Donald Trump hører til i Rabelais’ fiktion

Af Katrine Blauenfeldt 112

Når jeg hører den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump tale, kan jeg ikke lade være med at tænke på flere forskellige groteske karakterer, som findes i nogle af de største litterære værker i verden, såsom Gollum, Quasimodo, Caliban og Gregor Samsa. Dog er det én specifik bog, som oftest dukker op i mit hoved, når Trumps orange ansigt popper op på min fjernsynsskærm, og det er Gargantua and Pantagruel.

Den franske renæssance forfatter, François Rabelais, skrev mesterværket Gargantua and Pantagruel i 1500-tallet. For folk, som ikke lige beskæftiger sig med litteratur, der er omkring 500 år gammel, kan jeg fortælle, at det er en pentalogi, som handler om kæmpen Pantagruel og hans far, Gargantua. Rabelais benytter sig af satirisk og ekstravagant sprog i teksterne, som er fyldt med skatologisk humor, groteske handlinger og vulgære personer.

I den litterære tradition er det groteske blevet brugt til at degradere alt, der er ophøjet, nobelt og spirituelt. Og hvis der er noget Trump gør til ug, så er det at gøre grin med alt det, der normalt bliver opfattet som værende aristokratisk og fornemt. Han hiver alt det ophøjede ned på et materielt niveau og det har amerikanerne længe higet efter, på grund af en stigende politikerlede blandt store dele af den amerikanske befolkning.

Der, hvor Trump specielt minder mig om kæmpen Gargantua, er i hans småneurotiske besættelse af størrelsen på sine hænder og penis, og i sine, ofte, vulgære udtalelser.

Gargantua blev født ud af sin mors øre, efter hun havde været gravid i 11 måneder. Grunden til han bliver født ud af øret, er, at hans mor, Gargamelle, æder så meget mad, at hun får ondt i maven og tror, at hun er ved at føde. Da jordmoderen kommer, viser det sig, at Gargamelle ikke havde veer men bare skulle lægge en kæmpe lort. En lort så astronomisk, at hendes lukkemuskel ved endetarmen bliver revet itu. Jordmoderen syer Gargamelles underliv sammen og derfor kan Gargantua ikke blive født normalt. Han kravler derfor op igennem sin mors krop og ender med at bruge øret som fødselskanal. Så snart Gargantua er født, bliver der lagt vægt på hans enorme størrelse. Læseren får f.eks. at vide, at det kræver 17.913 køer at producere mængden af mælk som han indtager dagligt. Efter nogle år fortæller Gargantua stolt sin far, Grangousier, at han har fundet det perfekte at tørre sin numse i, når man har skidt. Inden han fortæller hvad det er, skal han lige nævne alle de ting, han har prøvet at tørre sin røv i, som blandt andet inkluderer gardiner, en advokats mappe og sin mors handsker. Det bedste man kan bruge er dog en gås’ hals, på grund af de bløde dun. Efter endnu flere år, beslutter Grangousier at sende Gargantua til Paris, så han kan modtage en fornem uddannelse, men Gargantua er en forkælet møgunge og ender med at urinere ud over en del af Paris’ befolkning, hvor flere hundrede personer drukner i hans tis.

I Gargantua and Pantagruel er det fortælleren, der gentagne gange lægger vægt på Gargantuas størrelse, hvorimod Trump gør det helt selv. I foråret sagde Marco Rubio om Trump: ”You know what they say about men with small hands? You can’t trust them”. Efterfølgende har Trump åbenbart følt, at det var et spørgsmål om national sikkerhed, at den amerikanske befolkning vidste, at han bestemt ikke har små hænder. I et interview til the Washington Post i foråret, sagde Trump: ”My hands are normal. Slightly large, actually. In fact, I buy a slightly smaller than large-size gloves, okay?” Og i en politisk debat i foråret, forsikrede Trump lige hele USA om, at hans penis bestemt heller ikke var lille, med ordene: ”He [Rubio] referred to my hands – if they’re small, something else must be small. I guarantee you there’s no problem. I guarantee it.” For Trump sidder hele hans mandlighed i hans penis; den kan penetrere, den kan straffe, den er magtfuld. Trump er sin penis.

Når Trump nedgør sine modstandere med vulgære og smagsløse formuleringer, så er det ikke kun dem, han gør grin med. Fordi han er så grotesk og overdrevet i sine udsagn og handlinger bliver hele præsidentvalget hevet ned på et carnevalesque-niveau, hvor alle kan være med. Det vil sige, at Trump ikke er blevet populær på trods af sine groteske udtalelser, men på grund af dem.

112 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Den mand ønsker åbenlyst ikke at indtage det ovale rum !

 2. Af A. Bierce

  -

  Citat: “Trump er sin penis.”

  Dette er Rabelais’k anal-penal rablen; men selvfølgelig har alt under bæltestedet menneskenes udelte interesse. Det er revykunstneres levebrød og enhver sølle litterats sidste udvej til succes.

 3. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Karnevallets sprog, det groteske, er undtagelsens sprog, der undsiger givne normer, regler og moral.
  Det er en irrationel metafor for den absolutte logiks utilstrækkelighed.
  Det er en meget avanceret litterær genre, som absolut intet har med Donald Trump at gøre.
  Men måske har det publikum som Trump taler til en forståelse og rafineret verdensopfattelse som Hjerter Dame i Alice i Eventyrland.
  Hvem ved.

 4. Af Jean Gabin

  -

  Moderne mytologi kan også være relevant, når man skal kommentere moderne fænomener.

  Du minder mig f.eks. om Smølfine, der som bekendt blev skabt af troldmanden Gargamel, for at skabe splid mellem smølferne.

 5. Af Jan Petersen

  -

  Her er iøvrigt et Youtube clip af modkandidaten til Donald Trump. Ved ikke lige, hvem der virker mest bindegal – men døm selv:

  https://www.youtube.com/watch?v=YMHOcmDVBP0

 6. Af Anders Højgaard

  -

  Trump er en grotesk karikatur af et bredt narcisistisk fænomen, at selvet er så centralt i verden, og har så ret i forhold til andre, at det udgør et nødværge – at alle der er uenige skal bekæmpes. Det virker ikke, det har aldrig virket, og det kommer aldrig til at virke. Systemiske opfattelser som religion eller politiske ideologier duer bare ikke, og kommer ikke til at virke bedre af at slå på andre. I 70’erne mente de meget venstreorienterede at de havde ret til at bruge vold fordi folket var “vildført” – nogen af dem roder stadig rundt dernede. En eller anden tosse mente at vi var på randen af borgerkrig fordi flertallet ikke var enig med ham i håndteringen af flygtninge (Breivik light). Diverse former for overtro mener, at de har fået særlige rettigheder tildelt af usynlige overnaturlige entiteter. Og når nogen betvivler disse rettigheder er det deres pligt at kæmpe. Kapitalismens endelige sejr har bevirket, at det er legitimt, og ligefrem beundringsværdigt, at rage til sig, uanset omkostningen for andre. Konkurrence er blot konflikter udkæmpet med spilleregler, og efterhånden som reglerne bliver mere flydende, bliver konkurrencen til kamp. Alle kampene efterlader bare elendighed, ingen vindere, og alle taberne er der stadig bagefter – både muslimer, kristne, Russere, Kinesere, rige og fattige. Erkendelsen af, at de andre 7.000.000.000 aber på vores sten hver har en virkelighed er blevet virtualiseret.

 7. Af bent thomsen

  -

  Det kan sagtens være at Trump er en farlig politisk umulius eller ekstremist, men endnu véd vi det ikke. Men vi kan være næsten helt sikre på at de toneangivende svenske politikere er umulige, ekstreme og farlige. Men hvad med vores egen regering, hvad er den? Er den troværdig, dygtig, moderat og ufarlig??

 8. Af J. Hans en

  -

  I den litterære tradition er det groteske blevet brugt til at degradere alt, der er ophøjet, nobelt og spirituelt.
  Skriver Katrine Blauenfeldt.

  Her tænker man umiddelbart på Pia Kjærsgaard.
  Hun har rettens ord for, at hendes udtalelser er racistiske.
  Alligevel blev hun formand for folketinget.
  På grund af en latrinær aftale imellem Løkke og DF.
  Pia Kjærsgaard har besudlet embedet som Formand for Folketinget.
  Hun bruger sin position til splitte befolkningen.
  Og skabe mere fremmedhad.

 9. Af Anders Munch

  -

  https://www.youtube.com/watch?v=SpMJx0-HyOM
  Enhver nogenlunde højreorienteret burde ønske, han var præsident i Danmark. De selv samme problemer vi har, har USA. Se hans tale, hvor han annoncerer, at han vil stille op til præsident. Han viser sig, fra sin seriøse side, og jeg synes talen er fremragende, selvom publikum er irreterende. Talen er fra 16 juni, 2015

 10. Af Anders Munch

  -

  Donald Trump nævner nævner 2300 humvees, bare lige for at påpege han ikke lyver.
  https://www.information.dk/udland/2015/05/irak-mistede-2300-militaere-koeretoejer-islamisk-stat
  “Irakiske sikkerhedsstyrker mistede 2300 militære, terrængående køretøjer, da jihadister fra Islamisk Stat, IS, indtog den nordlige by Mosul”
  “Sidste år godkendte det amerikanske udenrigsministerium salget af 1000 hummere eller Humvees med øget pansring, maskingeværer, granatkastere og andet udstyr, hvilket kostede omkring 579 millioner dollar (omkring 3,9 milliarder kroner).”
  “Den amerikanske forsvarsminister, Ash Carter, sagde i pinsen, at de irakiske styrker ikke havde vist nogen vilje til at kæmpe ved Ramadi, og at de flygtede fra Islamisk Stat, selv om regeringssoldaterne var i meget stort overtal.”
  Kun ondskab eller total inkompetence kan forklare det her.

 11. Af bent thomsen

  -

  Hvorfor ikke bruge mere tid og energi på hvad der foregår i vores eget land, end på hvad der sker i fjerne lande? Vi har jo næsten ingen indflydelse på USA, Kina, Afrika og Rusland osv. Desuden er vores eget land i den nok største og farligste krise nogensinde. Om kort tid risikerer vi at rets- og velfærdsstaten, friheden og freden…. og meget mere til… KOLLAPSER!!

 12. Af bent thomsen

  -

  Danmark er nu inde i samme udvikling som Sverige. Et land hvor utallige borgere oplever at deres livskvalitet konstant forringes. Deres velfærd, tryghed, familieliv, økonomi, sundhed, sikkerhed og fremtid undergraves af deres egen regering. Se snaph, den korte, urias og 180gr!!

 13. Af Anders Munch

  -

  Donald Trump er vigtig, fordi han blander sig uden om, hvis den hvide mand beslutter sig for en borgerkrig i Danmark/Europa, mens Hillary Clinton vil sende militær ind. Når Donald Trump vinder, og det gør han, så er alt tilladt i Danmark, intet amerikansk hangarskib kommer til undsætning. Tyskland og Sverige er også fucked og vil derfor heller ikke blande sig, Frankrig=fucked, Norge=fucked, England=fucked. Ingen kommer nogen som helst til undsætning i Danmark, dem der kan tage magten, de har den.
  https://www.youtube.com/watch?v=59aJn8Lk9zM
  Borgerkrig i hele Europa senest 2020, Make Europa Great Again. .

 14. Af bent thomsen

  -

  Se de meget, meget barske og u-hyggelige oplysninger og video-film på snaph, den korte, urias og 180g. Om hvordan vold og mord, terror og social elendighed breder sig i DK og hele EU.

 15. Af Bjørn Sørensen

  -

  Den verden og dens institutioner der blev skabt efter WW 2 er udlevet og det er kun et spørgsmål om tid inden det kollapser.

  Indtil videre holdes det “gående” med yderst tvivlsomme midler fordi man ikke evner at indse realiteterne.

  Donald Trump er som den lille dreng i Kejserens Nye Klæder der siger den indlysende sandhed, hvilket får kustoderne til at ryste i bukserne.

 16. Af Magnus Andersen

  -

  En ting er at Trump tager denne diskussion ned på et niveau hvor det handler om størrelsen på repræsentanternes lem. Det appellerer til mange, man skal ej negligere at en mand som Trump evner at mobiliserer vælgere som aldrig før har sat deres ben i en stemme boks, på den måde kan han sammenlignes med en af republikanerens absolut største profiler og mest beundrede politikere, Ronald Reagan. Udover at Trump appellerer til folk, der for første gang skal stemme til et præsidentvalg, selvom de har været myndige i mange år, appellere Trump også til en bred vifte af befolkningsgrupper. Det er både veluddannede, ufaglærte, stærkt troende og moderat troende. Spørgsmålet for dem er ikke diskussionen om hvorvidt Trump er en karikatur eller ej, det er egentlig underordnet for dem. De vil ikke have politiske korrekte typer, de vil have Pantagruel eller David som kan tage kampen op mod den Goliat de alle frygter-For nogle er Goliat frygten for at deres arbejdspladser enten bliver taget af immigranter eller produktionen helt bliver outsourcet til nationer hvor man får mere value for money, andre ser Goliat som den kæmpe skygge af frygt som har spredt sig i den vestlige verden ovenpå dette århundredets angreb på den vestlige levefærd, den har ramt vores bevægelsesfrihed, ytringsfrihed og sidst men ikke mindst forsamlingsfriheden. For dem er Trump David, indbegrebet af den Amerikanske drøm, som er startet fra bunden og er nået til toppen, dermed kæmper han alles kamp.
  Det store spørgsmål er om det overhovedet har en effekt at gøre nar af Trump metode at sætte fokus på disse spørgsmål? Jeg tror personligt ikke at vi får overbevist og mobiliseret arbejderen som er bekymret for sit job og dermed sin families velfærd, eller den højtuddannede familiefar som bekymrer sig om han får sine børn at se igen, ved at gøre nar af dette, de alle ser deres stemme på David som en kæmpe ”fuck finger” til den etablerede politiske scene. Vi skal ikke lade os falde til dette niveau, vi skal som oplyste individer stå sammen og i fællesskab bekæmpe ignorancen, overbevise arbejderen og familiefaren om at det hverken vil øge velfærden eller trygheden for den enkelte at føre en politik som Trump har tænkt sig.

 17. Af P Christensen

  -

  De mest gale er de, som har tilladt gabehovedet Tronald Dump
  overhovedet at komme så langt.
  På visse vis som fx. venstrefløjen herhjemme her gødet jorden for
  i Europa for den totalitære magtideologi islam.

  Iøvrigt må det igen-igen pointeres overfor visse tungnemme blogkommentatorer,
  at racisme vedrører “menneskeracer” og ikke ideologier, herunder religioner.
  I så fald kunne man skifte race ved at konvertere.
  Det er ikke racisme at kommentere, herunder tale kritisk om ideologier/religioner.
  Det er selvcensurende adfærd, som vi desværre kender alt for godt (læs:skidt)

 18. Af Tom Erne

  -

  Trump er en happening i Amerikansk politik, hverken mere eller mindre.
  En aabenlyst forstyrret personlighed, men som samtidigt repraesenterer en ret hoej underholdningsvaerdi.
  Mit tip er at han kommer til at tabe selve valget, af flere aarsager, men skulle det alligevel ske at han bliver valgt, tipper jeg, at han bliver likvideret inden han naar at goere nogen skade. Han er ganske simpelt for stor en risiko at have siddende i verdens maegtigste embede.

 19. Af jan nielsen

  -

  Det er forbløffende så kloge nogle bloggere er, vedrørende en mand som de kun kender fra mediernes billede af samme mand. Og der er jo tradition for at medierne stiller republikanernes kandidat i det dårligst mulige lys. F.eks. blev reagan af venstrefløjen med S og svend au ken i spidsen kaldt en inkompetent og gal comboy, men reagan blev siden hen en glimrende præsident.

 20. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Katrine,

  Rabelais skrev ikke Gargantua and Pantagruel. Jeg tror ikke, at hans engelske var meget bevendt. Hans værk hed “La vie de Gargantua et de Pantagruel”. Men du har nok haft fat i en engelsk oversættelse. Som studerende ved du alt om, at have dine kilder på plads og citere korrekt. Så du skulle jo bare, til et dansk publikum have skrevet Gargantua og Pantagruel, for så ville det ikke se ud som om du vigtede dig med dine sprogkundskaber..

  I øvrigt til diskussionen, så fortsætter Trump sit dødsløb frem mod den 8 NOV. Det at han stødte det amerikanske forsvar bort, var så utroligt dumt, når man tænker på forsvarets betydning og amerikanernes patriotisme. Det bliver alt for nemt for Hillary, og hun er ikke alles kop te, for hun er garant for, at intet ændrer sig.

 21. Af jørgen hansen

  -

  Påvirkes valget i USA hvad de danske medier skriver? Næppe. Hvad med at sætte kritisk lys på ministrene i vores egen regering. Lars ulykke er jo en regulær katastrofe. Og så er der ham der vil gøre vand og varme dyrere via privatisering. Og pinden er også ret håbløs. Og hvad med andre politikere som også svigter, fjoller og forråder.

 22. Af jørgen hansen

  -

  Påvirkes valget i USA af hvad de danske medier skriver? Næppe. Hvad med at sætte kritisk lys på ministrene i vores egen regering. Lars ulykke er jo en regulær katastrofe. For mange arbejdsløse, voldsofre, boligejere, patienter, lønmodtagere, boligsøgende osv., osv. Og så er der ministeren som vil gøre vand og varme dyrere via privatisering. Og pinden er også ret håbløs. Og hvad med andre politikere som også svigter, fjoller og forråder.

 23. Af jan nielsen

  -

  Iflg. 180gr har la rs ulykke fyldt danskerne med valgflæsk og grove løgne. Og lykketoft har kaldt ham “en lille svindler”. Er han reelt en storsvindler?

 24. Af Finn Bjerrehave

  -

  Normalt skælder de røde ud på Republikanernes præsidentkandidat, men denne gang er tonen mere balanceret og hvad er meningen, eller betyder USA mere for Danmark end vi ved.
  Statistisk har Trump ikke een chance for at blive valgt, nemlig uden Latinoer kan valget ikke vindes, og muren mod Mexico bliver udskudt, og en muremesters drøm krakelerer, og den Kinesiske mur fortsætter rekorden i længde.
  Spørgsmålet til USA er som altid, hvorfor kan i ikke finde bedre kandidater til denne lavtlønspost, som giver 2 millioner årligt i løn, samt fri bolig og stor flyvemaskine?????????
  Trump taler som om han skal være diktator i et land der normalt styres af Kongressen samt Rep. hus, men denne demokratiske verden, tilhører ikke Trump,s politiske landskab, men som et selskab i Trump,s verden, og uden demokratiske besværligheder.
  Fiktion og virkelighed. Finn Vig

 25. Af Javier Martinez

  -

  Trump -som Messerschmidt og Espersen nu-minder ret så meget om Gargantuan….Såvel som en blanding af Orwells 1984 og vores man i havana af Greene..

  Man må gå udfra at Messerschmidts politiske karriere er forbi nu? Og Espersens også hvis også involveret i alle de grove penge ulovligheder nu der? På den anden side, vi lever også i en trump verden, hvor korruption er dagligdag og folket efterhånden har givet op at få dem straffet og blot ryster på hovedet hver gang?

  Vores statsminister er en beviselig korrupt…Med alt fra 1 million kr. brug på flyrejser til familie på første klasse for en ulandsorganisation, rygekabiner, 800.000 kr. ikke registreret på tøjindkøb plus diverse mange andre korrupte pengesager? Trump nægter at oplyse om sin penge korruption før han er blevet præsident, og urørlig.. Venstre,DF og Trump er samme populistisk, korrupte, hykleriske politik. En gang gargantuan korruption og løgn.

 26. Af Kaj Vilhelmsen

  -

  Donald Trump er da ikke mere grotesk end den halvgamle kvinde, der er hans rival til præsidentposten. Når husmoderen følger efter manden som præsidentkandidat, så er der noget galt med det politiske system; det såkaldte demokrati er degenereret til et familieforetagende. I USA er man i realiteten i samme situation som Nordkorea, hvor den politiske magt også er et familieforetagende.

  Og hvad har husmoderen så at byde på? Abstrakt politikersnak uden den ringeste betydning! Da hendes mand var præsident ændrede det intet, og når hun bliver præsident, så ændrer det heller ikke noget. Systemet vil fortsætte helt uanfægtet, og de fattige vil forblive fattige og middelklassen blive deklasseret. Uden en national revolution, hvor den nuværende politiske og erhvervsmæssige elite bliver fejet bort, kommer der ingen ændringer.

 27. Af Javier Martinez

  -

  ” Systemet vil fortsætte helt uanfægtet, og de fattige vil forblive fattige og middelklassen blive deklasseret. Uden en national revolution, hvor den nuværende politiske og erhvervsmæssige elite bliver fejet bort, kommer der ingen ændringer.”

  At Trump-eller søsterpartiet DF-repræsentere fattige og systemændringer er det kun de mest uvidende samfundsborgere i DF der selv tror på..Såvel som en stram indvandringspolitik, som reelt er eneste grund til at så mange stemmer på dem..

  ;Med DF´s mandater, mere end fordoblet de indvandringen til DK under VKO…
  Nu samme igen under LAVKO.
  Har stemt på flere EU forslag end noget andet Dansk parti…

  Fortæl dette til DFeren 4oo gange og de tror stadigvæk ikke på det…En sådan dum vælgere burde hvert et parti have flere af..Så slap man for at søge om valgpenge..En stemme på DF er en stemme på LA.

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  KAJ VILHELMSEN, du tager helt fejl af hende. Da de var rykket ind i det hvide hus lavede Oliphant en vittighedstegning. Hillary havde fået den ene fløj til sine formål, og havde bygget den om til en femetagers bygning. Så lille Bill i det ovale værelse: Hillary!? Hun har hele sit liv været endnu mere ambitiøs end Bill. Om man så bryder sig om hende eller ej, det er en anden sag. Men rolig, der sker intet i hendes tid.

  Og USA består af mere end de få skovmænd, som Trump kan tiltrække. USA er ikke længere det WASP country, som det var for en generation eller to siden. På gaderne i Boston tales der spansk. Der bor ikke mange mennesker i de områder, som Trump bejler til, og når selv Pennsylvania vender ham ryggen, ja, så er løbet kørt. Og hans eget parti ved det udmærket godt.

 29. Af Javier Martinez

  -

  ” og når selv Pennsylvania vender ham ryggen, ja, så er løbet kørt. Og hans eget parti ved det udmærket godt.”

  Han vinder til efteråret er mit bud! USA er så galt et land, at de kommer til at stemme bedrageren ind..

  Grundene har Moore fint specificeret, yderst overbevisende.
  http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

 30. Af Jan Petersen

  -

  Slet ingen kommentarer til denne Hillary Clinton video? – jeg henviste til tidligere. Den er godt nok også lidt skræmmende 🙁

  https://www.youtube.com/watch?v=YMHOcmDVBP0

 31. Af Javier Martinez

  -

  Ingen kommentarer til Moores input mht. populist og hykleren Trump, og hvorledes det Amerikanske system er optimalt opbygget for løgnerpolitik, hyklerpolitik såvel som et system “where the best man never wins”?

 32. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ

  Han har ikke en kinamands chance… uden et ordentlig apparat bag sig kører Hillary ham over, hvilket er ved at ske i øjeblikket. Og hvad amerikanerne ikke bryder sig om, det er tabere. Han fremstår allerede nu som en taber, og det er det. Han er allerede nu temmelig desperat.

 33. Af Jan Petersen

  -

  Jeg har læst Moores artikel – “5 REASONS WHY TRUMP WILL WIN” – for længe siden. Hvad nyt er der i det?

 34. Af Javier Martinez

  -

  NPL, så må du hellere udvide horisonten og lære lidt….

  Friends:
  I am sorry to be the bearer of bad news, but I gave it to you straight last summer when I told you that Donald Trump would be the Republican nominee for president. And now I have even more awful, depressing news for you: Donald J. Trump is going to win in November. This wretched, ignorant, dangerous part-time clown and full time sociopath is going to be our next president. President Trump. Go ahead and say the words, ‘cause you’ll be saying them for the next four years: “PRESIDENT TRUMP.”
  Never in my life have I wanted to be proven wrong more than I do right now.
  I can see what you’re doing right now. You’re shaking your head wildly – “No, Mike, this won’t happen!” Unfortunately, you are living in a bubble that comes with an adjoining echo chamber where you and your friends are convinced the American people are not going to elect an idiot for president. You alternate between being appalled at him and laughing at him because of his latest crazy comment or his embarrassingly narcissistic stance on everything because everything is about him. And then you listen to Hillary and you behold our very first female president, someone the world respects, someone who is whip-smart and cares about kids, who will continue the Obama legacy because that is what the American people clearly want! Yes! Four more years of this!
  You need to exit that bubble right now. You need to stop living in denial and face the truth which you know deep down is very, very real. Trying to soothe yourself with the facts – “77% of the electorate are women, people of color, young adults under 35 and Trump cant win a majority of any of them!” – or logic – “people aren’t going to vote for a buffoon or against their own best interests!” – is your brain’s way of trying to protect you from trauma. Like when you hear a loud noise on the street and you think, “oh, a tire just blew out,” or, “wow, who’s playing with firecrackers?” because you don’t want to think you just heard someone being shot with a gun. It’s the same reason why all the initial news and eyewitness reports on 9/11 said “a small plane accidentally flew into the World Trade Center.” We want to – we need to – hope for the best because, frankly, life is already a shit show and it’s hard enough struggling to get by from paycheck to paycheck. We can’t handle much more bad news. So our mental state goes to default when something scary is actually, truly happening. The first people plowed down by the truck in Nice spent their final moments on earth waving at the driver whom they thought had simply lost control of his truck, trying to tell him that he jumped the curb: “Watch out!,” they shouted. “There are people on the sidewalk!”
  Well, folks, this isn’t an accident. It is happening. And if you believe Hillary Clinton is going to beat Trump with facts and smarts and logic, then you obviously missed the past year of 56 primaries and caucuses where 16 Republican candidates tried that and every kitchen sink they could throw at Trump and nothing could stop his juggernaut. As of today, as things stand now, I believe this is going to happen – and in order to deal with it, I need you first to acknowledge it, and then maybe, just maybe, we can find a way out of the mess we’re in.
  Don’t get me wrong. I have great hope for the country I live in. Things are better. The left has won the cultural wars. Gays and lesbians can get married. A majority of Americans now take the liberal position on just about every polling question posed to them: Equal pay for women – check. Abortion should be legal – check. Stronger environmental laws – check. More gun control – check. Legalize marijuana – check. A huge shift has taken place – just ask the socialist who won 22 states this year. And there is no doubt in my mind that if people could vote from their couch at home on their X-box or PlayStation, Hillary would win in a landslide.
  But that is not how it works in America. People have to leave the house and get in line to vote. And if they live in poor, Black or Hispanic neighborhoods, they not only have a longer line to wait in, everything is being done to literally stop them from casting a ballot. So in most elections it’s hard to get even 50% to turn out to vote. And therein lies the problem for November – who is going to have the most motivated, most inspired voters show up to vote? You know the answer to this question. Who’s the candidate with the most rabid supporters? Whose crazed fans are going to be up at 5 AM on Election Day, kicking ass all day long, all the way until the last polling place has closed, making sure every Tom, Dick and Harry (and Bob and Joe and Billy Bob and Billy Joe and Billy Bob Joe) has cast his ballot? That’s right. That’s the high level of danger we’re in. And don’t fool yourself — no amount of compelling Hillary TV ads, or outfacting him in the debates or Libertarians siphoning votes away from Trump is going to stop his mojo.
  Here are the 5 reasons Trump is going to win:
  Midwest Math, or Welcome to Our Rust Belt Brexit. I believe Trump is going to focus much of his attention on the four blue states in the rustbelt of the upper Great Lakes – Michigan, Ohio, Pennsylvania and Wisconsin. Four traditionally Democratic states – but each of them have elected a Republican governor since 2010 (only Pennsylvania has now finally elected a Democrat). In the Michigan primary in March, more Michiganders came out to vote for the Republicans (1.32 million) that the Democrats (1.19 million). Trump is ahead of Hillary in the latest polls in Pennsylvania and tied with her in Ohio. Tied? How can the race be this close after everything Trump has said and done? Well maybe it’s because he’s said (correctly) that the Clintons’ support of NAFTA helped to destroy the industrial states of the Upper Midwest. Trump is going to hammer Clinton on this and her support of TPP and other trade policies that have royally screwed the people of these four states. When Trump stood in the shadow of a Ford Motor factory during the Michigan primary, he threatened the corporation that if they did indeed go ahead with their planned closure of that factory and move it to Mexico, he would slap a 35% tariff on any Mexican-built cars shipped back to the United States. It was sweet, sweet music to the ears of the working class of Michigan, and when he tossed in his threat to Apple that he would force them to stop making their iPhones in China and build them here in America, well, hearts swooned and Trump walked away with a big victory that should have gone to the governor next-door, John Kasich.
  From Green Bay to Pittsburgh, this, my friends, is the middle of England – broken, depressed, struggling, the smokestacks strewn across the countryside with the carcass of what we use to call the Middle Class. Angry, embittered working (and nonworking) people who were lied to by the trickle-down of Reagan and abandoned by Democrats who still try to talk a good line but are really just looking forward to rub one out with a lobbyist from Goldman Sachs who’ll write them nice big check before leaving the room. What happened in the UK with Brexit is going to happen here. Elmer Gantry shows up looking like Boris Johnson and just says whatever shit he can make up to convince the masses that this is their chance! To stick to ALL of them, all who wrecked their American Dream! And now The Outsider, Donald Trump, has arrived to clean house! You don’t have to agree with him! You don’t even have to like him! He is your personal Molotov cocktail to throw right into the center of the bastards who did this to you! SEND A MESSAGE! TRUMP IS YOUR MESSENGER!
  And this is where the math comes in. In 2012, Mitt Romney lost by 64 electoral votes. Add up the electoral votes cast by Michigan, Ohio, Pennsylvania and Wisconsin. It’s 64. All Trump needs to do to win is to carry, as he’s expected to do, the swath of traditional red states from Idaho to Georgia (states that’ll never vote for Hillary Clinton), and then he just needs these four rust belt states. He doesn’t need Florida. He doesn’t need Colorado or Virginia. Just Michigan, Ohio, Pennsylvania and Wisconsin. And that will put him over the top. This is how it will happen in November.
  The Last Stand of the Angry White Man. Our male-dominated, 240-year run of the USA is coming to an end. A woman is about to take over! How did this happen?! On our watch! There were warning signs, but we ignored them. Nixon, the gender traitor, imposing Title IX on us, the rule that said girls in school should get an equal chance at playing sports. Then they let them fly commercial jets. Before we knew it, Beyoncé stormed on the field at this year’s Super Bowl (our game!) with an army of Black Women, fists raised, declaring that our domination was hereby terminated! Oh, the humanity!
  That’s a small peek into the mind of the Endangered White Male. There is a sense that the power has slipped out of their hands, that their way of doing things is no longer how things are done. This monster, the “Feminazi,”the thing that as Trump says, “bleeds through her eyes or wherever she bleeds,” has conquered us — and now, after having had to endure eight years of a black man telling us what to do, we’re supposed to just sit back and take eight years of a woman bossing us around? After that it’ll be eight years of the gays in the White House! Then the transgenders! You can see where this is going. By then animals will have been granted human rights and a fuckin’ hamster is going to be running the country. This has to stop!
  The Hillary Problem. Can we speak honestly, just among ourselves? And before we do, let me state, I actually like Hillary – a lot – and I think she has been given a bad rap she doesn’t deserve. But her vote for the Iraq War made me promise her that I would never vote for her again. To date, I haven’t broken that promise. For the sake of preventing a proto-fascist from becoming our commander-in-chief, I’m breaking that promise. I sadly believe Clinton will find a way to get us in some kind of military action. She’s a hawk, to the right of Obama. But Trump’s psycho finger will be on The Button, and that is that. Done and done.
  Let’s face it: Our biggest problem here isn’t Trump – it’s Hillary. She is hugely unpopular — nearly 70% of all voters think she is untrustworthy and dishonest. She represents the old way of politics, not really believing in anything other than what can get you elected. That’s why she fights against gays getting married one moment, and the next she’s officiating a gay marriage. Young women are among her biggest detractors, which has to hurt considering it’s the sacrifices and the battles that Hillary and other women of her generation endured so that this younger generation would never have to be told by the Barbara Bushes of the world that they should just shut up and go bake some cookies. But the kids don’t like her, and not a day goes by that a millennial doesn’t tell me they aren’t voting for her. No Democrat, and certainly no independent, is waking up on November 8th excited to run out and vote for Hillary the way they did the day Obama became president or when Bernie was on the primary ballot. The enthusiasm just isn’t there. And because this election is going to come down to just one thing — who drags the most people out of the house and gets them to the polls — Trump right now is in the catbird seat.
  The Depressed Sanders Vote. Stop fretting about Bernie’s supporters not voting for Clinton – we’re voting for Clinton! The polls already show that more Sanders voters will vote for Hillary this year than the number of Hillary primary voters in ’08 who then voted for Obama. This is not the problem. The fire alarm that should be going off is that while the average Bernie backer will drag him/herself to the polls that day to somewhat reluctantly vote for Hillary, it will be what’s called a “depressed vote” – meaning the voter doesn’t bring five people to vote with her. He doesn’t volunteer 10 hours in the month leading up to the election. She never talks in an excited voice when asked why she’s voting for Hillary. A depressed voter. Because, when you’re young, you have zero tolerance for phonies and BS. Returning to the Clinton/Bush era for them is like suddenly having to pay for music, or using MySpace or carrying around one of those big-ass portable phones. They’re not going to vote for Trump; some will vote third party, but many will just stay home. Hillary Clinton is going to have to do something to give them a reason to support her — and picking a moderate, bland-o, middle of the road old white guy as her running mate is not the kind of edgy move that tells millenials that their vote is important to Hillary. Having two women on the ticket – that was an exciting idea. But then Hillary got scared and has decided to play it safe. This is just one example of how she is killing the youth vote.
  The Jesse Ventura Effect. Finally, do not discount the electorate’s ability to be mischievous or underestimate how any millions fancy themselves as closet anarchists once they draw the curtain and are all alone in the voting booth. It’s one of the few places left in society where there are no security cameras, no listening devices, no spouses, no kids, no boss, no cops, there’s not even a friggin’ time limit. You can take as long as you need in there and no one can make you do anything. You can push the button and vote a straight party line, or you can write in Mickey Mouse and Donald Duck. There are no rules. And because of that, and the anger that so many have toward a broken political system, millions are going to vote for Trump not because they agree with him, not because they like his bigotry or ego, but just because they can. Just because it will upset the apple cart and make mommy and daddy mad. And in the same way like when you’re standing on the edge of Niagara Falls and your mind wonders for a moment what would that feel like to go over that thing, a lot of people are going to love being in the position of puppetmaster and plunking down for Trump just to see what that might look like. Remember back in the ‘90s when the people of Minnesota elected a professional wrestler as their governor? They didn’t do this because they’re stupid or thought that Jesse Ventura was some sort of statesman or political intellectual. They did so just because they could. Minnesota is one of the smartest states in the country. It is also filled with people who have a dark sense of humor — and voting for Ventura was their version of a good practical joke on a sick political system. This is going to happen again with Trump.
  Coming back to the hotel after appearing on Bill Maher’s Republican Convention special this week on HBO, a man stopped me. “Mike,” he said, “we have to vote for Trump. We HAVE to shake things up.” That was it. That was enough for him. To “shake things up.” President Trump would indeed do just that, and a good chunk of the electorate would like to sit in the bleachers and watch that reality show.
  (Next week I will post my thoughts on Trump’s Achilles Heel and how I think he can be beat.)
  ALSO: http://www.alternet.org/election-2016/michael-moores-5-reasons-why-trump-will-win
  Yours,
  Michael Moore

 35. Af Ole H

  -

  Anders Munch
  Tag nu dine piller.

 36. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hykleriet når nye højder.

  Det er angiveligt sexisme, at male et billede af Hillary i bikini, men det er helt i orden, at lave statuer af en nøgen Trump, og vise nøgenbilleder af Trumps kone.

 37. Af bent rasmussen

  -

  Har ja vi er mar ti nez modtaget en særlig adgangskode, der giver adgang til at passere gennem filtret, med ubegrænsede mængder af kommentarer, hvad enten de er korte eller ekstremt lange? Andre blokeres efter få linjer eller kan slet ikke sætte noget på, på de fleste blogdebatter.

 38. Af bent rasmussen

  -

  Af denne og mange andre blogs fremgår det tydeligt at tante B. favoriserer debatsabotører, støjsendere og tågehorn………………. allermest dem fra de røde og radikale stuer.

 39. Af Javier Martinez

  -

  AF JAN PETERSEN – 19. AUGUST 2016 13:04
  Jeg har læst Moores artikel – “5 REASONS WHY TRUMP WILL WIN” – for længe siden. Hvad nyt er der i det?

  Du er som højreradikal jo en trump støtter, og har hele tiden håbet at højreradikal pludder vil vinde..

  USA mest ekstreme konservative bloggere og radioværter, har fundet ud af de selv har skabt monsteret Trump via deres angreb på mainstream og mere seriøse medier..Dine daglige ævle indlæg taget fra det sorteste facebook kan vi ikke bruge til noget sagligt..I dag kan man fortælle en Amerikaner hvad som helst ævl og konspirationsteorier og han tror på det…Den tradition følger du selv dagligt og udgiver..
  http://politiken.dk/udland/fokus_int/Fokus_pr_sidentvalg_2016/ECE3345800/konservativ-radiovaert-vi-har-skabt-monsteret-trump/

 40. Af Javier Martinez

  -

  “Det er angiveligt sexisme, at male et billede af Hillary i bikini, men det er helt i orden, at lave statuer af en nøgen Trump, og vise nøgenbilleder af Trumps kone.”

  Naturligvis! Fordi Clinton kommer ikke med sexistiske og hadske taler..

 41. Af Jan Petersen

  -

  Ja, og Michael Moore er venstreradikal på linje med feks Politiken. Heller intet just nogen nyhed i det! Iøvrigt har jeg ikke adgang til fjæsbook 🙂

 42. Af Javier Martinez

  -

  “Iøvrigt har jeg ikke adgang til fjæsbook ”

  Går udfra at du er fjernet derfra af dem selv!..Er naturligvis grænser for ytringsfrihed! Youtube har endnu laver grænse tolerance, derfor nok du kun smider youtube video på dagligt?

 43. Af Brian Jørgensen

  -

  Som skidt fra en spædekalv…

  Der er ingen der læser dine indlæg her, må snart være gået op for dig

 44. Af Javier Martinez

  -

  Hele den “saglige” højreradikale Trump-etiske skidtspand er fremme nu…Hvad kan det ikke ende med i “saglighed” nu?

 45. Af Jan Petersen

  -

  Her iøvrigt en glimrende youtube video fra en af de der – ekstreme konservative bloggere og radioværter – hvor man forsøger at forklare Hillary Clintons mærkværdige sygelige optræden:

  The Truth About Hillary’s Bizarre Behavior
  https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63s

 46. Af Javier Martinez

  -

  Dansk litteratur har haft stor indflydelse i Udlandet…

  “En ’street art’-gruppe har opstillet statuer af den republikanske præsidentkandidat uden en trevl på kroppen i flere store byer i USA. Værkets navn gemmer ovenikøbet på en slet skjult reference til vores egen H.C. Andersen og dennes eventyr ‘Kejserens nye klæder’.

  ‘The Emperor Has No Balls’ – ‘kejseren har ingen boller’ hedder værket, og det er altså en direkte reference til den kendte replik fra den folkekære forfatters eventyr: ‘Han har jo ikke noget tøj på’.

  Gruppen bag, som kalder sig Indecline, indrømmer da også, ifølge Washington Post, at de er inspirerede af H.C. Andersens eventyr.”
  http://www.b.dk/globalt/statuer-af-noegen-donald-trump-fylder-gadebilledet-i-usa

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ, nej, det har dansk litteratur ikke; men H.C. Andersen er den store undtagelse. Kierkegaard er teolog og filosof, så ham tager vi ikke med her. Andersen er en megastjerne og passer perfekt med vores selvforståelse, runden af små kår, men alligevel født med en sølvske i munden. I virkeligheden siger hans karriere også noget om det gode borgerskabs fortjeneste, som erkendte hans talent og sørgede for, at han kom videre. I al denne diskussion om kultur og skabagtighed er det værd at huske på. Så var der lige Mærsk, der forærede København en ny opera. Hvor var politikerne på rådhuset sure, for nu kunne de jo ikke skændes om den længere.

  Er der overhovedet nogen, der har overblik over de private sponsorater til kulturen i Danmark? Nu skal sporten nok have en infusion af midler efter den flotte olympiade, men ellers må man sige, at det havde set meget mere sørgeligt ud for dansk kultur uden de private sponsorer. Lousianna, smykket i danske museer, og et sted alle valfarter til, også fra udlandet, ja, det var jo ostehandleren, der skabte museet.

  Og jo, det er jo ikke Andersen, der har skabt Trump. Statuen er usmagelig, men nede på det niveau, han gerne vil befinde sig. Den skader ham næppe i det lange løb. Det klarer han helt selv–helt alene!

 48. Af Jan Petersen

  -

  Ingen kommentarer til – The Truth About Hillary’s Bizarre Behavior – mystisk?

 49. Af Javier Martinez

  -

  Breaking news……”Trump siger undskyld”
  https://www.theguardian.com/us-news/2016/aug/19/donald-trump-tries-out-a-new-campaign-tactic-saying-sorry

  Dog er der vidt forskellige udlægninger mht. om det virkelig var en undskyldning. Men hvis det var, er det sensationelt..

  “Så var der lige Mærsk, der forærede København en ny opera.” NPL

  Rent skattetænkning er alle de fonde..Næh, hvis de havde betalt ordentlig skat ville vi i dag have haft et mesterværk i arkitektur..I Stedet har vi fået en grim firkantet container som et barn kunne have tegnet..Arkitekten var Mærsk himself, før den var færdig..En fantasiløs borgerlig firkant uden et gram af kulturmæssig værdi, som normalt under sådanne forhold..Den nye gangbro er heller ikke for køn, og endnu et fra skatte bedrageriske fonde.

  Danske kultur bedrag fra fondene går nær alle til elitære og ligegyldige borgerlige projekter. De er generelt renlivet penge retur i foret til liberalisterne…Vi skal absolut ikke til at betale flere penge til sport, tværtimod. Vi skal satse på folkelige investeringer i sport som gavner helbredet..Ikke bruge pengene på nogle elitære sportstosser i eliten.

  MHT Dansk litteratur , vil jeg nu mene at vi alligevel set over en kam , sparker mere end vores størrelse berettiger..Her fratrækkes de religiøse kvaksalver bøger mv., naturligvis, selv om også disse er litteratur..

 50. Af Jan Petersen

  -

  Nu er H.C.Andersen og Kirkegaard jo også total interessant ifm Trump / Clinton. Gu’ ved, hvornår et eller andet komplot anno 932 bringes på bane? . . . griner højt 🙁

 51. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN, mon ikke H.C. Andersen. Amerikanske børn er jo flasket op med ham. Der er en sød statue af ham i Central Park, og en anden i Lincoln Park i Chicago, og Disney har rigeligt virket med til hans ry. Det samme gjorde Danny Kaye også tilbage i 1950erne med sin film om H.C. Andersen: “Wonderful Copenhagen” husker du måske?

 52. Af Jan Petersen

  -

  Al ære og respekt for H.C Andersen, kendt verden over. Måske lige bortset fra betegnelsen “fisselette” – så fandtes der måske ikke så mange statuer over børnebogs forfatteren – griner . . . og slet ikke i Disney regi 🙂

 53. Af Javier Martinez

  -

  AF JAN PETERSEN – 19. AUGUST 2016 16:41
  “Nu er H.C.Andersen og Kirkegaard jo også total interessant ifm Trump / Clinton”

  Naturligvis er de det!

  Det er kejserens nye klæder! En grim Ælling, Stor Digter, stor Tandpine – lille Digter, lille Tandpine!, Hyp, alle mine Heste!….H.C andersen om Trump

  Vor Herre giver os Nødderne, men han knækker dem ikke for os! Vor tid er Eventyrets Tid,Lykkens galocher, H.C A om Clinton

  Kierkegaard om Trump…..”Når man bliver ved at gå, så går det nok”, Alle vil udvikling – ingen vil forandring

  Kierkegaard om Clinton…”Livet må leves forfra, men kan kun forstås bagfra”, “Det er ingen kunst at forføre en pige, men en lykke at finde én, som er værd at forføre”, “Når jeg hører nogen sukke, at “livet er hårdt”, fristes jeg altid til at spørge: ” Sammenlignet med hvad?””

 54. Af Javier Martinez

  -

  “Danny Kaye også tilbage i 1950erne med sin film om H.C. Andersen: “Wonderful Copenhagen” husker du måske?”

  Han lagde sig endda til Rette i andersens beskidte seng i wonderful Århus. Tænk sig en jøde, danny, fra jøde studierne i hollywood i hans seng? 🙂 Andersen vil dreje sig i sin grav hvis han havde haft kendskab til det… 🙂

  Selvom han var ret så moderat i sit ønsket om at de forlod troen i jødedommen..

  “The Jewish Girl, 1855, is a story about Sara, a poor servant girl who necessarily hears about Christianity at school and from her mistress. She acquires the conviction that God has acted through his Son, but she does not convert, because her father promised her dying mother that she should never leave their faith. She is buried outside the churchyard but the words of resurrection are heard also there. Andersen balances tactfully between his own faith and the respect for the faith and the promise described.

  To be or not to be, 1857, opposes the young Niels Bryde who loses the faith of his childhood, and the Jewish Esther who reads the holy books of all religions and converts but dies young. The loss brings Niels back to his belief in immortality. The author goes into the contemporary discussion about materialism and science versus traditional faith, and Esther, like the Jewish maid Sara, are examples of the conflict.”

  Kirkegaard var ret så meget mere kritisk mod Kaye og hans folk….” On the other hand, there is something to the claim that Kierkegaard wanted to free the Danish people–or preferably all of Christendom–from “the Jewish spirit” which he, like the Nazis, viewed as materialistic, and which he increasingly portrayed as essentially in opposition to Christianity.

  A limited agreement with a later political ideology does not, of course, make Kierkegaard responsible for what was committed in its name, but when the agreement consists of an anti-Semitism that indisputably belongs to the historical and cultural presuppositions for the Nazi’s attempted extermination of the Jews, it should at least serve to dampen some of the hitherto unreserved enthusiasm for this national icon. Such, however, does not appear to have been the case in that Danish Kierkegaard scholarship–which the Nazi author, Richard Geill, disparages for other reasons–has rarely acknowledged the pronounced anti-Semitic tendencies in Kierkegaard’s authorship.”https://pietyonkierkegaard.com/category/kierkegaard-and-the-jews/

 55. Af Javier Martinez

  -

  “Ingen kommentarer til – The Truth About Hillary’s Bizarre Behavior – mystisk?”

  Bizart så fornuftige debattører åbenbart for engangs skyld?

 56. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er jeg hverken for Trump eller Clinton på vej til – Det Hvide (sorte) Hus. Jeg forsøger blot at hitte rede i – hvem af de to, der er mest er mest syge i roen 🙁

 57. Af Javier Martinez

  -

  JP..

  Det er Trump!

  Som syntes at han er blevet for venlig de seneste uger, og nu har fyret sine kampagnechef, således at han får lov at tale frit fra leveren om alt…Lige præcis det, en stor mængde ævl og løgn køber den meget dumme Amerikanske befolkning råt.De har verdens dummeste befolkning i den vestlige og udviklet verden..
  http://www.b.dk/globalt/saa-roeg-trumps-russiske-forbindelse

 58. Af Helge Nørager

  -

  Hvis nogen har undret sig over hvad, der var i den taske, Hans Christian ofte er afbildet med.
  Er svart ganske tragik komisk.
  Det var et langt langt reb som kunne bære vægten af et menneske, som skulle bruges i tilfælde af brand.
  Hans Christian, gik aldrig i seng, på alle hans rejser og gæsteophold, uden først at have forsvarligt bundet rebet fast, og sikret sig at der var et vindue stort nok til at undslippe i tilfælde af brand.
  Samt at rebet var langt nok.
  Alt i alt et menneske som tog sine forholdsregler mod uventede ulykker, da de når de opstår altid er ganske uventede, og brand var noget skidt dengang, og i dag også.

 59. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, men så ved du også, hvad der stod på væggen i det herberge, han var nødt til at overnatte i i Køge?

 60. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt gætter jeg på, der stod “fisselette” – eller svans på nudansk – på den væg. Nok meget godt Disney og andre ikke ved det – thi da blev et par statuer sikkert fjernet . . . griner højt 🙂

 61. Af Javier Martinez

  -

  “….Tiden er imidlertid løbet og jeg er løbet med. Først gik Touren over Kjøge, hvor der jo paa Væggen, efter en af Hverdagshistorierne skal staae: O Gud! O Gud, i Kjøge! jeg kunde ikke finde det og for at Andre, ikke ligesom jeg skulde søge forgjæves, saa skrev jeg det der, og nu staaer det meget læseligt…”.

  🙂 🙂

  Han var en fortabt sjæl i gudetroen, som tiden var da..Ikke at tro på Gud da, førte alle mulige former for social udstødelse..Tak gud vi ikke er der mere, men lever i en tid hvor de religiøse tåber hånes for manglende logik, historieforståelse…For religion fører kun ondt med sig…

 62. Af Helge Nørager

  -

  Af Niels Peter Lemche – 19. august 2016 19:47

  HELGE NØRAGER, men så ved du også, hvad der stod på væggen i det herberge, han var nødt til at overnatte i i Køge?

  Nej, men er nysgerrig, samt “det herberge” er forkert grammatisk og uklart.
  Mener du Niels Peter med “det herberge” altså flertal. lige som i 2 eller flere.
  Eller mener du “det herberg”, og dermed udtrykker et bestemt herberg, og ikke som nævnt i ovenstående sætning, flere altså mere end et. ?
  Eller tænkte du på den tyske stavemåde “Eine Herberge”, men kom til at blande tysk og dansk, retskrivning, det kan jo smutte, når skribent behersker så mange forskellige sprog.

  Men er da mest nysgerrig efter hvad som stod på væggen.
  Måske, rygning er forbudt på værelset ?.
  Måske, husk at fylde vand i tallerken til loppelyset ?.

 63. Af ejner petersen

  -

  Niveauet på disse debatter er så lavt, at der nok ikke er mange læsere tilbage. Men man kan jo se nogle aktuelle videofilm mv. om de mere og mere vanvittige og barbariske forhold i Sverige og Danmark. Se dem hos den korte, snaph og 180gr.

 64. Af Javier Martinez

  -

  “Men er da mest nysgerrig efter hvad som stod på væggen.”

  Stod “Natpotten står under sengen, på højre side står “”nød med gud””…Drej denne væk fra gerningen!”

  AF EJNER PETE RSEN – 19. AUGUST 2016 23:12

  P reben, lønnen er god for denne daglige promovering af de tre “medier”?

 65. Af J. Hans en

  -

  Det er tankevækkende at et land som USA kun kan opstille to psykopater som præsident kandidater.
  Det må stå meget dårligt til i det land.

 66. Af ejner petersen

  -

  DR og indvandringsindustrien er efterhånden en slags tvillinger, to sider af samme sag. Og DR, Venstre, femi-fascisterne og kvotekvinderne har tilsyneladende indgået en pagt. Med ul la tør s næs i spidsen skal mændene nu trynes på endnu flere områder.

 67. Af ejner petersen

  -

  DR og indvandringsindustrien er efterhånden en slags tvillinger, to sider af samme sag. Følelsesporno om migranter sendes igen og igen. Og DR, Venstre, femi-fascisterne, kvotekvinderne og ligestillingsfanatikerne har tilsyneladende indgået en pagt. Med ulla tørsnæs i spidsen skal mændene nu trynes på endnu flere områder.

 68. Af ejner petersen

  -

  Hvem er de største hyklere? Se urias, snaph, 180gr og den korte a vis.

 69. Af Benny B

  -

  De gode hader Trump.
  Han passer ligesom ikke rigtigt ind i matriarkatets forestilling om god tone, kvindekvoter og en mindreårig flygtninge boy installeret derhjemme. – man er vel “(v)enlig”

 70. Af Christina Robinson

  -

  Det er sært at du klandrer Trump for at komme med vulgære udtalelser mens du selv skriver “Trump er sin penis”. Klassisk dobbeltstandard fra venstrefløjen.

 71. Af Benny B

  -

  Se videoen med de svenske venlig boere.
  https://www.youtube.com/watch?v=kBiAUdnLfpE&feature=youtu.be

 72. Af ove knudsen

  -

  SVERIGE ER ET LAND HÆRGET AF ON D SKAB OG RAB LEN DE VAN VID….

  Hvad har matriarkatet og feminismen bragt Sverige? Hvad har den svenske befolkning og de svenske mænd haft ud af at overlade magten til fu rierne, politik-kvinderne, femi-fas cisterne og de hykleriske ligestillingsfanatikere? De har haft det ud af det at Sverige er blevet forvandlet til en hønsegård, et galehus, et løg nens land, en idiotanstalt, en jungle, en slagmark, et kommunistisk diktatur, en korrupt og fejlslagen stat. (resten er i filtret)

 73. Af ove knudsen

  -

  100 linjer fik en debatsabotør/ et tågehorn/ en støjsender/ en tilhænger af enhedslisten/ en fortaler for islamisering. I eet indlæg. Må almindelige fredelige og demokratiske danskere kun få syv linjer?

 74. Af ove knudsen

  -

  Det er i kvindernes egen interesse at sandheden om hvor Sverige og Danmark er på vej hen, kommer frem. Og hvis sandheden undertrykkes her, vil jo endnu flere læsere søge over til snaphanen, 180g, urias og den korte avis mv.

 75. Af ove knudsen

  -

  07.20 bedes venligst bragt i sin helhed. Der mangler ca. 80%.

 76. Af bent solskin hansen

  -

  Pga. filtre og cen sur mv. kan man kun antyde hvad der er galt med det mere og mere menneskefjendske samfund. Bekæmpelsen af ytringsfriheden er en trist og farlig udvikling der er til skade for utallige danskere.

 77. Af Niels Peter Lemche

  -

  OVE KNUDSEN – 20. AUGUST 2016 07:27,

  Ja, det må du da have forstået, og prøv så at tælle alle jans indlæg på de fem seneste blogs op, inklusive linjer.

  Det er en hel industri af nonsens.

 78. Af Betal Selv

  -

  Er dette skriveri et produkt af bloggerens kønsstudier? Er dette studie betalt af skatteydere? fx mig? Hvorledes er “kønsstudier” forbundet med amerikansk politik?
  Hvorledes er bloggerens kønsstudier til gavn for Danmark?
  Bloggeren burde få sig et produktivt liv til gavn for andre.

 79. Af bo nielsen

  -

  NPL taler om en nonsens-industri. Er det de løgneord, forvrøvlede påstande og kvarte sandheder der vælter ud af javier, enhedslisten og de pludrende radigale jelved- og stampe typer han tænker på? Eller er det måske de tomme valgflæsk-løfter som Venstre og lars ulykke leverede så mange af?

 80. Af Bjørn Sørensen

  -

  Det er tankevækkende at et land som USA, der har så mange universitetsuddannede, ikke kan løse landets problemer og kun har én kandidat som kan fremkomme med ideer om hvordan man kan løse landets problemer.
  Det må stå meget dårligt til i det land?
  Problemet er vel snarere at disse studerede ikke kan se skoven for bare træer.

  Almindelig folkelig visdom fortæller os at vi kan ikke leve af at barbere hinanden.
  Så at tro at man kan erstatte merværdiskabende produktion med services uden at det vil skabe problemer er utroligt naive.

  En anden folkelig visdom er- skik følge eller land fly. Det har fungeret i årtusinder.
  Så hvordan kan det være vores myndigheder med deres tusindvis af “eksperter” ikke kan integrere den folkevandring som vi har sat i gang.

 81. Af bo nielsen

  -

  I et lille land fyldt med kønsforskere, fantaster, klimareddere, verdensreddere, multi-kulti tosser, godhedstosser, løgneindustrier, rabiate feminister, kvindesamfund, tøsefornærmede kvotekvinder, kvindelige ministre der støtter kvindekampens kampkvinder, feministkliker der ønsker at forære landet væk til islamister og kvindemishandlere, “humanistiske” partier som arbejder for at Danmark skal blive en blanding af DDR, Balkan og Sverige, osv., er det vel naturligt med flittige nonsens-industrier.

 82. Af N. Jensen

  -

  Katrine,
  Kunne du ikke fremadrettet være en anelse mere tilbageholdende m.h.t. at forurene Berlingske’s blogs med latrinære opkast ?

 83. Af bo nielsen

  -

  Femi-fascisterne, ligestillings-vampyrerne, de rapkæftede DR-kællinger, de mandshadende rødstrømper, de lesbiske madammer og kvindesagernes beton-typer er jo så at sige kronen på værket, det storslåede resultat af årtusinders udvikling frem mod en superklog og komplet vidunderligt feminiseret velfærd og civilisation. Snart vil også Danmark være en “humanistisk stormagt” med endeløse mængder af forbrydelser, skandaler, sygdomme og politiske svinestreger.

 84. Af bo nielsen

  -

  I selveste papir-BT er en kvindelig politik-kommentater med en fast helside, også begyndt på at bruge platheder og latrinære udtryk som “arbejdsredskaber”. Prøver man at nå ned på samme lave niveau som EB?

 85. Af bo nielsen

  -

  I selveste papir-BT er en kvindelig politik-kommentator med en fast helside, også begyndt på at bruge platheder og latrinære udtryk som “arbejdsredskaber”. Prøver man at nå ned på samme lave niveau som EB? Mener man at ordentlig og anstændig journalistik er at kaste perler for svin? Skal læserne bare spises af med rendestenssprog og vulgær kællingesnak? Betragter journalisterne resten af befolkningen som pøbel og åndelige amøber?

 86. Af N. Jensen

  -

  Kommentarsporet er stoppet ca. kl. 11.30 lørdag formiddag..

  Tak for det, Tom.

 87. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det lyder ikke godt, hvis den you tube Jan Petersen 18. s. henviser til er sand: at Hillery Clinton er mental ill. Det påstås jo nu af Trump – uden henvisning i øvrigt. Trumph selv er for uerfaren med storpolitik – og er åbenbart ligeglad med Europa og vil være ven med Putin, som så absolut ikke er ven med Europa eller Europa ven med ham.

  Det er fint at ville være venner og forstå hinanden – men der er verdener til forskel, så derfor et postulat, at det kan virke i større stil. De har begge en slags ‘kejserlige drømme’ – så ikke ufarlige personer. Derfor omgiver de sig med stor rigdom og lover guld og grønne skove, de selv indtager – og for Putins vedkommende, så må offentligheden ikke vide om hans kejserlige bopæl.

  Personligt ville jeg ikke kunne stemme på nogen af de to kandidater, så jeg ville ønske, at noget kunne gøres, så verden endte op med to andre personer som kandidater til et så stort og vigtigt embede.

  Til Katrine her – dit litterære eksempel er analt/urethralt – Trumps medvirken til et el andet om potens handler ikke om hverken at skide eller tisse – men bla andet om en penis størrelse. Ved så ikke, hvorfor han overhovedet går ind i dette ’slagsmål’. .. Omend en verden kan føle sig overvældet af hans også naricissistiske forsøg på opmærksomhed: jeg alene vide at kunne ordne alle verdens problemer i et snuptag. Der er vist lidt for mange storhedsfølelser til stede . Urealistiske !?

  Det kunne Hitler også – uden at jeg vil benævne ham som en sådan – men dette med at love folk guld og grønne skove. Kunne han ikke blot blive indenrigsminister og så love folk det reelle i forh til job.

  Til så store og omfattende jobs burde der også være tale om heldbredserklæringer. Det er jo ikke et helt almindeligt og banalt kørekort, de tilbyder sig til.

 88. Af Javier Martinez

  -

  “Trumps medvirken til et el andet om potens handler ikke om hverken at skide eller tisse – men bla andet om en penis størrelse.”

  Penis envy handler det om! Som i videre forstand drejer sig om at være en frustreret mand-eller kvinde!

  AF CHRISTINA ROBINSON – 20. AUGUST 2016 04:31
  “Det er sært at du klandrer Trump for at komme med vulgære udtalelser mens du selv skriver “Trump er sin penis”. Klassisk dobbeltstandard fra venstrefløjen.”

  Hvis du havde fulgt med i debatten og hans retorik, ville du have forstået at interessen om andres penis stammer fra Trump selv, som normalt i den sektor af folk..
  Her er der forresten nogle mænd der hopper rundt i stole til et trump møde…
  http://www.huffingtonpost.com/entry/whats-even-happening-in-this-video-of-naked-men-in-chairs_us_57b48e29e4b0b42c38afa5e0

 89. Af Robert Crumb

  -

  “Trump er sin penis.”

  Det er åbenbart et tilfredsstillende argument, for en tredjedel af de kvindelige vælgere. Hillary kunne sikkert også tiltrække en del mandlige vælgere, der vil stemme på trump, hvis hun smed kludene…

 90. Af Lousi Frevert

  -

  “Trump er sin penis.”

  Man skal ikke undervurdere den nøgne krops magt – heller ikke i politik!

  Dansk Folkepartis vælgere var tidligere lige så skeptiske overfor homoseksuelle, som de danske muslimer stadig er, men da den tidligere pornomodel, Louise Frevert – som nu er lesbisk – blev toppolitiker for DF, steg DF’ernes accept af homoseksuelle med raketfart!

  Af en eller anden grund, så er kvindelige pornomodeller, der bliver toppolitikere – som f.eks. Lousie Frevert og Ilona Staller – som regel borgerlige.

  Den eneste mandlige pornomodel, der blev politiker, som jeg har hørt om, var selvfølgelig en svensk venstresocialist, men der er i øvrigt også en kvindelig, svensk politker, der stillede op for Moderaterne, der gik den modsatte vej, og blev pornomodel efter at hun havde droppet sin politiske karriere.

 91. Af Javier Martinez

  -

  “Af en eller anden grund, så er kvindelige pornomodeller, der bliver toppolitikere – som f.eks. Lousie Frevert og Ilona Staller – som regel borgerlige.”

  En god obsersvans….Den med at gøre alt for penge følger klientellet overalt..

  “Den eneste mandlige pornomodel, der blev politiker, som jeg har hørt om, var selvfølgelig en svensk venstresocialist, ”

  Uden tvivl ude for hævn, og frivillig og ulønnet..

 92. Af Lone Köllemann

  -

  @Martini

  De snerpede, lyserøde, danske burkafeminister vil af gode grunde ikke blotte deres tyndfede legemer i fuld offentlighed, men rigtige knaldrøde, kvindelige kommunister er ikke lige så snerpede, som burkafeministerne er.

  Diana Pang, der er tidligere pornomodel, er f.eks. blevet medlem af det kinesiske Kommunistpartis lovgivende forsamling i Gansu provinsen.

 93. Af Javier Martinez

  -

  Fuldt ud muligt “to be a good commie” “or a bad fascist” i påklædt og afklædt tilstand..

  Som det store muslimske ikon Gibran sagde…

  “Your clothes conceal much of your beauty, yet they hide not the unbeautiful.”
  Kahlil Gibran

  Som kan forstås bagvendt naturligvis også, da livet baglæns men må forstås forlæns.

 94. Af Lars Løkke

  -

  Den sprøde ungmø, Merete Riisager, vil have “Flere kvinder på toppen i dansk politik”.

  Enig! Der er brug for flere kvinder, der sætter sig øverst!

  Lig dig på ryggen, mand, og lad hende gøre arbejdet!

 95. Af Lene Willer

  -

  Hvem siger, at sex ikke betyder noget i politik?

  Hillary har bollet sig til toppen af det politiske system i USA…

 96. Af Javier Martinez

  -

  Trump har voldtaget og mishandlet sin kone…..
  Hillary har højst givet Bill en lussing engang imellem, når taget med bukserne nede…

  Alle trumps koner har fået “gags orders” ..http://www.thedailybeast.com/articles/2015/07/27/ex-wife-donald-trump-made-feel-violated-during-sex.html

 97. Af Niels Peter Lemche

  -

  BO NIELSEN – 20. AUGUST 2016 10:39, ja, hvad tror du? Eller måske endnu bedre: Hvad synes du?

 98. Af ove knudsen

  -

  07.20 er stadig et af filtret kraftigt lemlæstet indlæg. Ca. 80 procent af teksten er stadig skjult. Til sammenligning kan man bruge javiers MEGET LANGE indlæg 13.04, (en overflyttet engelsk tekst) Debatterne manipuleres og forvanskes efter visse betonhoveders forgodtbefindende. Se jp-jalving hvor debatten er friere. ( 180gr og den korte avis oplyser også mere)

 99. Af ole nielsen

  -

  Hos uf fe eller mann blev tre linjer om at den nationale magtstruktur også var under forandring, fordi folket er ved at blive kørt ud på et sidespor……… SLETTET efter kort tid.

 100. Af ole nielsen

  -

  Hos uf fe eller mann blev tre linjer om at den nationale magtstruktur også er under forandring, fordi folket og demokratiet er ved at blive kørt ud på et sidespor……… SLETTET efter kort tid.

 101. Af flemming kempe pek

  -

  Lars løkke har stjålet af kassen, og alligevel er han kraftedeme stadig statsminister. Det var trods alt ikke gået i usa. Da smider man sgu tyveknægte på porten, og så vidt jeg ved er trump ikke en tyv.

 102. Af Javier Martinez

  -

  AF FLEMMING KEMPE PEK – 20. AUGUST 2016 20:25
  “Lars løkke har stjålet af kassen, og alligevel er han kraftedeme stadig statsminister. Det var trods alt ikke gået i usa. Da smider man sgu tyveknægte på porten, og så vidt jeg ved er trump ikke en tyv.”

  LLR er rent Rabelais med diverse mindreværdskomplekser smidt oveni, som gør livet et helvede for hans medborgere..

  Berlingske påstår i dag at top 10% betaler 30% af alle skatter, mens de ejer 67% af alle værdier!

  Tag et sekund og tænk over denne! Dertil lægges at hvad først betales kommer retur på et utal af måder!..Kun kassedamen i Irma betaler korrekt skat i Danmark, og ligesindede borgere uden muligheder for V revisor snyd..

  Uden tvivl er de top 10% også ekstremt ulige i skattebetalinger..Og top 0.05% betaler ca. en fjerdedel af top 9%. Vi kan lægge alle de skattenedsættelser regeringen har gjort til virksomhedsoverdragelse mv. oveni i disse..Det er rent Trump-etisk! Han nægter også at opgive sin v selvangivelse offentligt, og ansætter kun udenlandske mexicanske underbetalte på sine arbejdspladser….

  I Sverige opgiver man selvangivelser offentligt og alle ved hvad naboen tjener..Skulle vi ikke indfører dette system i Danmark også?

  Det eneste man kan tage fra tantens artikel her i dag, er at den er totalt CEPOS manipulerende falsk. Det enest der betyder korrekt, ordentlig skatter er at indfører Thomas Pikettys skat på værdier og ikke blot indkomst. Dette pga. af de mange muligheder for fradrag indført af blå for den blå elite..Desværre med en majoritet af befolkningen..Det er sindssygt at fattige DF’ere stemmer for det projekt..Giver ingen mening. Ej for den største del af V stemmende, og ikke så få K stemmende..Jeg kender skam fattige K og V stemmende ekstremt…DF ja alle men…

 103. Af bjarne petersen

  -

  Den politiske og sociale moral er i total opløsning, noget som de radikale, skabsradikale og femi-fascisterne har en stor del af “æren” for. Hvis det står til dem skal alle danske traditioner og familieværdier smides på møddingen, røde politikere skal bestemme lægeverdenens diagnoser, ekstreme holdninger skal gøres beundringsværdige, og afrikanere, arabere og islamister skal bestemme Danmarks fremtid.

 104. Af bjarne petersen

  -

  Minoriteter skal af medierne fremstilles som majoriteter, en minoritet på en kvart procent skal udråbes som helt rask og normal, majoriteten skal mistænkeliggøres, og holdninger der hidtil har været betragtet som meget langt ude, skal fremover gøres til rigtige, udmærkede og nærmest beundringsværdige. Målet er vel DK som Sodoma & gomorra og DDR/Sverige nr. 2.

 105. Af j nielsen

  -

  “. Andersen er en megastjerne og passer perfekt med vores selvforståelse, runden af små kår, men alligevel født med en sølvske i munden. ”

  Det er vist det man kalder en selvmodsigelse. At være født med en sølvske i munden betyder at man har fået det hele foræret.

 106. Af bjarne petersen

  -

  En V-minister påstår at vandforsyningen ( iflg. en rapport han hemmeligholder!!! ) kan gøres SYV MILLIARDER KRONER billigere, ved at privatisere den, så firmaer kan tjene på vandet. Tror ministeren at næsten alle borgerne er idioter? Efter at være blevet snydt med tomme valgflæsk-løfter 117 gange er de fleste vel ved at være mistroiske.

 107. Af ove knudsen

  -

  De manglende dele af 7.20 den 20. ds. ( ca. 80% ) omhandler konsekvenserne af politik- kvindernes voksende magt. Men de dystre konsekvenser skal åbenbart skjules.

 108. Af Benny B

  -

  Man sidder og drømmer om, at den gylle spredende spædekalv skal i aktivering, men han er sikkert allerede blevet fortidspensionist, som de alle andre udlændinge stræber efter her i landet.

 109. Af Bjørn Sørensen

  -

  Når man har læst de mange ligegyldige og pjattede indlæg som her præsenteres er det indlysende og et ganske godt billede af hvorfor vi ikke kan løse vores problemer, som uløst vil føre til en lang periode hvor vi vil være underdrejet, og jo længere vi venter og udsætter løsningen des sværere bliver det at komme ovenpå igen.

 110. Af javier Martinez

  -

  Rabelais og trump og kvinde ideerne…Nu vil de røde partier ændre antallet af voldtaget via at indfører samtykke..Så sent som i sidste uge jeg foreslog denne, og har gjort det før..Godt at man bliver hørt 🙂 og et ypperligt forslag.

  http://www.politiko.dk/nyheder/nyt-forslag-sex-uden-samtykke-er-voldtaegt

 111. Af javier Martinez

  -

  For resten mødte Trump sin kone via et escortbureau..Vist dem allesammen, men ihvertfald den sidste..

  http://bipartisanreport.com/2016/08/21/breaking-melania-trump-exposed-as-alleged-former-high-end-sex-worker-campaign-implodes/

 112. Af Jan Andersen

  -

  Dette fra Katrine Blauenfeldt er ikke enkeltstående, man ser alt fra vinanmeldere til folketingsmellemmer ha sin mening om Trump.

  Useriøst, iom de ikke har lavet deres research først. Katrine Blauenfelt, inden du udstiller din manglende uddannelse, at du burde have lært man foretager en grundig DESKRESEACH inden man udstiller sin egen dumhed og mangel på uddannelse.

  YouTube er et godt sted at starte. En del af en deskresearch er at filterere information, og komme frem til et billede af den reelle situation – hvilket du ikke har gjort.

Kommentarer er lukket.