Logik for burhøns

Af Iben Krog Rasmussen 51

Danske supermarkeder har dette forår og sommer stået i kø for at markere sig på, at de boykotter buræg i dyrevelfærdens navn. Desværre tyder meget på, at supermarkedernes boykot i højere grad handler en profit- og marketingsstrategi end en ambition om at højne dyrevelfærden.

For et år siden arrangerede jeg med min forening Tværfagligt Fødevareforum et debatarrangement om den politisk korrekte forbruger. Til dette arrangement diskuterede vi især æggeproduktionen, da typen af æggebakke i indkøbskurven af en uforklarlig årsag, i høj grad er blevet en måde for os forbrugere at vise vores moral og etiske ståsted på. Her er det den gængse opfattelse, at hvis der ligger en papbakke med enten frilands-, økologiske- eller skrabeæg, så er man en ”korrekt politisk forbruger” med høj moral og etik, og hvis der en ligger plastikbakke med buræg, så er man en ignorant og pengegrisk forbruger, der sikkert også er forfalden til Statoils to-for-én-20’er ostepølse i baconsvøb . Til arrangementet stod det dog klart, at virkeligheden, sjovt nok heller ikke på dette område, er så sort/hvid, som vi gerne vil gøre den.

Faktum er nemlig, hvis man skal tro den internationale forskning og egne danske professorer på området, at der ikke kommer forbedringer i dyrevelfærden ved at fjerne buræg fra supermarkederne. Ifølge professor i dyreetik fra Københavns Universitet og tidligere formand for Dyreetisk Råd, Peter Sandøe, har burhønsene ikke den dårligste dyrevelfærd i forhold til de andre typer høns. Professoren påpeger, at de vigtigste parametre for god dyrevelfærd er, at hønsene er sunde og raske, og at der er lav dødelighed. Her ligger buræggene langt bedre end de andre typer æg, der ellers kommer i flotte æggebakker, der stråler af socialt ansvar og høj dyrevelfærd. Ligeledes påpeger Peter Sandøe, at hønsene i burægsproduktionen går i deres naturlige flokstørrelse på 10 høns, hvilket giver mindre stress, end hvis de går mange tusind høns sammen, som er tilfældet i de øvrige produktionsgrene.

Næste gang du køber ind, behøver du derfor ikke at se ned på manden, der lægger en plastikbakke med buræg i indkøbskurven (buræg kan stadig købes i bl.a. KIWI, Netto og Føtex). I stedet bør du se lidt mere skeptisk på de supermarkeder, der har ført kampagnen mod buræg.

COOP var den første supermarkedskæde til at fjerne buræg fra deres kølediske som en del af deres CSR-strategi. CSR er – for dem der ikke har brugt de sidste fem år på CBS – en forkortelse for Corporate Social Responsibility, og er betegnelsen for virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn. Men da vi til Tværfagligt Fødevareforums arrangement om den politisk korrekte forbruger spurgte COOP’s CSR-ansvarlige Brian Sønderby Sundstrup ind til COOPs valg om boykot af buræg, var det ikke de faglige argumenter, der stod i kø. I stedet sagde CSR-Brian, at forskning i dyrevelfærd er svært, og at man jo ikke kan spørge en høne, hvordan den har det. Han var desuden heller ikke bange for at indrømme, at profitten på økologiske æg for COOP er højere end den profit, de kan skabe på buræg.

COOP’s fjernelse af buræg ligner derfor mere en CSR-strategi, der handler om at tale den gængse negative opfattelse buræg efter munden med ambitionen om at skabe mere profit, end et reelt forsøg på at være en social ansvarlig virksomhed med ambitionen om at skabe bedre dyrevelfærd.

Det er derfor mit håb, at COOP og de andre supermarkeder sammen med aktører som Tværfagligt Fødevareforum vil arbejde sammen om en CSR-strategi, der skaber progression og ikke kun profit. Det ville da være logik for burhøns.

51 kommentarer RSS

 1. Af Javier Martinez

  -

  “Til dette arrangement diskuterede vi især æggeproduktionen, da typen af æggebakke i indkøbskurven af en uforklarlig årsag, i høj grad er blevet en måde for os forbrugere at vise vores moral og etiske ståsted på”

  Jamen det er helt og altdeles korrekt forstået at nogle æggebakker kommer fra høner der er behandlet bedre end andre, og at det at behandle bedre er relateret til etik…UG.

  “Faktum er nemlig, hvis man skal tro den internationale forskning og egne danske professorer på området, at der ikke kommer forbedringer i dyrevelfærden ved at fjerne buræg fra supermarkederne. Ifølge professor i dyreetik fra Københavns Universitet og tidligere formand for Dyreetisk Råd, Peter Sandøe, har burhønsene ikke den dårligste dyrevelfærd i forhold til de andre typer høns. Professoren påpeger, at de vigtigste parametre for god dyrevelfærd er, at hønsene er sunde og raske, og at der er lav dødelighed. ” iben

  Er det et første aprilsnar indlæg, eller indlæg der har været igennem laveste etiske burophønse opdrætters landsforening først?
  Jamen det er da fuldt ud muligt at holde et menneske i live i et bur , på et samlebånd i lige så lang tid som et frit..At det skulle være etisk, og at de har det lige så godt som det frie menneske , er vist noget du hellere må tage op med dansk etiske dyreværn først.

  Kunne aldrig drømme om at købe et buræg….Både smager og er fritgående høns æg bedre når økologiske, men etik skal spille ind i indkøbet af varer. Og sundhedsmæssigt er økologiske æg uden tvivl sundere…

  Til grin når de buræg opdrætter beklager sig over deres investeringers nytteløshed nu i udgifter til større buer..Så meget kan et jerngitter heller ikke koste.Og for dem der muligvis mister 2o millioner, har de haft nok penge til at starte med..De burde have fulgt med tiderne, og indset at burhønsenes tid snart var forbi.Sådan er det i forretning..Dem der ser fremtiden vinder.

 2. Af Ole Skovgaard

  -

  Enig er egentlig overrasket over, at Dansk Supermarked ikke samtidig har medlt sig ind i Pinsevækkelsen af sidste dages hellige. Ingen tvivl m, at overgang til ren økologi i vil kickstarte angreb/ tilfælde af eks spolerorm/ og andet godt blandt de “læderhalse” der i folkemunde kaldes kaldes danske Respondenter/ forbrugere af fødevarer. Men de klager jo aldrig og er tilfredse med alt, så det vil vel ikke give flere klager. Yeah right, det handler om at være Tryg.

 3. Af Javier Martinez

  -

  “er egentlig overrasket over, at Dansk Supermarked ikke samtidig har medlt sig ind i Pinsevækkelsen af sidste dages hellige.”

  De har blot fulgt med markedet og kundernes ønske. De kan ikke sælge de billigste æg mere, da forbrugerne vil have sundere og mere etiske fødevarer..Har intet med Dansk supermarkedet at gøre, men med markedet og kunderne.

 4. Af Henning Svendsen

  -

  Tværfaglig fødevare forum -Dyreetiske råd -Kbhn,universitet-hestens værn -DANæg–ornitologisk forening -Straffelovrådet -kriminalpræventive råd-ja listen er nærmest uendelig og alle har det til fælles at de er en blanding af plattenslagere og terrorister og at de snylter på en godtroende befolkning .

 5. Af Lis Hansen

  -

  Rigtige dyrevenner og plantevenner spiser kun fødevarer, der er fremstillet helt fra grunden af 100 pct uorganiske materialer – eller til nød af bakterier og forskellige former for gær.

  For dyrevenner spiser hverken deres venner, eller deres venners mad!

  Desuden er planter sociale væsener, der kan kommunikere og føle smerte, ligesom os!

 6. Af christian petersen

  -

  Logik på burhønseplan er jo hvad der gennemsyrer dansk politik, både mht. mad, sundhed, økonomi og samfundets videre udvikling. F.eks. er der mange der mener at man roligt kan importere millioner af afrikanere og arabere, massevis af afrikanske sygdomme, utallige sociale problemer og udgifter, enorme mængder af kriminalitet, konflikter og ulykker……. uden at det får konsekvenser, uden at det skaber velfærdstab, konflikter og modsætninger.

 7. Af christian petersen

  -

  PS: Men hvis man ikke fatter at indstrømningen af kulturfremmede migranter og hvad de medbringer af problemer, konflikter, krav, sygdomme, løndumping og belastninger……. er en trussel mod millioner af danskeres velfærd, sundhed, liv og fremtid, er man så ikke en tomhjernet gås, en landsbytosse eller en “nyttig idiot”….?

 8. Af jan nielsen

  -

  Den korte avis viser nu videofilm om den hverdagsterror og skyhøje kriminalitet der foregår på Sjælland, Fyn og i Jylland. Og 180g beretter om vold, voldtægter og overfald. Snaph har film mv. om mord og optøjer. Alle tre fortæller at politikerne og retsvæsnet svigter borgerne.

 9. Af bent solskin hansen

  -

  Regeringen og partierne taler meget om velfærd, men udleverer i stigende omfang vi danskere til vold, overfald, mord, hjemmerøveri, sygdom, retsløshed, social elendighed, invaliditet og tidlig død. Chrborg er et skandaløst foretagende.

 10. Af Tom Erne

  -

  Beklageligt som folk handler efter foelelser og misforstaaet politisk korrekthed, fremfor fakta.
  Saa sent som igaar kunne man laese et fremragende indlaeg af Bjoern Lombrog, der tydeligt demonstrerer hvordan hele denne godhedsindustri stikker folk blaar i oejnene.
  Saaledes ogsaa hvad angaar oekologi, som paa ingen vis er bedre for hverken miljoe, okonomi eller forbrugerne.
  Hvis man synes en vare, som tilfaeldigvis er oekologisk, smager bedre, saa giver det fin mening, ellers ingen.
  Skulle man have misset BLs skriv, saa her et lille udtraek at tygge paa. Vel at maerke konklusioner fra 2 stoerre internationale undersoegelser.

  1. Dyr på økologiske landbrug er generelt ikke sundere.
  2, En oekologisk mark forurener mindre, men er til gengaeld ogsaa langt mindre produktiv. For at producere samme maengde mad, skal man derfor bruge et ca. 84% stoerre areal, som tilsammen forurener ligesaa meget som konventionelt landbrug. Med andre ord har en oekologisk gulerod lige saa meget kvaelstof udledning paa samvittigheden som en konventionelt dyrket af slagsen.
  Hvis eksempelvis USAs foedevare produktion skulle omlaegges til ren oekologi, skal man bruge et ydereligere areal tilsvarende storbritanien gange 2, og med det inddrage samtlige parker og naturreservater til formaalet.
  3. Oekologiske pesticider er som konventionalle pesticider ikke ufarlige! Begge typer landbrug bruger altsaa helbredsskadelige stoffer i deres produktion. I begge tilfaelde dog ikke mere, end det er ligedels ufarligt at spise.
  4. En omlaegning af USAs produktion anslaaes at ville koste 200.000 milliarder dollars! De penge ville gaa fra andre formaal, som eksempelvis sundhedssektoren, og ville i det lys -statisktisk set- koste 13.000 mennesker livet.

  Det kan anbefales at laese hele artiklen, som det helt generelt kan anbefales at forholde sig til fakta fremfor foelelser!

 11. Af bo nielsen

  -

  JA, de enorme mængder af v ås, vr øvl, pø lsesnak, pj at, (resten er i f…..t)

 12. Af bo nielsen

  -

  JA, de enorme mængder af vås, vrøvl, pølsesnak, (resten er i f…)

 13. Af Henning Svendsen

  -

  Hve m er dennes Tom hjerne eller hvad han hedder!-nu handler det om økologiske æg-og Etisk råd har jo ret !!er man idømt livsvarig fængsel så lever man jo i beskyttet bolig og undgår at få tagsten i hovedet. Men argumentet er jo sygt for spørg enhver i beskyttet bolig om de ikke helre vil ud i friheden og dø med støvlerne på

 14. Af Tom Erne

  -

  Med andre ord Henning, du foretraekker at fornaegte fakta og holde dig til egne filosofier.
  Vaer imidlertidigt klar over, at omend det maaske passer paa dig, saa kan mennesker helt generelt ikke sammenlignes med hoens, hvis hjerne kapacitet er saa vaesentligt anderledes

 15. Af jan andersen

  -

  Må vi læsere ikke se hvad bo ni el sen skriver i sit indlæg ca. 8.31? I Sverige hersker hverdags-terroren nu i form af knivstikkerier, hjemmerøverier, voldtægter, gadeoverfald og bilbrande.

 16. Af Ulla Holmstrup

  -

  Hvad med burka-ninerne?

 17. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Befri burkaninerne for burkaen!

 18. Af A. Bierce

  -

  Jeg troede at burhøns var feministernes betegnelse for gifte kvinder og at skaffedyr var de mænd der fodrede hønsene!

 19. Af P. Torbensen

  -

  Logik for burhøns-er følgende, vi gider ikke jeres konventionelle skod produkter af korn og
  kødprodukter i sover i timen.
  Konventionelle landmænd modtager milliarder i støtte kroner fra EU og lige lidt hjælper det,fordi danske landmænd er på sutteflasken bevidst som ubevidst .

  Dansk landbrug skylder over 400 milliarder i gæld til bankerne og hvem skal betale ,forbrugerne som sædvanlig,vi hæfter kollektivt-eneste tilfælde hvor ordet kollektivt giver mening i borgerlig sammenhænge.

  Hader ikke dansk landbrug og de hårdt arbejdende der-men lidt anerkendelse af egne fejl,ville være passende.
  Hvorfor indgå i mega konstruktions former med aftager af jeres produkter,som blot snyder jer med lønninger og pensioner som i kun kan drømme om ???.

 20. Af jan andersen

  -

  Det er utroligt at politikerne og journalisterne ikke har opdaget at Danmark har kurs mod kaos, anarki og ragnarok. Men se hvad den korte avis, snaph og 180gr viser af chokerende videofilm om livet, kriminaliteten og hverdagsterroren i bananrepublikkerne Danmark og Sverige.

 21. Af jan andersen

  -

  Er indlægget ca. 8.31 hemmeligt?

 22. Af peter kocsis

  -

  Vi gider ikke købe industrilandbrugets skod produkter der er baseret på systematisk mishandling af dyr samt massiv forgiftning/forurening af produkter og miljø som vi ovenikøbet selv sk l betale for at få at genoprettet.

 23. Af david hansen

  -

  I Sovjet-unionen bestod “eliten” af samfundets værste udskud og bundfald. Tyvepak, røvere, lystmordere, rovmordere, massemordere og folkemordere regerede. De terroriserede hele befolkningen, og op mod 40 millioner sagesløse borgere blev aflivet/myrdet. Læs selv “kommunismens sorte bog” eller “gulag ø-havet”.

 24. Af Kurt Nielsen

  -

  Hvorfor bliver indlæg slettet?

 25. Af Henning. Svendsen

  -

  Tom.Hjerne Aksel Eriksen! Du udråbte din studenter eksamen på alle blokke og sammen med en Proffessor ville du højne debatten -det er dog ikke sket endnu og du skal nok være glad at dine Kalkuner er spæret inde og ikke har to hænder og en blyant ?for ellers var du blevet udstillet til spot og spe.

 26. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “logik for burhøns ” ! —Regningen for “curlingernes druk-orgie i dyrehaven forleden ” ! —Skal selvfølgelig sendes til forældrene ! –incl. hospitals-regningerne ! –Det vil også være logik; AT: Sende samme forældre (flest enlige mødre” –Ud og rydde op –og gøre rent efter deres “rædselsfulde –fulde ! –Afkom ! “

 27. Af Niels Peter Lemche

  -

  HENNING. SVENDSEN – 17. AUGUST 2016 08:21: Hvad relaterer det indlæg til? Har Axel Eriksen overhovedet været aktiv på denne blog? Dit sprog er så ringe, at man skulle tro, at du havde snuset lidt for meget til snapseflasken.

 28. Af Axel Eriksen

  -

  @ Niels Peter Lemche!

  Du har helt ret – jeg har ikke været på denne blog før nu!
  Men formentlig er det et “hadindlæg” – sendt under falsk navn.
  Fodboldturneringerne er jo lige gået i gang.
  Så det er vel en fodboldspiller med et påtaget navn, der er lidt sur over resultatet af en kamp!

 29. Af Tom Erne

  -

  Jeg laeser det som at Henning mener, at du og jeg, Axel, er en og samme.
  Og vi er aabenbart en skidt fyr i Henning’s indskraenkede univers.

 30. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, det må vi vel leve med – enhver har jo sin ytringsfrihed!

  Men det er bare kedeligt, at man kan give sine meninger tilkende på diverse blogs uden at møde modargumenter – og i stedet skal have en skidtspand hældt over sig!

 31. Af Henning Svendsen

  -

  Aksel du sidder med to maskiner -hvor den ene heder Tom og har Amerikans Accent
  Den unge. Dame som har blokken indrømmer åbent og ærlig at hun vil skide på dyrevelfærd -medens Erik med samme mening gemmer sig bag et andet navn

  E

 32. Af Tom Erne

  -

  Henning, du har vist en recept der er tid til at fornye…den er jo helt gal med dig menneske.
  God bedring ven!

 33. Af Axel Eriksen

  -

  Nej, jeg har kun en “maskine”, der kun taler dansk – det er en HP, så muligvis kan den af grund have amerikans(k) accént! Men Tom Erne og jeg er IKKE samme person! Og så gider jeg ikke høre flere uberettigede beskyldninger fra dig – på en blog jeg ikke har været inde på før din første udgydelse!

 34. Af Amai Jones

  -

  Logik for barhøns:

  Ultimate eggnog recipe

  Serves 8

  3 cups (700ml) whole milk
  1 cup (240ml) heavy or double cream
  3 cinnamon sticks
  1 vanilla bean pod, split and seeds removed
  1 teaspoon freshly grated nutmeg, plus more for garnish
  5 eggs, separated
  2/3 (130g) cup granulated sugar
  3/4 cup (175ml) Bacardi Dark Rum, or bourbon

  In a saucepan, combine milk, cream, cinnamon, vanilla bean, vanilla seeds, and nutmeg. Bring to the boil over a medium heat. Once boiling, remove from the heat and allow to steep.

  In a large bowl or stand mixer, beat egg yolks and sugar until combined and thick ribbons form when the whisk is lifted. Slowly whisk in the milk and continue to mix until the mixture is combined and smooth. Add bourbon or rum, and stir. Refrigerate overnight or for up to 3 days.

  Before serving, beat the egg whites in a large bowl or stand mixer until soft peaks form. Gently fold into eggnog until combined. Serve and garnish with freshly grated nutmeg.

 35. Af Ole Skovgaard

  -

  Buræg kan vel om ikke andet bruges til, at kaste med. De whisler så dejligt på trøje og buks.

 36. Af Michael Larsen

  -

  Tom Erne
  Dine “fakta” er bare ikke fakta. De er måske fakta, hvad angår konventionelt økoligisk landbrug, men det behøver altså ikke være konventionelt. Bjørn Lomborg kender måske ikke til “vertikale farme”, men alt efter hvordan de er lavet, behøver de hverken jord, sol eller pesticider, og de kan dyrke mere på et mindre areal. Hvad angår omlægningen af det amerikanske landbrug… Nu går de mange penge jo ikke ud af den amerikanske økonomi. Har du selv undersøgt beregningerne bag? Eller viderebringer du blot tallene uden at forstå dem?

  med venlig hilsen

 37. Af Tom Erne

  -

  Michael, beklager, men du tager -desvaerre- grueligt fejl.
  Det er saa absolut fakta ift. det du kalder for “konventionel” oekologi, og som netop er den form for bagudstraebende landbrug som de fleste ideologer og miljoeforkaempere taler for.
  Du har naturligvis helt ret i din oekonomiske betragtning, men der er her tale om statistiiske stoerrelser, forstaaet saadan, at oekonomien skal komme et sted fra. At den skulle komme fra sundhedssektoren er naturligvis ikke givet, eller for den sags skyld umiddelbart foreliggende, men en omlaegning af det Amerikanske landbrug skal alt andet lige komme ud af den Amerikanske oekonomi.
  Om det ved en implementering saa betyder mere eller mindre end det statistisk angivet, og hvor pengene gaar fra, er en anden sag. Saadan er det nu engang med statistik.

  Vertikalt landbrug er en interessant tanke, men det er ikke en umiddelbart realistisk tanke. Det vil vaere voldsomt dyrt at implementere, det vil byde paa vaesentlige infrastrukturelle udfordringer, og der er altsaa intet overhovedet der taler for at det skulle vaere mere udbytterigt, som du foreslaar.
  Endeligt er vertikalt landbrug kun teoretisk muligt ift afgroeder, ikke ift avl.
  En aeldre artikel fra information belyser lidt af udfordringen. https://www.information.dk/debat/2010/08/vanvittige-groenne-illusioner

  Ikke desto mindre er tanken interessant. Det synes jeg alle tanker er, som gaar i retning af teknologi og nye loesninger, heriblandt GMO afgroeder. Men det er ikke hvad den politisk korrekte haer af oekologi ideologer taler for. De taler netop for at gaa tilbage til et landbrug der bestaar af jord, vand og saasaed. Og helst ikke mere end det.
  Smukt og idyllisk, men komplet og aldeles urealistisk.

 38. Af Javier Martinez

  -

  Den sidste regering kom med et overslag over hvad en loo% omlægning til økologisk landbrug ville betyde for landets økonomi..Og den var en vinder mht. flere penge for landbrugsprodukter og samfundsøkonomien..Derfor er det også umuligt at forstå den manglende omlægningsparathed fra landbruget..De må simpelthen bare være dårlig til at lære nyt…Stemmer de alle på V og DF eller hvad?

 39. Af Javier Martinez

  -

  Naturligvis er økologiske æg sundere end konventionelle buræg..At påstå anderledes er rent vås Tom Erne.


  Annonce
  Bedre spisevaner i form af blandt andet grovfoder og frisk grønt er med til at gøre økologiske æg sundere end æg fra konventionelle høns.

  For der er flere vitaminer og mineraler i de økologiske æg, viser en ny analyse fra de svenske fødevaremyndigheder. Det skriver nyhedsbrevet Foodculture fra Fødevarer og Landbrug.

  ’Livsmedelsverket’ – den svenske pendant til den danske Fødevarestyrelse har undersøgt indholdet af 11 forskellige vitaminer og mineraler i økologiske og konventionelle æg. Kun indholdet af K-vitamin var lavere i økoæggene, end det er i konventionelle æg.”
  http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE945099/oekoaeg-strutter-af-vitaminer/

  Den skræppende v revisor kalkun opdrætter-der er velkendt for at skrive i andre debattørers navne-burde gå i gang med lidt selvransagelse…

 40. Af Javier Martinez

  -

  En rask lille landbrug omlægning med konfiskering af herregårds landområder mv. som blot ligger brak, til nye økologiske job og arbejdspladser ville være en god ide..En omvæltning til loo% økologi ville-udover flere samfunds penge- også skabe langt flere job end det konventionelle landbrug..Mindre landbrug kan der blive profit i igen, og ikke mindst langt flere job..

  “I dag producerer dansk landbrug årligt knap én mio. søer og næsten 19 mio. slagtesvin. I DN’s vision for økologisk landbrug vil den produktion falde til godt en tredjedel, nemlig lidt mere end kvart mio. søer og kun knap seks mio. slagtesvin årligt. Et markant fald, der vil lette presset på jord og miljø, men som alligevel vil ende med at give nogenlunde samme økonomiske udbytte på bundlinjen.

  »Det skyldes, at prisen på økologisk svinekød er næste tre gange så høj, som for konventionelt produceret svinekød,« forklarer Thyge Nygaard, der peger på, at den store debat om danske svineslagteriers betydning for beskæftigelsen og for dansk økonomi er helt ude af proportioner.”
  https://www.information.dk/indland/2015/02/danmarks-naturfredningsforening-danmark-boer-satse-paa-100-pct-oekologisk-landbrug

 41. Af Tom Erne

  -

  Du taler som du har forstand til Javier.

 42. Af Axel Eriksen

  -

  Ja – Javier Martinez alias soren “von Marx” sorensen – skriver (eller forsøger at skrive) som han har forstand til! Ingen!

  Og han er meget villig til at give bevis på dette med utallige hadske indlæg med allehånde påstande, opdigtede historier og øgenavne!

  Og han postulerer, at andre skriver under andres navne – ham der selv ikke har følt sig for god til at bruge 5-6 forskellige navne!!!!!!!!!

 43. Af Axel Eriksen

  -

  Og nu kommer bandbullen. Eftersom han ikke selv tør, så opfordring til at tage til det kommunistiske paradis, Cuba – og bliv skudt!

  En rigtig venstrepopulist med ekstreme meninger om andre med divergerende opfattelser!

 44. Af Javier Martinez

  -

  Tom Erne

  Målløs over dit høje debat niveau…Lært på Danmarks landbrugsskole?

  Axel Eriksen Jeg er ked af at du føler dig ramt, mht. banditter i habitter..Men jeg vil alligevel takke dig for at stå frem som skyldig…Det er korrekt at Cuba straffer ift .samfundsomkostninger i kriminalitet…Fx. pga. den Cubanske virkelighed er der dødsstraf for at dræbe en mælkegivende ko. Af den simple grund at Cubas børn har brug for mælken og at der vil dø nogle nok uden den ko.Fidel har også fået en general dødsdømt der arbejdede sammen med latinamerikanske narkobander, såvel som andre penge kriminelle..Det er nok eneste mulighed i længden, også i Danmark?
  Ihvertfald kan man forhøje straffene 3-400% til at starte med for v revisor snyd.
  Hvor er din KO forresten hende?

 45. Af Axel Eriksen

  -

  Javier Martinez dine argumentationsevner er overbevisende!

  I det kommunistiske system, som du lovpriser så højt, er prisen på et menneske det samme som for en ko! Ikke underligt at de stadig har månedlige rationeringsmærker, der kun rækker til 14 dage!

  At du gentagne gange har nævnt løsningen med dødsstraf, som midlet til at fjerne “uønskede” personer, illustrerer vist meget fint din kommunistiske, intolerante holdning til anderledes tænkende mennesker!

 46. Af Javier Martinez

  -

  Axel, støtter helt op om dødsstraf for en KO i Kuba, især i 90érne da der var underernæring og tusindvis døde af kun at spise bønner dagligt..I dag ser man stadig mange der blev permanent paralyseret pga. af vitamin mangler de år. Der er faktisk tusinder af dem.

  Kan ikke overføres betydelsen af mælk til børn i det tredjeland som Cuba var under “den specielle periode” til Danmark. 14 dage gratis mad, husleje, telefon,gas,el for derefter at bruge sin løn til andet er skam udmærket i et land der er så fattig som mange latinamerikanske lande , Afrika..Cubanerne lever langt bedre end de fattigste Latinamerikanere i Mexico, Guatemala mv. Og har et sundhedssystem og uddannelsessystem der er det bedste i hele Latin America , med undtagelsen af Argentina.

 47. Af Javier Martinez

  -

  V revisorer kriminelle kan også udflages til afsoning i teltlejre i Arizona mv..De er tit meget glade for USA til at starte med…Og USA kan føde og besove kriminelle for ca. 3oo dollar om månedet der over for det Danske beløb på 5o.ooo kr..Måske kunne du komme derover?

 48. Af Axel Eriksen

  -

  @ Martinez!

  Der er lige et lille problem. Eftersom jeg aldrig har begået noget kriminelt og følgelig heller ikke er blevet dømt for det – hvorfor skal jeg egentlig deporteres?

  Det er for fanden da ikke kriminelt at have en uddannelse som revisor!!!!!!

 49. Af javier Martinez

  -

  Axel sagde v revisor kriminelle som blot er hvad man på moderne Dansk i dag kalder banditter i habitter, white collar kriminelle mv.

  Men der bliver nu ledige bure på hønsegårde landet over, så der kunne du vel også få en plads? De har ingenting at bruge dem til nu, så kunne blive en ny forretning for dem at opbevarer banditter i habitter?

 50. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, og mon ikke der findes en gammel fold med pigtrådshegn om – og med mulighed for at sætte strøm med en spænding på 5.000 V til – der kunne du passende blive anbragt uden adgang til at forpeste debatten med dit uendelige vrøvl!

 51. Af javier Martinez

  -

  AF J. HANS EN – 22. AUGUST 2016 01:47
  “Politiker vil afskrække flygtninge med afskårne grisehoveder”

  Kan det holde skræppende kalkun opdrættere og v revisorer fra hoveddøren også?

Kommentarer er lukket.