Black Lives Matter vs. All Lives Matter

Af Katrine Blauenfeldt 53

Den 5. juli blev Alton Sterling skudt og dræbt af politibetjente i Louisianas hovedstad, Baton Rouge. Den 6. juli blev Philando Castile skudt og dræbt af en politibetjent i Minnesota. Hvad havde Castile og Sterling tilfælles? De var begge sorte. Disse to er blot en lille del af en skræmmende statistik, der fortæller os, at i USA er sorte menneskers liv mindre værd end hvide menneskers. I juli 2013 blev aktivist-bevægelsen Black Lives Matter dannet efter George Zimmerman blev frikendt for at have skudt 17-årige Trayvon Martin. I de efterfølgende år, har mange hvide mennesker været ude at sige, at sloganet Black Lives Matter burde blive skiftet ud med All Lives Matter. Det er selvfølgelig slet ikke sandt. Det er ignorant og racistisk at sige, at All Lives Matter er mere korrekt. Det eneste, det slogan bidrager med, er at fjerne fokus fra det virkelige problem.

Jeg kan da godt se, hvordan All Lives Matter umiddelbart kan virke som et bedre kampråb. For det er jo dét, der er målet. Vi vil ikke have, at der er en gruppe, hvis liv bliver vurderet til at være mere eller mindre værd, på baggrund af deres hudfarve. All Lives Matter-tilhængere bruger argumentet, at sorte, der bruger Black Lives Matter-sloganet er ude på at hæve dem selv over hvide, at de vil have særlige privilegier, som kun sorte skal have adgang til. Dette er en fuldstændig absurd påstand, som ikke har hold i virkeligheden. Bevægelsen hedder Black Lives Matter fordi det er sorte, som er den udsatte gruppe. For at få All Lives Matter til at blive sandt, bliver vi nødt til at kæmpe for sortes rettigheder, vi bliver nødt til at godtage, at racisme stadig trives i bedste velgående. Ved at sige, at alle liv betyder noget, anerkender vi ikke, at sorte er i en underprivilegeret situation, og at det er deres liv, der konstant er i farezonen.

Et andet argument, der flittigt bliver brugt af mange hvide, er at racisme ikke eksisterer længere. Hvide folk, der påstår, at de slet ikke ser farve, at de kun ser mennesker. Ifølge dem burde der slet ikke være fokus på, at sorte mennekers liv er vigtige, for det trækker opmærksomhed hen på hudfarven, og det er jo netop det, vi vil undgå. Det er lokkende at tage dette argument for gode varer, og tanken er da også ganske nobel, at en person har opnået en så høj spirituel position, at de slet ikke lægger mærke til hudfarve. Ikke det mindste. Slet ikke.

Det ved vi jo godt er en stor, ulden løgn. Vi lægger alle sammen mærke til hudfarve. Vi skal alle sammen lægge mærke til hudfarve. Hvis du siger, at du er farveblind, ment på den måde, at du simpelthen ikke kan se forskel i pigmenteringen på en tysker og en gambianer, så har du ikke løst racisme, du har ikke overgået racisme, du ignorerer den bare. Ved at påstår, at du ikke ser, at en person er sort, er det samme som at sige, at du bliver nødt til at overse hudfarven for at kunne se mennesket.

Hvis du siger, at du ikke ser hudfarve, så reducerer du den kamp som mange ikke-hvide mennesker kæmper, og som hvide mennesker bliver nødt til at anerkende. At se hudfarve gør dig ikke til racist, at ignorere hudfarve og de problemer som sorte mennesker har, gør.

 

53 kommentarer RSS

 1. Af Anders Munch

  -

  “At se hudfarve gør dig ikke til racist, at ignorere hudfarve og de problemer som sorte mennesker har, gør.”
  Ja, sorte har så sandelig deres problemer. 🙂
  www .youtube.com/watch?v=4wBVprLojEQ Mellem efter w
  Men at hvide politimand jagter dem i USA’s gader for så at pløkke dem uden grund, er det mindste problem. Statistisk set er der intet at komme efter. Når flere sorte end hvide blive skudt skyldes det de sortes øget kriminalitet.
  www .youtube.com/watch?v=dAu44wVgb58 Mellemrum efter w
  Alle mennesker er racister, så selvfølgelig bliver en minoritet i ethvert land udsat for en smule racisme, det er homo sapiens natur. Men tro mig, hellere være en sort i USA og udsat for den hvide mands racisme, inden sort i Afrika udsat for sine artsfællers “kærlighed”.

 2. Af bo nielsen

  -

  Hvad er egentlig racisme? Der er vel ikke noget mærkeligt eller unaturligt i at være lidt reserveret, skeptisk eller forsigtig i forhold til det der er ukendt og som man er uvant med. Og erfaringen viser jo at en fremmed kan være en ven eller en fjende du endnu ikke har mødt. På forhånd véd man ikke om vedkommende er det ene eller det andet. Når folk med et meget fremmedartet udseende, en anden kultur og andre måder at tænke på, dukker op i store antal, er der jo dem som bliver nervøse eller forskrækkede. Og måske med god grund, som svenskerne, franskmændene og tyskerne mfl. har erfaret.

 3. Af Anders Munch

  -

  www .youtube.com/watch?v=PPC4DDW_LSw
  Heldigvis bliver Trump valgt til præsident. Han skal nok hjælpe de sorte, hvid mands byrde og sådan noget. Ikke noget en kvinde vil forstå 🙂

 4. Af Troels Andersen

  -

  Katrine,
  Jeg tror du skal læse lidt mere om “Black lives matter”.
  De har fat i det rigtige, når de forlanger gode skoler til alle.
  MEN! På deres hjemmeside fremgår det, at bevægelsen arbejder for at NEDLÆGGE fængselsvæsenet “fordi det er racistisk”.
  Det fremgår endvidere, at de ikke opfatter politiet, som nogen man behøver at respektere, når man møder dem.
  Det tager ikke mange minutter at konstatere, at det er en ekstremistisk bevægelse, som arbejder for at skabe kaos i samfundet.
  Det bliver så pakket ind i, at de skam også har lesbiske og transseksuelle i organisationen.
  Mit andet indlæg som tilbageviser påstandene om, at drabene på sorte i sig selv er bevis på racisme er ikke kommet på.
  Det amerikanske raceproblem er mere komplekst end nogen ønsker at gøre det til.

 5. Af Troels Andersen

  -

  Mit indlæg som fremfører facts er ikke kommet på.
  1 % af tyskerne (800.000) mennesker er sorte.
  Hvis man i Tyskland siger, at en ægte tysker er hvid, bliver man opfattet som racist.
  Det er svært at være anti-racist.
  Det afslører ens egen racisme.

 6. Af Troels Andersen

  -

  Sorte dræbt af politiet i USA er ca. 1/3 af tilfældene.
  Hvide (inkl. Hispanics) dræbt af politiet i USA er ca. 2/3.
  Sorte udgør ca. 13 % af befolkningen.
  Sorte dræbes altså ca. 2,5 gange oftere af politiet.
  Ikke godt.

  Sorte som er fængslet for forbrydelser udgør 40 % af de indsatte.
  Sorte er altså 3 gange så ofte i konflikt med loven for alvorlige forbrydelser. Oftest narkokriminalitet.
  Antallet af dræbte, hvor ubehageligt og kynisk det end måtte lyde, er altså helt forventeligt i den situation som USA er.

  At alle kunne ønske sig, at det forholdt sig anderledes er ikke det samme som at støtte en organisation, som vil løse det uden politi og uden fængsler.
  Underforstået – utopiske ekstremister.

 7. Af bent hansen

  -

  Som borger har man ret til at forvente at politifolk, politikere, journalister og andre med et embede opfører sig ordentligt og korrekt. Og som borger bør man naturligvis også opføre sig ordentligt og korrekt overfor myndighedspersoner og andre. Men så er der jo dem som ikke vil følge spillets regler. Og hvis man opfører sig kriminelt, frækt og uforskammet overfor andre, så løber man selvfølgelig at det får ubehagelige konsekvenser for en selv. Sådan har det været i over 3000 år, og sådan bliver det nok ved at være. Men det er klart at magtmisbrug og bølleoptræden bør vi alle tage afstand fra.

 8. Af bent hansen

  -

  Som borger har man ret til at forvente at politifolk, politikere, journalister og andre med et embede opfører sig ordentligt og korrekt. Og som borger bør man naturligvis også opføre sig ordentligt og korrekt overfor myndighedspersoner og andre. Men så er der jo dem som ikke vil følge spillets regler. Og hvis man opfører sig kriminelt, frækt og uforskammet overfor andre, så løber man selvfølgelig en risiko for at det får ubehagelige konsekvenser for en selv. Sådan har det været i over 3000 år, og sådan bliver det nok ved at være. Men det er klart at magtmisbrug og bølleoptræden bør vi alle tage afstand fra.

 9. Af Troels Andersen

  -

  “All police lives matter”.

  Mennesker som udsætter sig selv for livsfare for, at alle kan være trygge fortjener respekt. Uanset hudfarve.

 10. Af jørgen mikkelsen

  -

  Der er nu igen sket et terror-anslag. Islamist med økse gik løs på togpassagerer. Og nu fare for borgerkrig i Frankrig, iflg. eksperter. Se snaph, den korte, urias og 180g.

 11. Af jørgen mikkelsen

  -

  Iflg. samme eksperter kan der blive tale om en borgerkrig ført med våben der vil kunne dræbe tusindvis af mennesker pr. terror-aktion. Også i Sverige er der optræk til en meget voldsom udvikling.

 12. Af Troels Andersen

  -

  Ifht. antallet af mord totalt i USA er det 12 % af alle mord på hvide og hispanics, der skyldes politiet.
  For sorte er det 4 %.
  Således er politimord på sorte et relativt 3 gange mindre problem for sorte.
  Årsagen er den høje kriminalitet sorte påfører sorte.

  Sorte politifolk affyrer deres våben 3 gange hyppigere end hvide, så sandsynligheden er større for at blive skudt af en sort betjent end en hvid betjent.

  Antallet af mord på politibetjente er steget efter “Black lives matter”s kampagner.

  Antallet af mord i 50 amerikanske byer er steget med 17 % bl.a. fordi politiet er bange for at gribe ind.

  Det er rimeligt at antage, at” Black lives matter” gør racisme og vold værre end den var før.

 13. Af Arvid Holm

  -

  Mange sorte amerikanere reagerer utroligt aggressivt på politiets skud.
  Når nogle skud affyres med tvivlsom berettigelse, er politiets nedskydninger af sorte generelt uberettigede drab?
  Nogle sorte reagerer endda med snigmord på hvide politifolk?
  Terror er vejen til anerkendelse af de sortes fornuft og besindighed?
  Eller vil hvide politifolk fremover i endnu højere grad betragte sorte mennesker med mistro og frygt, så de skyder, fordi de venter det værste fra den kant?
  Det er jo en kendsgerning, at uberettiget generalisering forekommer overalt blandt alle grupper.
  Således også blandt de to grupper af amerikanere, der omtales her.
  Tager man denne kendsgerning til efterretning, som man fornuftigvis bør erkende alle kendsgerninger, burde en sort amerikanere kunne indse, at han belastes af et dårligt rygte, bla fordi så mange sorte amerikanere optræder aggressivt, hvor de burde udvise fornuft og besindighed.

 14. Af Svend Jensen

  -

  White lives matter, men det syntes en 17-årig afghaner i Tyskland åbenbart ikke ombord på et tog.
  Hvornår får vi adskilte tog. Hvide tog for normale mennesker og brune tog for jihadister og andre muslimer. Nogle muslimer kan åbenbart ikke tåle at køre i tog med hvide mennesker.

 15. Af Melina Antonisen

  -

  Hvorfor skal religiøsitet og hudfarve nu pludseligt blandes sammen?

 16. Af Carsten Munk

  -

  De fleste negre bliver dræbt af andre negre, og der bliver dræbt flere hvide af negre end negre af hvide. Så prøv igen piger.

 17. Af Svend Jensen

  -

  @MELINA ANTONISEN – 19. JULI 2016 08:48
  Spørg ham den brune afghaner. Det var ham, som valgte at slagte hvide mennesker, fordi han nok antog at alle hvide mennesker er vantro og dermed legitime byttedyr. Han blandede altså religion og hudfarve sammen. Vi håber alle, at du forstår simple kendsgerninger.

 18. Af ole hansen

  -

  Nu er der jo mange som ikke forstår simple kendsgerninger. Man plejer at kalde dem sinker mv. Efter mange år har de stadig ikke forstået at indvandring og “berigelse” ikke altid virker berigende, ligesom de ikke har forstået at de gamle partier samt DR, poli tiken og tv2 fylder dem med kvarte sandheder. Og de fatter vel heller ikke at de snart kan blive ofre for en forrykt udvikling iværksat af politiske sinker.

 19. Af ole hansen

  -

  FOA har nu oplyst at retsstridige overgreb på syge danskere er mangedoblet indenfor få år. Patienterne er blevet groft svigtet af de sidste tre regeringer og af kommunerne. Tusinder af danske patienter er blevet frataget al retssikkerhed.

 20. Af ole hansen

  -

  Andre igen har fået deres økonomi og helbred ødelagt, eller har mistet livet, som følge af forringelser indenfor velfærds- og sundhedssystemerne.

 21. Af Carl-Albert Demidoff

  -

  Katrine, du skriver, at “[d]et er ignorant og racistisk at sige, at All Lives Matter er mere korrekt”. Om det er ignorant eller fjerner fokus, som du skriver, det kan vi diskutere; jeg ved ikke helt selv, hvad jeg skal mene – men racistisk? Come on. Så man kan ikke være uenig med BLM uden at være racist? Så de kan i princippet sige eller gøre hvad som helt uden at man kan kritisere dem. Kan du ikke se, at det er uholdbart? Hvis du bare hælder racismeanklager i hovedet på alle, også når det ikke hænger logisk sammen, mister ordet sin kraft.
  Bonus: Man kan også kritisere aspekter af feminisme uden at være misogyn.

  P.S.: Jeg bliver bims af alle jer, der bliver ved med at fable om indvandring eller muslimer lige meget hvor fjernt det er fra oplæggets emne.

 22. Af ib Olsen

  -

  Flere debatter mani pu leres så groft, at selv sobre og helt relevante svar på debatoplæg, skjules i time- eller dagevis af f ilt ret. Så slemt er det dog vistnok ikke her.

 23. Af Michael Vestergaard

  -

  Meget tyder på at det danske samfund er på vej ind i en mørk og dyster epoke, en tidsalder og fremtid fyldt med tilbageskridt, ondskab, dumhed, vold og mord. Men det bekymrer vist ikke flertallet af politikere, journalister og vælgere. Kollektiv selvdestruktion er sidste nye mode, ser det ud til.

 24. Af Eva Madsen

  -

  For ikke længe siden var her på Berlingeren en klumme ang. forargelse – jeg har en tilbøjelighed til at blive forarget, når jeg ser en ibenholt farvet person ( eller anden farvet ) bevæge sig rundt iblandt os hvide – og tænker hvordan kan han være bekendt at færdes og stikke så meget ud iblandt menneskemængden – personen er jo som fyrtårn der er gået i sort .

  Man skulle jo tro at personen selv ville føle sig fejlplaceret . Er det en frækhed ? , er manden her på ferie ? eller er han en af de 500.000 fejlplacerede ikke vestlige besættere på overførselsindkomst her i landet ?.

  Da jeg var ung var der vidst en person i DK som var sort , tror han var lærer , som man hørte om – så vidt jeg husker var han fra Maribo.
  Idag er det desværre mere reglen end undtagelsen, et land kan måske absorbere 1 til 2 % af fremmed herkomst – men tænk med gru på . at hvis procenten nærmer sig bare 3 – 5 – 10 % – går det grueligt galt for den etniske befolkning, da bliver de etniske indbyggere jaget vildt , – endda året rundt – her gælder ingen jagtsæson !!!

  Idag udøver indbyggerne i ghettoerne klapjagt på os vestlige hvide – Grønlænderne er vist dem der må holde hårdest for , de er vel total udrenset i disse for det danske samfund tabte områder .

  Ifølge Breibart er indvandringen af IKKE vestlige personer det første halvår i år ,betydelige større end sidste år . politikerne lyver om det – det eneste vi hele tiden hører er at at asylansøgerne ( migranterne ) er i kraftig nedgang .

  http://www.180grader.dk/Politik/mere-end-500-000-migranter-har-invaderet-eu-i-r

  Når EU ikke har tænk sig at etablere fort europa , selvom man ved at 3 millioner på det afrikanske fastland , venter på at sætte kursen mod europa – må de danske politikere etablere fort Danmark.

  Udmeldelse af Schengen ( også meget gerne af EU ) og stop for al vestlig indvandring .

 25. Af Jørgen F.

  -

  Det er decideret uhyggeligt når Demokraterne, som en afskedshilsen fra Det Hvide Hus, nu puster til et bål hvor de selv har ladet gløderne ligge.

 26. Af Eva Madsen

  -

  Udmeldelse af Schengen ( også meget gerne af EU ) og stop for al vestlig indvandring .

  FEJL — der skulle have stået IKKE vestlig indvandring , indvandring fra østeuropa – og indvandring i det hele taget – idet der bor over en million for mange mennesker i Danmark og det endda i den arbejdsføre alder, som er på parkeret på overførselsindkomst , bl.a. på grund af mangel på arbejde.

 27. Af j f

  -

  På et tidspunkt vil videnskabsfolk finde ud af, at racister, altså ægte racister, udgår kun en meget lille del af en befolkning, uanset om du er i et land i Sydamerika, Europa eller USA. Måske over hele verden… Jeg er kommet frem til tallet 6%. Selv i et nationalkonservativt parti som DF, som tit kommer med temmelig hårde ord, skal man lede meget længe , før man finder noget 100% racistisk. Ægte racisme er så skadeligt for et land som korruption, men begge hører til og har altid været en del af enhver by eller land 🙁

 28. Af Jakob Rasmussen

  -

  Bevæbnede sorte forbrydere dræber langt flere uskyldige sorte amerikanere, end hvide betjente gør, og det er rent faktisk sorte borgerrettighedsforkæmpere, der er skyld i, at det er så let for amerikanske forbrydere at få fat i våben.

  De færreste, unge borgerrettighedsforkæmpere er klar over, at det faktisk er sorte borgerettighedsforkæmpere, der er skyld i, at den amerikanske våbenlovgivning er så slap, som den er; de fleste unge, borgerrettighedsforkæmpere tror, at det var angste, våbenliderlige hvide racister, der fik slækket den amerikanske våbenlovgivning.

  Men det er altså ikke tilfældet; NRA gik oprindeligt ind for en restriktiv våbenlovgivning.

  Det var borgerrettighedsforkæmpere fra Black Panthers, der oprindeligt forlangte, at den daværende, restriktive våbenlovgivning blev slækket, så de fik ret til at bevæbne sig, for at kunne beskytte sig mod politiet.

  Resultatet var, at langt flere sorte blev dræbt – af sorte forbrydere!

  Betjentene er også ofre for de store, sociale forskelle, der er i USA; for de bliver ofte skudt af sorte forbrydere.

  Problemet er dels, at BLM udnævner de menige, hvide politibetjente til fjenden, og dels at de ignorerer, at politibetjente statitisk set har meget god grund, til at være mere på vagt, når de stopper sorte, end når de stopper hvide, for der helt enkelt er flere sorte, der dræber politibetjente, end hvide.

 29. Af Johnni Syska

  -

  White lives matter.

 30. Af Jakob Rasmussen

  -

  Uddrag fra “Fear of a black gun owner” af Edward Wyckoff Williams (for at undgå misforståelser; Wyckoff Williams er selv sort), The Root 23. januar 2013:

  ” It may seem hard to believe, but the modern-day gun-rights debate was born from the civil rights era and inspired by the Black Panthers. Equally surprising is that the National Rifle Association — now an aggressive lobbying arm for gun manufacturers — actually once supported, and helped write, federal gun-control laws.”

  “It is ironic that the modern-day argument for citizens to arm themselves against unwarranted government oppression — dominated, as it is, by angry white men — has its roots in the foundation of the 1960s Black Panther movement. Huey Newton and Bobby Seale became inspired by Malcolm X’s admonishment that because government was “either unable or unwilling to protect the lives and property” of African Americans, they ought to defend themselves “by any means necessary.””

  “UCLA law professor Adam Winkler explores this history in his 2011 book, Gunfight: The Battle Over the Right to Bear Arms in America. “Like many young African Americans, Newton and Seale were frustrated with the failed promise of the civil-rights movement,” Winkler writes. In their opinion, “the only tangible outcome of the civil-rights movement had been more violence and oppression, much of it committed by the very entity meant to protect the public: the police.” Winkler goes on to say, “Malcolm X and the Panthers described their right to use guns in self-defense in constitutional terms.” Guns became central to the Panthers’ identity, as they taught their early recruits that “the gun is the only thing that will free us — gain us our liberation.””

  Det var altså sorte borgerrettighedsforkæmpere, der fik slækket den amerikanske våbenlovgivning, og som dermed var skyld i, at der er så mange bevæbnede sorte forbrydere, der skyder uskyldige sorte medborgere, og som betjentene frygter -hvilket går ud over uskyldige sorte.

  For at stramme pointen en smule, så er det de sorte borgerrettighedsforkæmpere, der fik slækket den amerikanske våbenlovgivning, for at kunne “beskytte sig mod politiet”, der er skyld i, at der er så mange sorte mordere, der sidder i fængsel, fordi de har myrdet uskyldige sorte, medborgere, samt skyld i, at uskyldige sorte amerikanere bliver skudt af betejnte, der forveksler dem med forbrydere.

 31. Af Jørgen F.

  -

  …BLM, Black Panther og Nation of Islam er et fedt.

  Hovedsagen er at kristendom i århundreder har ‘evnet’ at fastholde en social stigma igennem at rette vreden indad – og dermed sikret en social stabilitet uanset hvor uretfærdig goderne måtte være fordelt.

  Nu rettes vreden udad og Islams repræsentanter er overalt i gadebilledet – for at dokumentere og for at samle op.

  USA’s problem er social ulighed – systemisk ulighed – ikke systemisk racisme.

  Det er uhyggeligt at Obama og Hillary nu spiller på det gadehjørne , de har efterladt ubeset igennem 8 år. Og Europa er på vej direkte ned i helvede hvis de gademusikanter for lov til at spille her også.

  Men intet er for lavt i amerikansk politik – absolut intet

 32. Af Jakob Rasmussen

  -

  Huey Newton og Bobby Seale fra Black Panthers blev inspireret af Malcolm X fra Nation of islam, til at kræve, at den amerikanske våbenlovgivning blev slækket, så almindelige sorte amerikanere fik ret til at bevæbne sig, med det udtrykkelige formål, at kunne beskytte sig mod politiet.

  Den sorte borgerrettighedsforkæmper, Malcolm X, bliver af en eller anden grund beundret af mange unge borgerrettighedsforkæmpere, selvom han hadede både jøder og hvide og gik ind for apartheid.

  Nation of islam har ikke meget med islam at gøre; tilhængerne tror f.eks. på, at det var en jødisk videnskabsmand, ved navn Yakub, der skabte den hvide race for 6000 år siden, som han bevidst skabte som en uforbederligt ond race.

  Den sorte racist, der skød hvide betjente for et par dage siden, var på et tidspunkt medlem af Nation of islam.

 33. Af Jørgen F.

  -

  Og Jakob – desværre er det så også sådan at man med begrebet MRCA har videnskabelig belæg for at postulere at der kan være sket en genetisk forandring i mennesket deromkring. En forandring som alle nulevende er en del af – men en ‘trylledrik’ som alle formentlig ikke har fået lige meget af.

  Den faldende gennemsnitlige intelligenskvotient hos alle grupper kunne indikere at fordelingen af suppen fortsat pågår. At samfundet til stadig bliver mere komplekst samtidigt en årsag til at flere og flere falder fra…

  At de store civilisationer begynder i den tidsperiode endnu en indikator. At man fra start forsøger fra magthavernes side at vedligeholde det rene blod i kongefamilerne – endnu en.

  Men den vej nægter videnskaben at gå nedad – på trods af at vendersordnenen nu er ved at gå op i limningen – og milliarder efterhånden lever på kloden uden de redskaber der skal til for at leve et ordentlig liv under den vestlige verdensorden.

  Og så har de mennesker ikke andet valg end at rive den ned.

 34. Af Jakob Rasmussen

  -

  Gavin Long var en sort racist, der rettede sin vrede mod både hvide, asiater, arabere og indianere, og en af de betjente, som han dræbte, var sort.

  Politiet i USA har god grund til at frygte bevæbnede, sorte kriminelle, men lovlydige sorte har endnu større grund til at frygte sorte kriminelle, for de fleste mordofre i USA er sorte, der bliver dræbt af andre sorte.

  Hvis sorte liv virkeligt betyder noget for Balck Lives Matters så ville de bruge kræfterne på, at kæmpe for, at det ikke er så nemt for kriminelle, at få fat i våben, for sorte forbrydere dræber langt flere sorte, end politiet gør.
  Derfor burde både BlackLivesMatters og NRA i stedet kæmpe for en mere civiliseret våbenlovgivning, som dén USA havde tidligere, der betyder, at lovlydige borgere ikke behøver bevæbne sig, i frygt for at støde på bevæbnede kriminelle, og politiet ikke behøver at frygte, at fredelige, men vrede, eller opsætsige borgere er bevæbnede kriminelle.

 35. Af Jakob Rasmussen

  -

  Det skal understreges, at Nation of islam, som Long tidligere var medlem af, er en anden organisation nu, end den var tidligere, for nu har Scientology stor indflydelse på NoI, hvilket har medført, at det er blevet en langt mere fredelig og konstruktiv organisation.

  Måske var det derfor, at Long meldte sig ud af NoI.

  Uddrag fra “Scientology and NOI – The latest” af Mike Rinder, Mike Rinder’s Blog 18. Oktober 2014:

  “The mayor of Los Angeles has confirmed to attend the United in Peace day event and present a proclamation of “The way to happiness” and it’s role in procducing L. A.’s historic drop in crime.”

  “The way to happines”s er oversat til dansk, og hedder på dansk; Vejen til lykke.

 36. Af Kim P Olsen

  -

  Det er jo alt sammen på grund af vores krige i Mellemøsten – som en berømt blogger ville have skrevet!

 37. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Visse typer mennesker/grupper er roden til al racisme og had. Evig demonisering af andre, der ikke ligner dem selv, slider på tilliden imellem mennesker. Disse typer sætter ild til verdenen. Disse typer findes blandt alle trosretninger, så som kristne og muslimer og kommer i alle farver. Interessant nok findes disse mennesker i alle lande. De hader sådan set alle, uanset farve. Mislykkede er de som mennesker på en eller anden måde.

  Disse typer skyder ikke ind i menneskemængden, ej heller kører de lastbilen, men de får andre til det. De er de farligste. De er demagogerne.

 38. Af bo nielsen

  -

  Kriminaliteten i vores eget land stiger og stiger, og har nu….. (resten er i f ilt ret)

 39. Af Jakob Rasmussen

  -

  “Vi skal alle sammen lægge mærke til hudfarve.”

  Det mener nogle, men det er fikseringen på hudfarve, der er skyld i, at negoride albinoer bliver forfulgt og myrdet af sorte racister.

  Når man har ret til “juridisk kønsskifte”, så bliver det næste vel, at man også kan skifte race i juridisk forstand.

  Foregangskvinden for de hvide antiracister, der hader deres hudfarve og som ønsker, at blive sorte, hedder Rachel Dolezal.

  Hun er en antiracistisk aktivist, der påstod at hun var sort, selvom hun selv, og hendes forældre var nærmest kridhvide.

  “I consider myself black,” says white woman who posed as an African American…”

 40. Af ole hansen

  -

  En af B. koncernens aviser fortæller i dag glædestrålende i en stor artikel, at migranter er en stor resource, der beriger det lokale samfund med arbejdskraft, fyldte skoler, hyggelig berigelse, større omsætning i butikkerne og flere tilskud til kommunerne og bla-bla-bla.

 41. Af Adolf Simonsen

  -

  Ryd op i borgerlig berigelseskriminalitet, via bla dødsstraf, og meget af dette var unødvendigt i usa..

  I dk har vi samme problem. Vi kan ikke redde hele verden. Derfor må vi redde den million der er blevet statsborgere, som vores egne, og luk ned for mere indvandring af nogen art..

  Blå blok ønsker verden som i usa. Det siger alt om valget mellem rødt eller blåt..

  Der er flere penge i det for dem simpelthen..

 42. Af E. Larsen

  -

  Katrine, du er en utrolig stakkel. Dine såkaldte sorte er i store stillinger og jobs i USA.
  Præsidenten er sort. De fleste af deres amerikansk fodboldspillere er sorte.
  Over 50 procent af politiet er sorte o.s.v. o.s.v.
  Ja, nogle sorte blev skudt af politiet (måske endda sort politi) og hvad de havde gjort er ikke rigtigt lagt frem.
  Dernæst blev en hel del HVIDE politibetjente henrettet i 2-3 omgange. Det er ligesom du ikke følger med??
  Der er IKKE racekrig eller lignende i USA. Men I er flere der gerne altid vil “køre på” Gods own country. Undskyld, men det er en anelse ulækkert, da i hvert fald din erfaring lader meget tilbage m.h.t. USA. Jeg har levet flere år af mit liv i USA og har rigtig mange slægtninge overthere. Det er verdens bedste land.

 43. Af Adolf Simonsen

  -

  Når man har ret til “juridisk kønsskifte”, så bliver det næste vel, at man også kan skifte race i juridisk forstand.
  J.rasmus sen

  Det næste burde blive at acceptere menneskers tilstedeværelse uden at forlange at de skriver hudfarve. Det ville være lighed.

  Hvad de to ellers har med hinanden at gøre må sc iento logy guder vide?
  Naturligvis har mennesker ret til juridisk kønsskifte. Det burde ingen blande sig i. Mindst en s ekt to sse..

 44. Af bent andersen

  -

  Fremover må man kunne kræve via nem-idé at kunne foretage et øjeblikkeligt juridisk “kønsskifte” til at være åleslank selvom man vejer 400 kg, til at være professor til professorgage selvom man er gadefejer, til at være en uskyldig ikke-terrorist selvom man lige har myrdet en hel børnehave, til at være et sandhedsvidne selvom man er fuld af løg n, osv. Det afgørende må være hvad man selv FØLER sig som.

 45. Af bjarne petersen

  -

  Nå, nu hedder jav ier/sø ren altså ad olf. Jamen hvis han føler sig som ad olf, hvorfor så ikke. Og hvis han er blevet til ad olf kan man da godt forstå at han ikke kan lide jø der, jyder og mennesker med “borgerlige” tendenser…………

 46. Af Michael Vestergaard

  -

  På alle blogs har et mylder af agenter og støjsendere travlt med at drukne indlæg om regeringen og massseindstrømningen i udenomssnak. Selvom regeringens politik på daglig basis påfører danskerne utallige skandaler, tab, udgifter, ulemper, forringelser, ulykker, forbrydelser og nye sygdomme.

 47. Af Kim P Olsen

  -

  Jeps.

  Så har Ja vier skiftet navn til det mere retvisende Adolf.

 48. Af Jakob Rasmussen

  -

  @Adolfine Simonsen

  Mener du ikke, at menneskerettighedsaktivisten, Rachel Dolezal, der føler sig sort, har ligeså meget ret til juridisk raceskifte, som du har til din kønsskifteoperation!?

  Racist!

 49. Af Mads F

  -

  Ak ja, det var jo kun et spørgsmål om tid før dette indlæg måtte komme fra Blauenfeldt, nu hvor 3. bølge feminismen officielt er blevet totalt blandet sammen med SJW’s og “black lives matter” i deres intersektionalitet. I vanlige stil er intet underbygget, men blot erklæret.

  Vi må vist have gang i et #notallblacklivesmatteractivists, for det forekommet tydeligt at mange i bevægelsen ønsker at opnå at vende samfundet på hovedet i stedet for at opnå lighed. De må nemlig gerne gå på gaderne og råbe “kill all white people” eller “kill all cops”, de må gerne fjerne medierne med magt, hvis de vil være i fred i dere “safe spaces”. Hvide mennesker skal skamme sig og sorte skal være stolte.

 50. Af Claus Poulsen

  -

  … white tears … samt; hvis man har eller kolporterer for megen sympati for det sorte Amerikas sag, så er der automatisk en risiko for, at det er kulturel appropration … just saying …

 51. Af Inger Bjercke

  -

  Jeg prøvde å svare med All Lives Matter mot en av disse Black Lives Matter, men fikk da som svar at Black Lives Only Matters. Hva sier det? Jeg vil ikke unnskylde rasisme men ALT er ikke rasisme og hva med rasismen som er voksende mot hvite, er det OK og bare som fortjent?

 52. Af J. Hanse n

  -

  Hvis alle som jeg støtter breivik, så ville der ro og orden i Danmark.
  Og lærer kvinderne deres plads.
  De kære små drenge står dog mit hjerte nært.
  Som højreekstremisternes ypperste talerør på disse blogs ofte forklarer os.

 53. Af sadasd sadasd

  -

  Pinligt at Berlingske lægger navn til sådan en omgang gylle. Der er tydeligvis nogle her der har fået al deres (mis)information fra BuzzFeed, CNN og HuffingtonPost, og ikke har orket at sætte sig ordentligt ind i sagerne. BLM er bygget på løgne. Det er en racistisk, sexistisk, voldelig hadgruppe. De lever i deres egen virkelighed og er kun ude på at opnå særlige goder og rettigheder.

Kommentarer er lukket.