Slap dog af, det er bare en joke

Af Katrine Blauenfeldt 68

Det er sætningen som kvinder oftest bliver mødt med, hvis de kunne finde på at sige fra over for nedladende kommentarer og sexistiske ”morsomheder”.

Restauranten BØF i indre København har oprettet et Facebook-event med titlen ’Bøf og BJ dag’. Her fremlægger de 10 regler for dagen som de finder hylende morsomme. Dog tilføjer de, at de fralægger sig ethvert ansvar, hvis nu der skulle være nogle sarte kvinder, der ikke kunne tåle en simpel lille vittighed. En af reglerne lyder således: ”Manden har denne dag ret til at tolke regler opsat af kvinden som han vil. Skulle han tolke dem kreativt i en sådan grad, at kvinden føler sig trådt på. Så er det denne dag tilladt og kan på intet senere tidspunkt bruges som argument i et skænderi.”

Som man kunne forvente, så er der en masse mænd, der synes, at dette er en helt igennem genial regel, som burde gælde hver eneste dag. De er åbenbart blevet kastreret af deres kvinder, og er vant til at krybe langs panelerne 364 dage om året. Hvilket vil sige, at når denne dag nærmer sig, så vokser deres testikler helt enormt, og de føler en ustyrlig trang til at brøle om kap med de andre små mandslinge, der har levet i et feministisk helvede siden sidste Bøf og BJ dag.

I går afslørede Politiken, gennem en rapport fra EU’s agentur for fundamentale rettigheder, at Danmark er et af de lande i Europa som har de største problemer med vold mod kvinder. Direktør i EU-agenturet, Morten Kjærum, og formanden for Landsforeningen for Kvindekrisehjem, Birgit Søderberg, mener begge, at det er fordi Danmark et af de lande, der er nået længst når det kommer til ligestilling, og det føler mændene sig truet af. Søderberg påpeger, at Danmark samtidig er det land med færrest anmeldelser på området, hvilket skyldes at kvinderne ikke har lyst til at blive opfattet som snerpede og derfor finder sig i mere.

Jeg forstår godt de kvinder, der ikke har lyst til at sige disse mænd imod, for hvis man f.eks. går ind på det føromtalte Facebook-event, så ser man hvordan mange mænd taler om og til kvinder, der ikke finder strukturel sexisme særligt underholdende. En ung herre skriver: ”Hvis nu bare alle de kællinger, der konstant påberåber sig ligestilling, kiggede en måned baglæns. I vil gerne have blomster og en dyr middag på valentinsdag, men ikke stege en bøf og give et blæs? Tag på ø-lejr med resten af jeres behårede feminist venner, og bliv der!” En anden yderst veltalende ung mand skriver: ”Til alle dem, som brokker sig, trækker “ligestillingskortet” eller bare får spontan menstruation ved synet af ordet “blowjob”. Hvis I absolut skal åbne munden, kan I så ikke vente til pågældende dato, og gøre noget fornuftigt med den i stedet? Der er ingen, som gider høre på det lort der.”

I stedet for at lytte til de kvinder, der forsøger at forklare hvorfor sexistiske jokes ikke er morsomme, og hvorfor de er med til at legitimere chikane af kvinder, så stiller disse forsmåede små pus sig på bagbenene og begynder at hvæse. Det bliver tydeligt, at størstedelen af de mænd, som har kommenteret på eventet, ikke er interesseret i at forstå kvinder og de problemer som de fleste af os har oplevet på et eller andet tidspunkt i vores liv, udelukkende på grund af vores køn. For de mænd gælder det om at vise, at de har hår på brystet, og at de er nogle rigtige Don Draper-mænd, som ikke finder sig i at blive hundset rundt med af nogle mandehadende nazifeminister med hår under armene.

Jeg kender personligt ikke en eneste feminist, som hader mænd. Det er en forskruet idé, som nogle usikre mænd har opfundet, for at kunne retfærdiggøre en systematisk undertrykkelse af kvinder. Jeg vil opfordre disse mænd til at tale lidt mindre og lytte lidt mere, for feminisme kommer ikke kun kvinder til gode; det kommer både mænd, børn og hele samfundet til gode.

68 kommentarer RSS

 1. Af jens ag

  -

  Det ville pynte ganske meget på debatten om forskelsbehandling hvis det specielt fra kvindeside blev forstået at der er både fordele og ulemper ved det køn vi hver især har. Der er muligheder som kvinder får som mænd ikke har og der er muligheder kvinder ikke får som mænd har. Drenge er udsat for megen diskrimination i hele skolelivet, men det er ikke helt så udtalt at blive befamlet.

  Hvis en ung mand kom med de samme tårevæddede historier om diskrimination ville folk ville han miste respekt. Det ville pynte hvis kvinder forsøgte at forstå hvorfor de ikke starter mange firmaer, hvorfor de er så glade for at arbejde i den offentlige sektor….

  Der er ikke mange der har været 30 år på arbejdesmarkedet der ikke selv har formet deres karriere gennem kompetence, valg, dumheder, succeer. Bevingede ord er at verden er 90% fair og resten kan du ikke gøre noget ved.

 2. Af Valeria Solanas

  -

  “Jeg kender personligt ikke en eneste feminist, som hader mænd.”

  Det må være en joke…

  • Af Katrine Blauenfeldt

   -

   Kære Valeria

   Hvorfor skulle det være en joke?

 3. Af Hanne Villemose

  -

  Jeg er bekendt med, at i sletter uanede mængder kommentarer, blot fordi i ikke bryder jer om kritik. Det er en joke!

 4. Af Jan Petersen

  -

  Måske vil en invasion af islamister ikke være så dårlig en idé endda. Helt i danske mænds favør. Det vil skabe ro i hønsegården!

 5. Af Ulrik Gutt-Nielsen

  -

  Jeg læste dit indlæg. Gik ind på begivenheden. En mand har lagt et billede af en kvindes hus op på Facebook efter hun bragte et kritisk indlæg. Trusler og trusler om trusler hober sig op. Æv.

 6. Af Preben Pedersen

  -

  Hej Jan Petersen.
  Håber virkelig du er blevet hacket, for værre vrøvl skal man lede længe efter. Har du tænkt over at disse islamister ikke skelner mellem kvinder du ikke kan lide og dem du kan. Alle bliver de rang sat som det laveste lave, gud nåde og trøste din mor, evt søster, datter el niece som du holder af, ikke at forglemme du selv skal konvertere eller betale beskyttelses penge til de for om nævnte islamister for selv at holde dig i live.

 7. Af Mikkel Sørensen

  -

  Katrine, Valeria Solana er et ikon indenfor feministbevægelsen og står bag det såkaldte SCUM-manifesto. Et dybt hadefuldt manifest om mænd, der kan sammenlignes med nazisme eller facisme.

  Den omtalte rapport, som du mener Politiken afslørede igår er fra 2014. Den har været udsat for hård kritik for sin metode, herunder at den sidestiller 1 til 1 et skub til en koncert med eks. overgreb og voldtægt. Dvs. at hvis 10 danske kvinder svarer, at de er blevet skubbet eller har fået et klap i røven til en koncert i kbh, mens 7 kroatiske kvinder svarer, at de er blevet voldtaget eller udsat for grove overgreb under borgerkrigen i ex-jugoslavien, så rangeres Danmark som mere kvindefjendtlig. Rapporten er politisk bestillingsarbejde, hvor påstanden er, at de mest ligestillede lande – lande som er de mest trygge og sikre for kvinder, alligevel er de mest kvindefjendtlige. Rapporten konkluderer, at lande som Rumænien, Kroatien m.fl. er de mest kvindevenlige lande i verden. Prøv at udøve lidt KILDEKRITIK.

  Hvis du ikke kender ene eneste feminist, som hader mænd, så har du ikke ledt grundigt nok. Store dele af den moderne feminisme kommer konstant med sexistiske, hadske, og udokumenterede anklager mod mænd. Nogle taler ligefrem om en feministisk apartheid.

  Feminismen er i dag blevet radikaliseret, da man sidder i ekkokamre og bekræfter hinanden i ofte sexistiske, racistiske og unuancerede verdensbilleder.

 8. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Utroligt at Katrine Blauenfeldt ikke kender Valerie Solanas.

  Måske skulle hun blive tilbage ved bordet sammen med ikke-rygerne uden tatoveringer der godt kan lide X-Factor og ligger en selfie ud på nettet der signalerer vi er ikke som de andre???

  Personligt hader jeg heteroseksuelle mænd, altså dem jeg IKKE har sex med, så sæt mig på listen over feminister der hader mænd.

 9. Af Anders kirkegaard Jakobsen

  -

  Undskyld: Lægger en selfie ud.

  Og Dan Draper fra Mad Men. Jeg er vild med den serie.
  En kompleks figur skåret ned til en overfladisk analytisk stereotyp.
  Vi er rigtig mange, der glæder os til den næste kommentar fra Katrine Blauenfeldt. Lige i skabet som redaktøren af Berlingske blog sikket vil sige. Det trækket jo unge menneske til.

 10. Af per m

  -

  Er an der s kirke gaard en bøsse og feminist der forsøger at være morsom på en sort og syret måde? Eller er han bare fuld eller skør?

 11. Af j nielsen

  -

  “Er an der s kirke gaard en bøsse og feminist der forsøger at være morsom på en sort og syret måde? Eller er han bare fuld eller skør?”

  Det er et godt spørgsmål. Og det ene udelukker vel hverken det andet eller det tredje.

  For at undgå denne ubehagelige nagende tvivl, kan vi så ikke allesammen blive enige om, at hvis noget skal opfattes humoristisk, så sætter man et stort h (H) ind der hvor det morsomme starter, og et til (H) der hvor det er slut.

 12. Af Kasper Dahl

  -

  Jeg har ikke set det statistiske baggrundsmateriale til den omtalte EU-rapport, men vold mod kvinder er såkaldt mørketal. Der er mange faldgrubber, og det kan fx nemt antages at indberetninger stiger i takt med øget ligestilling mellem kønnene. Det sker fordi, modsat Danmark, så er der mere konservative EU-lande hvor kvinder ikke melder i samme omfang overfald pga. kulturelle forskelle da de i højere grad har en misforståelse om at mænd gerne må slå en kvinde, eller at kvinder er underlagt sin mand.

  I mange muslimske lande er overgreb mod kvinder statistisk næsten ikke eksisterende – om dette er sandheden, eller måske nok mere det omvendte kan så diskuteres. Aktuelt i Danmark, så opfodrede en dansk imam en kvinde i TV2’s afsløringer til ikke at melde sin mand til politiet, hvis han tvang hende til sex med beskeden “Du skal ikke gå til danskerne”.

  Det springende punkt er så når Birgit Søderberg pejer pilen på “mænd tæsker deres koner fordi de føler sig truet af ligestilling”. Det kan så igen diskuteres, og jeg vil lade det stå for sig selv.

 13. Af Hr. J. H an se n

  -

  Af Anders kirkegaard Jakobsen – 6. marts 2016 23:24
  “i er rigtig mange, der glæder os til den næste kommentar fra Katrine Blauenfeldt. Lige i skabet som redaktøren af Berlingske blog sikket vil sige. Det trækket jo unge menneske til.”

  De er ikke mange unge deltagere på disse blogs.
  Det er hovedsagelig gamle, indtørrede og forbitrede mænd fra den yderste højrefløj.
  Skuffede gamle mænd som aldrig rigtigt nåede noget her i livet.

 14. Af Hanne Bro

  -

  Et indlæg som dette søger en tydelig splittelse af forholdet imellem mand og kvinde. Jeg tror at mange, både mænd og kvinder, tager afstand fra et generaliserende indlæg som dette, for tonen i dette indlæg er utrolig grov, fjendsk, undertrykkende og hadefuld, og så fremstår forbindelserne fra bøf-dagen og til vold imod kvinder, meget søgt og unuanceret.
  Det er vel ikke sådan at skribenten mener at de mænd som syntes det er sjovt med den bøf-dag, partout går hjem og slår på deres kærester og koner? Det er blot en af mange kombinationer af ordbevægelser, som får indlægget til at fremstå konflikt-søgende og konflikt-optrappende. Hvad formålet med denne konfronterende stil i et indlæg som dette er, må stå uvist, men det er helt sikkert at der intet møde for dialog er i dette oplæg. Tværtimod. Dette oplæg kan udelukkende optrappe en konflikt. Dermed bliver indlægget ligeså unuanceret , som bøf-dagens udlægning af en perfekt dag for manden.

 15. Af Henrik Knage

  -

  Det handler om gener og det kan man se allerede i børnehaven, hvor pigerne er meget optaget af et opfinde “intriger” og drengene optaget af at spise regnorme. Det er begravet i generne lige så sikkert, som stening af kvinder der er utro, ligger begravede i en rabial muslim.

  Problemet hvis der er et problem er, at de flestevokser fra det i deres barneår, ved at få lov til at lave intriger, spise regnorme, og kaste med sten nede i skoven, og ude ved kysten (smutsten) – men der er intet hav i en ørken – så derfor ligger stening blot i venteposition, til stening er mulig, og derfor er der kun problemer med Sten Stensen Stenskrænten Stenløse Prøvestenen.

  Der er et andet interessant fænomen der gør sig gældende mænd vs. kvinder og det er, at mange mænd er utrolig dårlige til, at blive allene, og så at sige opfinde sig igen, uden at få ondt af sig selv, og synes det skal gå ud over andre f.eks. kvinder – hvorimod kvinder “opfinder” sig selv igen og igen – som noget helt naturligt (det er ikke engenerelisering) for der er også de kvinder der ikke kan det, og mænd der godt kan opfinde sig selv, som Fugl Phønix af asken – selv om problemerne rasler ned om ørene.

  Nu er jeg selv bedre til at være alene, end sammen med de samme, så derfor kan jeg godt dy mig fra at “råbe” grimme ting på Inder – nettet mod kvinder – med det kan Esben ikke.

  Der hvor jeg afreagerer det er i mudder på terræn – gående motorcykler, og med fluer og fiskestænger, og brændeflækning – så er hele kvindesiden på plads – så at sige. Derforuden har jeg det held, ikke at skulle spørge nogen om lov 🙂

  De gange jeg har boet sammen med nogen kvinde har jeg lynhurtigt fået samlet en mandegruppe i området, startende lidt forsigtigt med en “Gule ærter klub” 14 dage før jul og den har de fleste været med på selv om der er nogen der hader gule ærter, men de kan godt li´selskab, mandesnak øl og snaps – og så plejer det at gå alligevel – for det eneste kvinderne skal bruges til, det er at følge deres mænd hjem efter kl. 02:00 – og jeg har ikke hørt onde røster om det endnu.

 16. Af Peter Christensen

  -

  https://da.wikipedia.org/wiki/Valerie_Solanas

 17. Af Alex Jensen

  -

  Hej synes helt ærligt at det her indlæg er usympatisk, og desværre også meget sigende for feminismen idag!

  Man kan, som kvinde, løfte sine egne problemer og holdninger op på et generelt og strukturelt plan hvor man uden at blinke kæder jokes sammen med vold mod kvinder!

  Man kan også, uden at blive kritiseret nævneværdigt, citere kvinder der siger at mænd begår vold mod kvinder fordi ligestillingen er nået langt, samt citere en kvinde der påstår at danske kvinder ikke anmelder sådanne voldsepisoder fordi de ikke vil ses som snerpede.

  Hvad foregår der her?

  Ikke alene er disse udtalelser, og en sammenkædning af jokes og grov voldt FULDSTÆNDIGT utilstedelig, den er også direkte usympatisk. Man forsøger at løse et alvorligt problem med et ræson af følelser: kvinder er bange, og det er nok mændenes skyld fordi de tæver dem (forstås der).

  Mens den ene hånd så begår karaktermord på mænd og trækker kvinder ned i en pøl af offermentalitet og svaghed, diskriminerer den anden mænd og kalder dem for svage mandslinger…det er SÅ USYMPATISK!

  En joke er en joke, og hvis du ikke kan li’ den kan du ikke bare smide en isme i hovedet på folk og få ret. Kvinder er ikke ofre – STOP!

  Mænd er desuden helle ikke mandslinge eller sexister fordi de joker med blowjobs – de synes bare det er morsomt går jeg ud fra….

  Og HVIS der er nogle der er lidt hårde i filten når sådan nogle tosser som dig sender det store feministiske “mænd tæver os” grædekor efter en restaurant pga. en joke, ja så er det måske fordi de føles sig meget begrænsede i deres udtryk efterhånden! Og ved du hvad, det kan jeg faktisk godt forstå!

 18. Af Troels Andersen

  -

  Kære Katrine Blauenfeldt,

  (“Kære” er ikke ment nedsættende. Det er et høflighedsudtryk, som forsikrer Dem om, at De har ret til Deres observationer og konklusioner, uanset hvor fordomsfulde og forkerte de end måtte være. Jeg håber så, at det skaber grobund for dialog, hvis det er det De søger, Hvis jeg havde ønsket at provokere Dem, ville jeg have benævnt Dem “Søde lille blonde blåøjede De”).

  Jeg havde ellers skrevet et længere fornuftigt svar, men så gik det op for mig, at De bare driller.
  De er nok en værre en…

  Jeg vil gerne byde Dem på en kop kaffe.
  Såfremt De vil give mig telefonnummeret på deres rødhårede kollega.

  Spøg til side.
  Find Dem en sød fyr m/k.
  Hen må gerne være venstreorienteret – bare det er noget hen er mand/kvinde nok til at vokse fra.

 19. Af Juliana Rasmussen

  -

  Til de mænd med nedladende kommentarer til kvinder er kun et at sige:

  “æste gang du vil have et blowjob gå til en bøsse.”

  Det forpligter til også at give en mand ét.

  Det har jeg lukket kæften på nogle hankønsvæsner i samtaler.

 20. Af Morten Grenstrup

  -

  Tror bare de to tøser skal have et ordenlig slag pik haha!

 21. Af Ditte Giese

  -

  Hej med jer, artiklen I refererer til i Politiken er 2 år gammel, bare sådan FYI:
  http://politiken.dk/indland/ECE2225421/rapport-danske-maend-er-de-mest-kvindehadske-i-eu/

 22. Af Ukendt (Lad være med at opspore mig)

  -

  Er overordnet enig med dit blog indlæg, men vil lige tilføje til din afsluttende sætning at jeg ikke synes at et bevægelse behøver at gøre noget godt for mænd før den bliver relevant for dem at kæmpe for. Det alene at den har potientiale til at forbedre livet for kvinder rundt omkring i verden bør være nok. Hvorfor skal alle have gavn af noget, før de gider engagere sig i det?
  Det er noget værre ‘new age egoistisk og selvcentreret pladder at en bevægelse kun kan være relevant hvis den gavner mig selv. Jeg synes da også at man skal behandle transkønnede, handicappede, etc ordenligt selvom jeg ikke selv går ind under nogen af de kategorier. Det handler om moral og at gøre det rigtige, ikke at jeg nødvendigvis selv altid skal få noget ud af det!!
  Men i feminismens tilfælde, ja, der får mænd faktisk noget ud af det. Det er mig en gåde hvordan det stadig kan være så svært et koncept at komprehere.
  Ak. Man må vel kæmpe videre

 23. Af Ditte Giese

  -

  Hovedtallene i rapporten:
  * 42.000 kvinder interviewet, heraf 1500 i Danmark.
  * Hver tredie kvinde har været udsat for fysisk og/eller seksuel vold på et eller andet tidspunkt.
  * Otte procent er blevet udsat for seksuelle overgreb fra deres partner, ekspartner eller tredieperson inden for det seneste år, og fem procent er blevet voldtaget.
  * 12 procent af alle danske kvinder mellem 18 og 77 er blevet udsat for fysisk eller seksuel vold fra deres partner på et eller andet tidspunt mod gennemsnitligt otte procent i EU.
  * Hver anden danske kvinde er blevet udsat for vold af en partner, tidligere partner eller en tredieperson på et eller andet tidspunkt i deres liv mod hver tredie i EU.
  * Fire procent af danske kvinder er blevet udsat for vold fra deres partner i det seneste år mod tre procent i EU.
  http://fra.europa.eu/DVS/DVT/vaw.php

 24. Af Erik Vestergaard

  -

  Nu hvor feminister og ligestillingskvinder har fået magt og indflydelse, bliver det mere og mere tydeligt, at det som kommer ud af det, bliver Danmarks og hele Europas undergang.

 25. Af Erik Vestergaard

  -

  Fremtiden for kvindesagskvinderne bliver ingen joke, for de har savet den gren over de selv sad på. De har feminiseret alt og alle og nu er der ingen MÆND tilbage til at forsvare Danmark og Europa mod den invasion der er i gang. For nu er der kun tøffelhelte og vatnisser tilbage. Selv regeringen består af feminiserede typer. De svenske kvinders usle skæbne bliver også de danske kvinders skæbne. Ja, en barbarisk fremtid venter alle Europas kvinder. Medmindre befolkningerne vågner brat og hurtigt op og ser virkelighedes frygtelige trusler i øjnene.

 26. Af Nicolai Mortensen

  -

  Der er ganske rigtigt en række gode feministstemmer “derude” i dag, som bruger deres stemmer på dialog, som er god for både mænd og kvinder.
  At bruge Bøf- og BJ-dagen som afsæt giver dog øjensynligt ikke et godt resultat. Jeg tænker, der er mere grundlæggende steder et afsæt bør tages.

  Nicolai

 27. Af Henrik Knage

  -

  Hvis der virkelig findes nogle feminister der hader mænd så meget som påstået, så kan det være selvsamme feminister bliver danmarks redning, men er det stenkastende mørkemænd fra Mellemøsten og Nordafrika de hader, eller skimlede danske kælder og underbuksemænd de hader, der fører en noget tilbagelænet tilværelse – en tilværelse de er opdragede og dresserede til, for ellers er det ud af klappen?

  Feminister er slet en ny opfindelse, jeg kende selv én engang i 1970. Hun er/var en tidligere svigerinde der lige var blevet børnehaveleder, og det var lige deromkring at porno i Danmark blev legalt, og derfor blev det også diskuteret.

  Ud over at sidde og smaske højlydt med middagsbordet, og spilde både urtete og rødvin ud over det hele – som andre skulle tørre op, så havde hun mere respekt for den mand der hellere voldtog en fremmed kvinde, end kikkede i pornoblade.

  Det er en feminist 🙂

 28. Af Rene Hyldig

  -

  Hvis artiklens forfatter ønsker respekt og ordentlig opførsel kønnene imellem, skulle hun måske selv respektere det modsatte køn, og ikke kalde mænd kastrerede, referere til “små mandslinge” og “forsmåede små pus”.

 29. Af Allan Frederiksen

  -

  Nu er “Bøf & Blowjob”-dag jo en direkte reaktion på valentins dag. Den dag, hvor vi bare har at stille op med blomster og kærlighed.

  Det er ikke fordi vi er bange resten af året, det er fordi det er meget rart med sådan en i-dag-handler-det-om-mig-dag. Du ved. Som I kender fra den 14. februar 😀

  Har mænd ikke også lov til at få af vide, at de er værdsatte? 😉

 30. Af Asbjørn Vestergaard

  -

  Jeg synes, at I (forfatterne) i stedet bør overveje, hvorfor der er en tendens til at feminisere romantik og reducere maskulinitet til følelsesløs enkelthed. Idéen om B&BJ dagen antager nemlig, at mænd er ens og deler de samme behov: Bøffer og Blowjobs. Sagen er blot den, at mange mænd hellere vil spise fisk, er vegetarer mm. – og flere mænd har i øvrigt ikke en speciel præference for at modtage blowjobs. Det synes jeg faktisk er en langt mere interessant problemstilling, end jeres tåbelige forargelse over et satirisk initiativ, som i virkeligheden er langt mere diskriminerende mod mænd end kvinder.

 31. Af Maria Didriksen

  -

  Helt enig.

 32. Af Katrine Winkeler

  -

  Rigtig god pointe!

 33. Af Valde Sandberg

  -

  Sexisme er ikke sjovt.

  Det skal de små mandslinge der er blevet kastrerede af deres kærester og derfor ikke har noget at skulle sagt forstå. Hvis ellers størrelsen på deres kønsdele tillader dem at tænke klart og ikke få ustyrlige trange til at stille sig på bagbenene og hvæse, de små pus.

  Moral er godt.

 34. Af Flemming Høy

  -

  Jeg læste Katrine Blauenfelds blog, og som mand i fyrrene havde jeg himmelvendte øjne.
  Jeg tænkte herregud, hun er ung, det har jeg også været, og dengang så jeg alt i sort og hvidt.
  Hvis du synes det er en dårlig FaceBook side så lad vær med at besøge den – ignorer den.

  Men!

  Så læste jeg kommentarerne til Katrines indlæg, og Katrine jeg skylder dig en undskyldning!
  Magen til nedladende, humorforladte, indlæg skal man lede længe efter.
  Fælles mænd, læs hvad I har skrevet, for det er sgu ikke værdigt.
  Hvis I er uenige med Katrine så gå efter budskabet, ikke personen, og når I går efter budskabet, så drop den nedladende tone. Den bekræfter bare, at de feminister, som I åbenbart ikke kan udstå, har ret.

 35. Af Stephan Veislinger

  -

  Jeg synes også Bøf og BJ-dag er en barnlig, ucharmerende trend for mindre intellektuelle mænd, som ser en stor ære i titlen som ‘drengerøv; MEN, som det alt for ofte foregår når kvinder, der kalder sig feminister, ytrer sig i ligestillingskampens navn, bliver budskabet i sidste ende blot at >>mænd<< skal begynde at tænke sig mere om, og tage mere hensyn til kvinder… For ligestillingens skyld… Men som artiklens sure teenagetøser formulerer det : "slap dog af, det er bare en joke" – netop, men alligevel gav I konceptets få tilhængere en hel artikels opmærksomhed med sure og fornærmede miner?
  Det skinnet helt igennem hvor personligt Bøf og BJ-dag bliver taget af artiklens skribenter.

 36. Af Henrik Knage

  -

  Lad være med at købe blomster med hjem efter Bøf & Blow – jobs – så bliver i slagtet i entreen – især hvis blomsterne er gule. Så hellere returnere til hjemadressen med blå øjne og brækket næse.

  Bare et velment råd 🙂

 37. Af Viggo Bremmer

  -

  “Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.” PIET HEIN

 38. Af Henrik Knage

  -

  Man har vel også lov til at konkludere, at hvis Bøf & Blowjob er udtryk for det mest kreative en mand kan finde på, så ligger det mistænkelig tæt på det som tøser også gør – og derfor synes jeg, at Bøf & Blowjob virker lidt tøset, og alt for feministisk velfriseret til, at en som mig gider den slags fims.

  Jeg er ovre i en helt anden bollegade der hedder BMW motorcykler, der kan mishandles efter forgodtbefindende, uden at de brokker sig – og der kan kvinder også være med på lige fod med mænd.

  Forleden da så jeg en video fra Rusland hvor der var 8 Ural – motorcykler med sidevogn og 8 mænd og 4 kvinder der kørte over en tilfrosset sø i Rusland i 15 graders frost (Ural) er en russisk udgave af en BMW motorcykel, i og med at russerne efter 2. verdenskrig stjal tegningerne fra tysk BMW – og lavede deres egen.

  Men de der kvinder og mænd de giver den bare gas, hen over isen – og selv om de vælter og konen hopper ud af sidevognen og skal trøstes lidt – så griner de alle sammen – og fortsætter kørslen hen over søen. Tøserne er efter sådan en tør mere mørbankede, end efter en brudenat – med de er nok dem der griner mest alligevel.

  Det er noget rigtig “mandenoget”, at turde kæmpe mod elementer – i stedet for det tøsefis med Bøf & Blowjob – fatter ikke der er nogen mænd der kan synes det skulle være interessant.

 39. Af peter thurah

  -

  Flemming Høy

  Jeg kan simpelthen ikke forstå, at du, fordi du læser svarene på blogholderens indlæg, at du skylder Katrine en undskyldning. Forventer du opmuntrende humoristiske indlæg efter en svada der i den grad nedgør mænd generelt? Eller har du gjort noget du ikke vil nævne her??? shame on you..

  Er det værdigt, at generalisere mænd til at ‘De er åbenbart blevet kastreret af deres kvinder, og er vant til at krybe langs panelerne 364 dage om året. Hvilket vil sige, at når denne dag nærmer sig, så vokser deres testikler helt enormt, og de føler en ustyrlig trang til at brøle om kap med de andre små mandslinge, der har levet i et feministisk helvede siden sidste Bøf og BJ dag.’?

  Er det værdigt, at postulere, at: ‘I går afslørede Politiken, gennem en rapport fra EU’s agentur for fundamentale rettigheder, at Danmark er et af de lande i Europa som har de største problemer med vold mod kvinder.’? Afslørede min bare – manipuleret forskning med politisk bestilt konklusion.

  og den unge dame forsætter efter i snart 30 år at være underholdt og uddannet i det primært mandsfinansierede samfund med: ’så stiller disse forsmåede små pus sig på bagbenene og begynder at hvæse.’.

  Jeg accepterer sgu heller ikke uimodsagt at blive hundset rundt med af en ‘mandehadende nazifeminist’ med eller uden hår under armene.

  Katrine er bare, som så mange andre, som forhåbentlig en dag vokser op til at blive kvinder, opdraget til at piger har en iboende rettighed til at klynke ‘jeg er offer’ fordi jeg ikke er mand.

  p.s. konceptet B&B er noget bræk.

 40. Af Thomas Jørgensen

  -

  Det er så nemt at sparke åbne døre ind. Det er hvad blogskribenten gør, når hun generaliserer ligeså groft som de mænd, hun anklager for at være mænd uden klunker. Kedelig lokumslæsning som ikke bringer noget nyt til torvs.

  Når det er sagt, så jeg helt enig med Peter Thurah. Bøf og BJ er ikke sjovt, det er dumt og plat.

 41. Af Troels Andersen

  -

  Jeg indrømmer blankt, at jeg i første omgang lavede sjov med indlægget, og der er 3 alvorlige grunde til at lægge ironisk distance.

  1) Drengerøvene fik gratis reklame
  2) Indlægget gør INTET, som vil reducere vold mod kvinder, nærmere tværtimod
  3) Forfatterinden er 28 dvs. voksen

  Feminisme er til en vis grænse en måde at samle mennesker om relevante problemer.
  Udover denne grænse er det bare en anden ekstremisme, som ingen har gavn af.

  Sammenblanding af dumsmarte drengerøvskommentarer og vold er den sikre opskrift på, at fokus bliver på det ligegyldige og for “salon-feministerne” selv ufarlige.
  Uforpligtende uansvarlig udenomssnak.

 42. Af Erik Vestergaard

  -

  Det som de fleste bloggere her går op i, er pop og pjat og ret ligegyldige ting. Men prøv at læse indlægget kl. 14.12. Der må da være en eller anden som forstår de frygtelige trusler mod Danmark der er opstået, og som har en begavet kommentar. Eller hvad??

 43. Af E. Larsen

  -

  Skulle du nok ikke snart forsøge at blive voksen og forstå hvad der er ved at ske i dit land???
  Vent og se. Men vi er mange der håber på at de forrædderiske politikere i de sidste fyrre år bliver stillet for en domstol. Men hvornår vågner I unge op??? Jeg har et barnebarn der siger jamen farfar alle muslimer , islamister er jo ikke sådan!!!! Nej, men de mange, farlige er!!!

 44. Af Kasper Dahl

  -

  Det ville nok ikke være helt ved siden af at citere Ray Velcoro fra serien True Detective;
  “My strong suspicion is, we get the world we deserve”.

  Tonen i det her blogindlæg er ekstremt provokerende overfor det mandlige køn med de øgenavne som bliver anvendt til at beskrive mænd. Det giver sig så udslag i, desværre, et par mænd som heller ikke vælger at kommentere særlig pænt tilbage. Det så tvivlsomt om det giver “feministerne ret” som en anden kommentar mener, men nok mere et signal om at det en kontroversiel debat hvor begge poler er lige gode om det. Tag et kig på Henrik Day Poulsens blog. De kommentar som kommer til hans blog er dybt racistiske, og et godt billede af hvordan sproget kan gå over gevind i en følsom debat.

  Løsningen må så være at man holder sig mere til fakta, og undlader at misbruge statistik som den omtalte EU-rapport, som grundlag til at sige der skulle være lige så store problemer med ligestilling i DK som resten af verden, som feminister argumenterede efter Køln overgrebene.

  Eller den udødelige myte om løndiskrimination på det arbejdsmarkedet, når SFI hver 5. år publicerer en flere hundrede siders rapport om løngabbet mellem mænd og kvinder udtrykkeligt kommer med den samme konklusion; “Der er ikke evidens for at sige der sker en diskriminering”.

  Derimod er konklusionen: (1) Vi har et meget kønssopdels arbejdsmarkedet med overrepræsentation af kvinder i det offentlige (giver lønmæssig skævhed) (2) Indenfor samme branche er der meget stor forskel på mænd og kvinders syn på spørgsmål som “Hvor vigtig er det for dig at være chef”, “Hvor meget betyder løn fremfor børn i dit liv” og “Hvor villig er du til at tage en lederstilling som indebærer højere fremtidig usikkerhed”. Løngabet er i høj grad forklaret ud fra disse variable viser litteraturen.

  Kvinder skal tro mere på sig selv, og lade være med at vælge uddannelse og job efter hjertet, men mere ud fra hvor de kan tjene flest penge hvis de vil ændre løngabet. Selv på økonomistudiet hvor jeg læser er det tydelig hvordan alle de mandlige studerende vælger studiejobs i banksektoren, og kvinderne vælger studiejobs i Røde Kors. Jeg tror selv i fremtiden med bedre uddannede kvinder end mænd, vil der stadig være en lønforskel indtil kvinder og mænd svarer ens i SFI’s rapport. Desværre.

  God mandag.

 45. Af Ole H. H.

  -

  Blaunfelt
  Fordi det er rigtigt at feminister hader mænd.
  Hvorfor er det bedre at være feminist end mandschauvinist?
  Same shit.

 46. Af Erik Vestergaard

  -

  De fleste muslimer er flinke nok i første omgang, men islam er en ideologi som via en hård kerne af fanatikere henad vejen vil tvinge nærmest alle muslimerne med i en krig mod de “vantro”, dvs. os danskere og alle andre fra Vesten. Sådan er adskellige grusomme terrorkrige mod de kristne osv. startet i tidens løb. Algier-krigen hvor hundredtusindvis af sagesløse mennesker blev slået ihjel, startede på den måde. I vor tid er islam en lige så stor trussel som i sin tid nazismen.

 47. Af E. Larsen

  -

  Katrine, hvor ER du og dine “millenere” dog ulækre og totalt udenfor viden&forstand om hvad der sker i jeres liv og ikke mindst hvad der VIL ske meget, meget snart.
  Men man må jo tro at I ØNSKER DET?

 48. Af Erik Vestergaard

  -

  Hvorfor skulle husmødrene jages ud på arbejdsmarkedet? Hvorfor skulle mændene fratages forsørgerrollen? Hvorfor skulle børnene anbringes i institutioner? Hvorfor blev kernefamilien hetzet? Hvorfor ønskede visse politikere at undergrave familieværdierne og familietraditionerne? Hvorfor er mændene i årevis blevet hånet og latterliggjort af rødstrømpe-journalisterne?

  Hvorfor har vi fået et skilsmisse-bureaukrati hvor mændene nedværdiges og tyranniseres, og et børneværns-system hvor børnene er retsløse og hvor der drives psykisk terror mod tusinder af værgeløse små størrelser? Hvorfor har man haft så travlt med at mistænkeliggøre forældre og bedsteforældre……. og hvorfor har man emsigt og nævenyttigt arbejdet på at sætte skilsmisse-tallet i vejret, så at det nu er oppe i rekordhøjder? Og hvorfor bruges op mod 18.000 tvangsfjernede børn som sugerør ned i statskassen?

 49. Af Erik Vestergaard

  -

  Hvorfor skal kvinder tro mere på sig selv? Og hvorfor beklager nogle at der “desværre” stadig er lønforskelle? Er sandheden ikke at kun uvidende og naive mænd hopper på den med at feministerne, kvindesagskvinderne, kvote-ekstremisterne og ligestillings-fanatikerne kæmper for retfærdighed og et mere menneskevenligt samfund. For det er jo overhovedet ikke tilfældet. Den radikale og røde kvindekamp er en eenøjet, kynisk, kortsynet og egoistisk kamp for at visse kvindegrupper kan rage endnu mere til sig. Og man udnytter eller tromler gerne mændene, familierne og børnene, hvis den hensynsløse egoisme derved kan opnå noget gevinst eller positiv særbehandling

 50. Af bo nielsen

  -

  Fra Christiansborg og regeringen får vi ingen hjælp. Vi danskere må selv klare ærterne hvis vi vil overleve, hvis vi vil beholde Danmark, hvis vi vil undgå slaveri, terror og udryddelse.

 51. Af jørgen pedersen

  -

  Merkel var til grin i et EU-topmøde, NATO advarer om voksende terror-trusler, hundredvis af kvinder overfaldes i Sverige, hver eneste dag….. i Malmø, Stockholm og Gøteborg er vold og mord nu ved at være rutinesager. Eksperter advarer om at Europa er i fare. Læs selv 180g, snaph og den korte.

 52. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Katrine Blauenfeldt

  Så længe der er lumre mænd. så vil du høre lumre jokes om kvinder.

  Når du bliver lidt ældre, vil du sætte pris på denne historie:

  Et ældre ægtepar sidder og nyder et glas kold hvidvin.

  Hustruen: “Jeg ved ikke hvordan jeg skulle have klaret alle disse år uden dig”.

  Manden: “Er det dig eller vinen, der snakker?”.

  Hustruen: “Det er mig der snakker – med vinen”.

 53. Af klaus mikkelsen

  -

  Hvor er niels juul dog en proletar og lommefilosof. Altid de samme ordinære ligegyldigheder. Altid de samme banale vrøvlerier man ikke kan bruge til noget.

 54. Af Mathias Najbjerg Hansen

  -

  Igen et opslag fra millenials, endnu et tude blog oplæg med liberalt brug af statistikker for at underbygge deres egen opfattelse af deres MEGET hårde tilværelse.

  “jeg kender ingen feminister der hader mænd”
  Så må det jo også være sandt, for dine personlige erfaringer er en af de mange love for universet Katrine Blauenfeldt.

  Er det muligt for dig , bare en enkelt gang, at komme med et blogindlæg med substans?

 55. Af Tom Erne

  -

  Er B&BJ dag ikke bare humoristisk ment, som man kan vaelge at efterleve, eller lade vaere?
  Er det virkelig noedvendigt at goere alt hvad som er muligt til en feministisk kampsag?
  Og er C&C dag saa…hvad??
  http://www.cakeandcunnilingus.com

  Den ene uge er bloggeren imod monogami, og taler for, at det da er helt fint at knalde venindes mand. Den naeste harselerer hun over lidt mandehoerm. Come on.

 56. Af Henrik Knage

  -

  Feminister de afslører i reglen sig selv ret hurtigt, ved et selskab.

  For det 1. så smasker de højlydt når de spiser.
  For det 2. så taler de med mad i munden, så der er adgang til både kartofler, sovs, salat og gryderet i en skøn pærevælling.
  For det 3. så er de ligeglade med andre end sig selv.
  For det 4. når de rejser sig op fra stolesædet, så ligner det et bombekrater i en radius af 1,5 meter omkring der hvor de har siddet. Derer både spildt vin, kaffe, mad, pillet hul i dugen – og skrevet forskellige huskesedler, indkøbslister til manden, samt mærkelige tegn, som feministen glemmer at tage med sig når hun går for sent hjem.

  Til gengæld har jeg hørt en rigtig historie fra en skole, hvor de mandlige lærere havde en årlig frokost sammen på skolen og det gik fint, indtil én af lærerne på et tidspunkt syntes, at dugen var blevet for “nusset” – og begyndte at ryste dugen ud af et vindue.
  Så kikkede de andre i selskabet på ham og spurgte ham om, om han var feminist, for det der med at ryste duge, det gav karantæne i 3 år, fra deres selskab. Og han fik 3 års karantæne – til skræk og advarsel.

 57. Af A. Mosegaard

  -

  Dejligt at se, der findes kvinder i Danmark, der ikke er bange for at gøre sig selv til en joke.

 58. Af Nanna Gersov

  -

  Egentlig er jeg ret ligeglad med hvad en eller anden restaurant finder på af ubehageligheder for at få opmærksomhed. Lader man sig provokere og udbreder tåbelighederne, risikerer man netop at gå deres ærinde. Den slags skal ties ihjel – alternativt forsøges stoppet via dialog og eventuelt brug af klagemuligheder eller henvendelse til politikere.

  Men skal det være, så synes jeg det er en fin kritik, der her leveres. Så jeg glæder mig til at læse mere fra jeres hånd fremover – Katrine og Iben – og ønsker alle en god 8. marts!

 59. Af thomas andersen

  -

  “Som man kunne forvente, så er der en masse mænd, der synes, at dette er en helt igennem genial regel, som burde gælde hver eneste dag” .. nu må i tage jer sammen og finde Jer nogle ordentlige mænd. Kender ingen mænd i min omgangskreds der har det syn på kvinder. B and BJ og så meget andet plat er kun for det perverse mindretal af neandertalermænd der for mig at se må nøjes med silikonebryst segmentet fra reality Danmark.

  Der er også mange platte kvinder der elsker dumme mænd.

 60. Af Henrik Knage

  -

  Ja – man kan tirre selv den mest durkdrevne fisk til hug, hvis man bruger den rigtige flue, på det rigtige tidspunkt.

  Det er også en rigtig historie fra det rigtige liv – og det handler om at være så stor, at det er tiden at flytte hjemmefra – og der kan godt komme nogle menneskelige modsætninger ind i manegen, der får én til at vakle på beslutninger.

  Glimrende serveret af en tidligere papsøn, ved navn Martin. Martin er MEGET madglad, især hans mors mad, min og sin egen – og da han endelig havde taget beslutningen – det at flytte hjemmefra – var han nød til at tage en ordentlig mental styrker – og fortælle sig selv, samt vi andre (som en slags rebel) – at han glædede sig til at flytte hjemmefra – fordi så kunne han få “Lasanje” hver dag.
  Da kunne jeg sq ikke la være at grine og det kunne hans mor også heller ikke la være med..

  Det ligner lidt den der med Bøf & det andet hver dag.

 61. Af E. Larsen

  -

  Mon ikke du – artikelskriver – unge pige – skulle se at vågne op???
  Se dog hvad der er kommet ind i vores land – se dog den 16 årige pige og Syrienskrigeren der vil bombe skoler i vores land. Mon ikke I snart skal vågne op?

 62. Af Rasmus Vangby

  -

  Katrine Blauenfeldt er satme ignorant. Hun har tydeligvis ikke meget mellem ørerne. Og der er MANGE feminister, der hader mænd – både i udlandet og her i Danmark.

  Kvinder i Danmark ønsker IKKE ligestilling. De ønsker fordele og fortrinsret på bekostning af mænd. De vil have bedre betingelser end mænd, og de er ligeglade med, hvilke konsekvenser det har for mænd.

  Ligestillingsdebatten i Danmark er ikke en ligestillingsdebat. Det er kønsfascisme, hvor det handler om at give kvinder fordele på bekostning af mænd.

  Katrine Blauenfeldt er for uintelligent til at fatte det, men det er denne kvinde heldigvis ikke: http://lyhne.blogs.berlingske.dk/2016/03/08/8-marts-er-klynk-brok-og-manipulerede-tal/

 63. Af Lars Jørgensen

  -

  Til Katrine Og andre kvinder
  Prøv og slappe af og nyd livet i stedet for at brokke jer over mænd.

 64. Af Brian Klysner

  -

  Jeg syntes der mangler en forklaring fra skribenten på hvorfor bøf og bj dag, er en dårlig ting… Jeg syntes kun at kunne læse der er nogle mænd der bliver modbydelige overfor kvinder når disse prøver at forklare struktural sexisme ikke er for alle, og at skribenten og ligesindede åbentbart har noget imod disse tøffelhelte må opfinde sådan dag.. Men der bliver intet nævnt omkring hvad der er i vejen med at give sin elskede sådan en dag.. Jeg syntes det er fantastisk alternativt til valentines dag, det er lige i ligestillings ånd, begge køn får en en romantisk dag om året… Hvad skulle der være galt med det… Dog finder jeg det temmeligt hyklerisk, at skribenten intet problem har med at ignore ordene “det er bare en joke”, tale nedladent om tøffelhelte osv.. For så at forsvare sit eget køn, når lignende sker på facebook…

  Du skriver om tonen på facebook, når kvinder prøver at forklare, men skænker ikke tanke på at “det er bare en joke”, rent faktisk også en forklaring, og dine nedladne ord om tøffelhelte rent faktisk på linie med de to mandlige skribenter du nævner fra FB…

 65. Af B-job og balls - Love a Little Blog

  -

  […] Læses her […]

 66. Af Helene Vildbek

  -

  Jeg er en kvinde, hej.

  🙂 min mand siger, ” ah, de andre på jobbet ævler om bøj og blowjob dag”. De fjolser….de slår sig på brystet hele dagen, men når de kommer hjem, er der lige så lidt kærlighed som dagen før. De er så platte, jeg kan godt forstå deres koner ikke gider.

  Jeg siger “årh, skat. Kan du ikke li’ bøf og blowjob dag, øv …..jeg har glædet mig.

  Ham: jo….men ikke på den platte måde.

  Mig: …. jeg lover, det bliver på den dejlige måde.

  Ham: jeg elsker dig.

 67. Af Henrik Knage

  -

  Jeg har en lille historie mere, fra det virkelige liv – set med håndværkerøjne. Den er blevet genfortalt utallige gange i en skurvogn, et tilfældigt sted i Danmark. Men uanset om det er i Vejle, eller København – så er historien den samme.

  Altid – og jeg mener altid. Når der er håndværkere, er der også kvinder, der er nysgerrige. De kommer snigende som katte, og nærmest gnider sig op af skurvognen, som en kæle kat – for at blive lagt mærke til – og det bliver de også – især af de unge tømrere der sidder i en skøn forening med madpakke og kvinde, samt Cola – og udtrykker helt spontant ud i den blå luft: Hold kæft hvor er hun sød, hende der!

  Nu er jeg så meget ældre end dem, og derfor siger jeg til dem, at der findes ingen søde kvinder, men det behøver de heller ikke at være. Man kan godt lære at holde af dem alligevel!

  Så kikker de på mig som, at jeg er åndsvag. Men det skulle ikke undre mig et hak – hvis det er de samme fra skurvognen, som går til Bøf – der får en strøtanke der fortæller dem, at så fik han sq ret igen den gamle 🙂

Kommentarer er lukket.