer med (mod) er ikke noget der kommer fra opdragelsen eller samfundets institutioner – det kommer fra de idylliske eventyr som kvinder i almenhed selv fremmaner og viderebringer – “prinsen på den hvide hest” etc. Hjemmefra har moder og fader det blot med at fortælle pigerne at de skal få fat i en “god” mand. Ikke “den bedste”, som selv med de ord bør tolkes som “god” forfor det absolut ypperste som “manderacen” kan fremvise.

  Det der er nærmere på sandheden er at neo-feminister som de der skriver i denne klumme, er de der bruger kvinder som værktøj for deres egne mål; det er dem der bringer kvinder i krig med andre kvinder og mændene i almenhed, fordi de indpoder struktureret forvildelse hos dem, ideen om evig forfølgelse af ‘patriarkatet’, ideen om at feministerne er de der udpeger den rette vej for dem og at de skal leve op til den.

  Kvinder skal have frihed til at vælge på alle hylder – inklusive at vælge de fornedrende neofeminister fra, som kontraproduktive ideologiske andensorteringer.

 30. Af Michael Christensen

  -

  Feminister bør tage det stille og roligt, bare en gang imellem, og lade være med at tolke på alting.

  Katrine kommer selv med eksempler på ting hun har sagt, og det er tilsyneladende mænds skyld at hun har sagt som hun har. Hold nu op en svær verden at være feminist i.

  og når man lige har læst Katrine, og så læser denne: http://www.bt.dk/danmark/amalie-skriver-aabent-brev-til-utro-mands-kaereste-undskyld-jeg-boller-din-mand

  ja så er det nærmest komisk 🙂

 31. Af Birgit Lajer

  -

  Nu er tingene jo ikke sort-hvide – og der er jo erfaringer for, at kvinder har brug for hinanden og behandler hinanden ordentligt- og ligedan det modsatte.

  Men som lesbisk, så ser verden måske anderledes ud, hvor man på den ene side identificerer sig med mænd og samtidig bekæmper dem – også i en slags misundelse, som må være varig – kvinder og heller ikke lesbiske har den eftertragtede penis.. Så en anden boldgade nok end gængs, heteroseksuelle mennesker imellem.

  Sagt – trods mange hetero-kvinders misundelse og immitering af mænd – fremfor at fremme eget køn og dermed dets potentiale og muligheder. Bla kræve hensyn i forhold til, at det nu engang er kvinderne, der føder børnene – være stolte og glade på deres køns vegne over dette – og også måske mere ubevidst misundt af mænd.

  Så – ‘vi’ (mænd og kvinder står for den sags skylde lige, hvor der er misundelse til stede.

 32. Af Simon Nicolai Choleva

  -

  Ja, lige som den anden er fint dokumenteret i Fritz Hipplers “Der Ewige Jude” fra 1940, din klovn.

 33. Af Simon Nicolai Choleva

  -

  Ja, lige som Fritz Hipplers dokumentar fra 1940 “Der Ewige Jude” dokumenterer den anden…..

 34. Af Anders Munch

  -

  “Bla kræve hensyn i forhold til, at det nu engang er kvinderne, der føder børnene – være stolte og glade på deres køns vegne over dette – og også måske mere ubevidst misundt af mænd.” Birgit Lajer

  Lol. Selv de mest lavtstående pattedyr kan give fødsel. Evnen til at føde bringer lige akkurat kvinder over reptiler og fugle. På linje med bævere og rotter. Tror du kommer til at lede langt efter den der ubevidste misundelse. Det er bedre at være mand, der er ingen tvivl.
  https://pbs.twimg.com/media/CWTHCroWIAEn-O4.jpg

 35. Af J Nielsen

  -

  Nå men så er det da godt at bøsseægteskabet langt om længe er opfundet. Til dem der har svært ved at sværge evig troskab til Miss Inge Link.

 36. Af j b

  -

  “All of us have a homosexual part of 25%, which I also have. The only thing is that I, after a profound examination, have realised that my homosexual part is lesbian.”
  Silvio Berlusconi quote.

  böglobby brave new world http://www.thetimes.co.uk/edition/news/babies-may-be-made-with-skin-not-eggs-6v2s3zslq

 37. Af dsadasd asdasd

  -

  Jeg håber ikke at Berlingske betaler disse to tossede feminister. Det ville da være spild af penge. At de overhovedet får lov til at få deres egen blog er helt hen i vejret. Deres indlæg er noget af det dummeste, værst formuleret og mest misvisende gylle jeg længe har set.

Kommentarer er lukket.